_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
ja lubię książki o problemach z jakimi ma na codzień do czynienia młodzież, ponieważ chce iśc' na studia resocjalizacyjne<czyli praca z trudną młodzieżą>
Oraz lubię czytac' romanse<bo fajnie jest od czasu do czasu oderwac' się od rzeczywistości i pomarzyc' o jakimś rycerzu>
ja lubię książki o problemach z jakimi ma na codzień do czynienia młodzież, ponieważ chce iśc' na studia resocjalizacyjne<czyli praca z trudną młodzieżą>
to tak jak ja prócz takich lubie jeszcze książki przygodowe:)
_________________ 'Chciałabym rozkoszować się smakiem Twoich ust...'
Fantasty (ale nie takie o elfach, trolach, krasnoludach itp) i kryminalne.
Neil Gaiman pisze świetne książki fantasty, zwłaszcza książka "Amerykańscy Bogowie" - cudo. A jeśli chodzi o kryminały, to Agata Christie jest nie do przebicia.;]
Ogólnie fantastyka [Kossakowska, Sapkowski], ale też fantastyka połączona z elementami zdarzeń prawdziwych [Spakowski i jego trylogia] czy prawdopodobnych [Pilipiuk "Czerwona gorączka", "Operacja Dzień Wskrzeszenia"].
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
Kossakowsa..."spec" od wszelkiej maści aniołów [ale nie jakieś nabożne biadolenie w nutach "Kyrie Eleison"], tylko na wesoło...Już chcoażby nazywanie Lucyfera per "Lampka" mówi wiele
Ostatnio przeczytałam "Zakon Krańca Świata". Niby ten sam schemat, ale dwa tomy przeczytane w niecały tydzień.
Sapkowski...no cóż..."Wiedźminem" stoi i przygodami Bielawy [trylogia zaczynająca się od Narrenturm; zachacza o klimaty średniowieczne. zwłaszcza Inkwizycyjne].
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
Ja bardzo lubię Thrillery Mają w sobie taki dreszczyk emocji Ale horrory także bardzo lubie, szczegolnie takie jak Wywiad z Wampirem no i oczywiscie kryminały Joe Alexa Pozdro :*
_________________ Zostań, bo na Tobie kończy się mój świat
Zostań, bo bez Ciebie już nie umiem żyć
Zostań tylko Tobie mogę siebie dać
W zamian nie dostając prawie nic...
Gatunek książek.?
chyba młodziezowe, pamiętnikowe, pouczające.
Coś w stylu "Ala Makota", "Posłuchaj mnie..", "Angel dziecko ulicy", "Pamiętnik Cathy", "Witaj,Mroku".
Obecnie czytam "Posłuchaj mnie.." , a jak skończę to planuję kupić sobie "Emily Strange".
_________________ 'Moja dusza była podziurawiona, jak szwajcarski ser i nie mogłam się nadziwić, że jeszcze się nie rozpadła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum