Wysłany: Wto 11 Gru, 2007 14:56 Bohater taki jak ty
Z jakim bohaterem książki najczęściej się utożsamiacie, i dlaczego właśnie on?
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Ja utożsamiam się z Mią- księżniczką Genowii. Dlaczego? Bo tak jak ona jestem zwariowana, chcąca naprawić świat, infantylna. :oops: D
_________________ Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to [color=red] w pełni [color] na nie sobie zasłużyłeś.— Frank Zappa
[b]Tęczowa_Szminka[/b], Po przeczytaniu jednej ksiazki, stwierdziłam (oczywiscie bez obrazy, bo o gustach się nie dyskutuje) że jak dla mnie ta bochaterka jakaś taka za nudna...
Ja ??
Moze z Ciri...
Dlaczego ??
Bo też jestem wiecznia boobijana, podrapana i dąże do celu. Mam podobne oczy (szmaragrowe<->zielone) i włosy (popielate<->blond)
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
[quote="Mazzy"]Ja ??
Moze z Ciri... [/quote]
To ja z Wiedźminem;DDDD
Inteligentny, dowcipny, czasem uległy, dla bliskich gotowy zrobić wszystko, odważny, czasem sceptyczny.
Dobra, on jest jeszcze uroczy, ja - niekoniecznie;D
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[b]Mazzy[/b], bo[b]h[/b]aterka
Może masz rację ... Ale jest za to śmieszna i ... no ma tak jak ja przyjaciółki ( wierne xD ) , i wielbiciela. Aha mam taki sam rozmiar stopy. :'(
_________________ Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to [color=red] w pełni [color] na nie sobie zasłużyłeś.— Frank Zappa
[b]Księżniczka[/b], No, do wiedźmina też mogłabym się porównac... O... Jeszcze moze Tris Merigold ?? blondynka, czarodziejka, nie lubiaca słowa czarownica ... Ja moze tez jestem czarodziejką ?? może potrafie zaczarować czas, żeby szybko płynął osobom w moim otoczeniu...
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Jak już pisałam w którymś z tematów - Laura z 'Jeżycjady'
Przy czytaniu żadnej z książek nie czułam takiego związku z bohaterką, jak w tym przypadku.
Jest ironiczna, tajemnicza, czasem wredna i złośliwa, ale w środku bardzo boi się cierpienia, nie łatwo jej się otworzyć, jest raczej powściągliwa w okazywaniu uczuć. Wszystko robi na przekór [czasem nawet samej sobie] Przy tym ma ogromny temperament, jest spontaniczna, uparta i ogólnie wypada dużo ciekawiej na tle swojej bezbarwnej i potulnej siostry Róży.
I bardzo lubie to, jak ukazana jest jej postać w książce - wygląda jak mały, cwany i przebiegły kot. Zwłaszcza na okładce 'Tygrysa i Róży'
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
[quote]z laviną od której mam nick. Bohaterka mojej ulubionego romansu. [/quote]
a jaki tytuł ma ta książka?
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Chyba nikt nie musi pytać z kim ja się utożsamiam :P A to dlaczego? Kocham książki, naukę, poznawać ciekawe miejsca i zdobywac nowa wiedzę... codziennie mam mase dodatkowych zajęć itp. No i wyglądem też jesteśmy podobne.
Ale widac nie tylko ja uważam że jestem podobna do Hermiony:D Bo niby dlaczego prawie cała klasa i znajomi tak na mnie mówią:D
[quote="~biała~"]Jest ironiczna, tajemnicza, czasem wredna i złośliwa, ale w środku bardzo boi się cierpienia, nie łatwo jej się otworzyć, jest raczej powściągliwa w okazywaniu uczuć. Wszystko robi na przekór [czasem nawet samej sobie] Przy tym ma ogromny temperament, jest spontaniczna, uparta i ogólnie wypada dużo ciekawiej na tle swojej bezbarwnej i potulnej siostry Róży. [/quote]
To tego dodałabym jeszcze tylko to, że Tygrysowi spokoju nie daje sprawa związana z jej ojcem...
_________________ Spójrz w oczy-mimo, że nie mają głosu, wiele Ci powiedzą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum