Hm no nie wiem może mam coś z Artura z "Tanga" Sławomira Mrożka. Ten tradycjonalizm, konserwatyzm w podejściu do życia, ludzi i ich relacji, roli w społeczeńtwie, hierarchii wartości itp. I ta jego niechęć wobec rewolucji, wszelkich objawów pustej awangardy, łamania schematów bez uzasadnienia, burzenia ładu. Tak, podobny jestem do niego :P
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[b]poem sometimes[/b], to Ciebie trzeba sie bać.
Nie utożsamiam sie z żadnym bohaterom, być może dlatego, że nikt jeszcze nie napisał o takiej dziwnej osobie, która by mnie przypominała:)
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
ja kilka lat temu utożsamiałam sie z Wejdą z filmu [i]Moja dziewczyna[/i].
nawet nie wiem dlaczego, tak jakoś przypominała mi mnie : ).
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Ja się nie utożsamiam z żadnym z bohaterów książek. Po prostu za dużo nie czytam:P
_________________ [color=black]Szeroki świat jest pełen wielkich cierpień, i wielkich radości. To pierwsze utrzyma Cię na właściwej drodze, a drugie sprawi ze podróż będzie znośna.[/color]
Mogę utożsamiać się z Różą z "Cudzoziemki" Marii Kuncewiczowej, co właśnie jakieś 45 minut temu wyznałam cholernej babce z komisji egzaminacyjnej na ustnym polskim.
_________________ [color=#666699]nim zaklniesz się, żeś jego
drżąc przy tym i wzdychając,
a on miłość ci przysięgnie
niczego już nie tając,
pamiętaj tylko o tym, że
jedno z was na pewno łże.[/color]
Ja tam do wiedźmina Geratla mogę się przyrównać tylko jedną cechą: też nie lubię podejmować ważnych decyzji, ale w końcu jednak muszę to zrobić. No i zwykle mam wrażenie, że jaki nie byłby to wybór, zawsze jest zły
_________________ [i]Well, Im just a modern guy
Of course, Ive had it in the ear before.
I have a lust for life
cause of a lust for life[/i]
Ja się zawsze utożsamiałam z sową z Kubusia Puchatka i nie dlatego, że jestem przemądrzała, tylko ja uwielbiam mówić i mówić i mówić i nawet nie zwracam uwagi czy ktoś mnie słucha tak jak Sowa
_________________ [color=#BF4080]"on risque de pleurer un peu si l'on s'est laisse apprivoiser"[/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum