hmm... młodzieżowe? O problemach? Wszystkie książki Jany Frey. Polecam książki pt. "Odlot na samo dno", "Bez odwrotu" "W ślepym zaułku wolności. Dzieci ulicy". Ogólnie polecam wszystkie tej autorki Uwielbiam ją.
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
[b]lavina[/b], Bez odwrotu to o tej dziewczynie w ciąży? Świetna.
Ja polecam "Lot Komety" - Onichimowskiej (nawet mam autograf :dumny: )
_________________ Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to [color=red] w pełni [color] na nie sobie zasłużyłeś.— Frank Zappa
Jak najbardziej trafnie Marta Fox, chodź chciałbym polecić także Krzysztofa Petka, tam ludzie też borykają się ze swoimi problemami i dzięki "Fundacji" próbują się odnaleźć, naprawić swoje błędy
[quote="misys"]chciałbym polecić także Krzysztofa Petka[/quote]
A nie Peteka? No tez ma fajne książki. Szczególnie ta kiedy kopiowali informacje z mikro chipa w jakimś domu na imprezie. Dokładnie nie pamiętam.
[quote="Piana"]Chciałabym przeczytać jakąś ciekawą, obyczajową książkę-o młodzieży, problemach rodzinnych etc[/quote]
"Poczwarka" Doroty Terakowskiej.
Wprawdzie, nie opowiada o młodzieży, ale o problemach rodzinnych - owszem.
[quote="Piana"]Chciałabym przeczytać jakąś ciekawą, obyczajową książkę-o młodzieży, problemach rodzinnych etc. [/quote]
Hm.. 'Gnój' może?
Osobiście nie czytałam, ale oglądałam film nakręcony na podstawie książki.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]'Gnój' może?[/quote]
Osobiście nie przypadła mi do gustu ta książka, ale ktoś tu wspomniał o Poczwarce... Tą polecam.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
a tak ogólnie to o młodzieży pięknie pisze Krytyna Siesicka, Ewa Nowak....a jak chcesz przeczytać coś o młodzieży sprzed kilkudziesięciu lat to polecam "Słoneczki" Haliny Snopkiewicz
_________________ "Nastolatek jest biedny w naszym systemie kultury. Ma milczeć i wybaczać. Później wchodzi w dorosłość albo spokojnie przewartościowując swój świat albo bijąc głową w mur, by przetrzymać samego siebie."
[quote="rockwomenka"]ktoś mówił o Janie Frey, kocham!! ostatnio mnie zachwyciłą ksiązka "W ciemności"....boska.... [/quote]
to chyba byłam ja Ale tą ksiażką akurat mnie nie zachwyciła. Inne- bynajmniej te o narkomanach są całkiem niezłe
Wiele jest ciekawych książek o problemach młodzieży ale rozwiń bardziej o jakim problemie ma być ta książka? Narkotyki, nieszczęśliwa miłość itd?
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Hmm.. Może śmieszne, ale ja polece szkolną lekturę [i]Jezioro Osobliwości[/i]. Strasznie fajna książka
_________________ Tak, dzisiaj dobrze wiem,
że jestem
na pograniczu światła i cienia,
gdzie abstrakt zlewa się z konkretem,
krzyk zamiera w ciszę,
a śmierć przedłuża życie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum