[b]Paulina14[/b], czytałam sześć książek Harrego Pottera, ale nie dlatego, że były interesujące tylko dla zabicia nudy. Tolkien też nie jest dla mnie wartościowy, bo nie daje czytelnikowi pola do popisu. Ale wracając, Harry daje możliwości rozwijania wyobraźni ale dzieci które go czytają zaczynają wierzyć w magie.
_________________ [color=#BF4080]"on risque de pleurer un peu si l'on s'est laisse apprivoiser"[/color]
Czemu Tolkien nie daje pola do popisu zwykłemu czytelnikowi?
Mnie osobiście Harry się podobał. Dobrze napisana książka, wciągająca - a skoro piszemy tu o tej pozycji, a nie o książkach, które sama uważasz za wartościowe to znak, że jednak ważniejsze jest to, co się komu podoba, a nie to, co inni uważają za wartościowe
Od Tolkiena bardziej cenię Sapkowskiego - zwłaszcza jego Trylogię, o której raczej nie można napisać, że ogłupia "dzieci" i przez nią zaczynają wierzyć w magię
_________________ "When you say to me 'fuck you' say it LOUDER!"
To jak ci sie niepodobała ta ksiązka to po co przeczytałaś az 6 tomów dla zabicia nudy mogłas przecież iść do biblioteki i wyporzyczyć inne książki nie musiałaś koniecznie pottera mi sie osobiście podoba potter i nawet jeśli dzieciaki które mają po 7 lat bawią sie w czarodziejow i wierzą w magie to komu to przeszkadza raczej już starsze dzieciaki tak około 12 lat nie bedą wierzyć że magia istnieje tylko ksiązka im sie podobała ja przeczytałam te ksiązki i raczej w magie nie wierze
Sapkowski też ma dobre ksiązki ale bardziej wole Tolkiena
Osz uwielbiam Harrego xD przeczytalam wszystki 7 czesci i jak bede miala wiecej czasu zamierzam przeczytac jeszcze raz przez harrego jakos nie przestalam chodzic do kosciola...
dla mnie to jest po prostu inny swiat do ktorego mozna sie przeniec w trakcie czytania i wydaje mi sie ze wiekszosc zdaje sobie sprawe ze zaden hogwart nie istnieje. a poza tym to chyba harry probowal ocalic swiat przed voldemortem jesli sie nie myle ;p
Chyba jestem jedyną osobą na świecie , która nie przeczytała ani jednego tomu w całości. ; o
Nie to żebym miała jakieś uprzedzenia do poterra.
Ale nie przepadam za książkami o czarowaniu , magi i tak dalej. ; p
Co nie oznacza ,że krytykuje Harrego. ^^
_________________ Panna Anna , o.
Ja nie chodzę - ja latam!
Spadłam z tęczy i mam jedno fioletowe oko.
Nie chce mi się nowego tematu zakładać, to piszę tutaj.
Mazzy, czytałaś fan fiction hp? ;>
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Bo są lepsze od Pottera ; p
no, ale tak tylko zapytałam
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[b]kukiełka.[/b], Fanem moze nie jiestem, ale wypowiem się.
Nie wiem, jak inni, ale ja na porawdę widzę w Hogwarcie magię. potter to mały pikus przy tej masie tak klimatycznych postaci. Hogwart to inny świat. Nie ten z Dungeons & Dragons. Smoki po pewnym czasie zaczynają być nużące, wiec siega się do czegos innego. Alternatywny świat ? Mozna tak powiedziec. Albo może jeszcze inaczej. To ten sam, NASZ świat, ubrany w fantastyczne wdzianko.
Jak już ktoś powiedział... Mam sentyment. (1,2 - ssie. Po 3 jest już gites majones. :P)
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum