Jaki bohater lub bochaterka z przeczytanych przez was książek wzbudziła waszą sympatie, do jakiej postaci się możecie upodobnić, jaka postać najbardziej przypadła wam do gustu i dlaczego?
Moim ulubionym bohaterem jest:
Stanisław Wokulski- podoba mi się połączenie pozytywisty i romantyka
Werter- za umiłowanie natury i podejście do życia
_________________ Marzenie podąża swoim szlakiem, nawet jeśli uważa się je za myśl.
Wow Werter? Histeryczny egoista? Wkurzał mnie i to mocno. Może Artur z "Tanga" Mrożka? Nie mam raczej ulubionych bohaterów.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Moją ulubioną postacią ze wszystkich książek, jakie przeczytałam jest Geralt z Rivii. Przy nim reszta postaci jest jakby nieciekawa i nudna ;D
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
no Geralt przeżywa ciekawe przygody, chociaż emocjonalnie to on jest ubogi
Noo mój ulubiony film. A że jest niepodobny? Tu chyba zadziałała wybitna osobowość reżysera, który miał własną wizję co do tego bohatera. Mnie się podoba, a to, co wyprawia Jack Nicholson... masakra.
Nic nie mam do roli Nicholsona, wręcz przeciwnie. Jednak dla fana książki dość irytujące jest, że tak ważna postać jest zupełnym przeciwieństwem, niż jego wyobrażenia i zresztą nie tylko to, bo film niekiedy dość wyraźnie różni się od książki. :hmm: Podobnie jest m.in. z książkowym Bournem R.Ludluma i tym, że główną rolę w filmie zagrał ni w ząb nie podobny Matt Damon. Zresztą, tak to już jest, że niekiedy filmowi brakuje tej magii, którą ma pierwowzrów w postaci książki...
_________________ ...
Ostatnio zmieniony przez thule Pon 13 Sie, 2007 18:58, w całości zmieniany 1 raz
że główną rolę w filmie zagrał ni w ząb nie podobny Matt Damon.
Hollywood bracie, Hollywood.
Jakby się tak zastanowić, to mogłabym też wymienić Ronalda Weasley'a z Harry'ego Pottera XD Za jego genialny humor;-)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum