Wysłany: Sro 22 Sie, 2007 01:30 Ile lub czy czytacie?
No właśnie jak to z wami jest bo ja uwielbiam czytać książki czasem mam taki okropny głód jak jest np:n iediziela a w domu nie ma żadej książki do poczytania. Czytam kilka książek miesięcznie i nie nawidzę ludzi którzy mówią "Po co czytać książki lepiej film obejrzeć" Ja osobiście nie wyobrażam sobie życia bez książek. A wy?
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
Potrafię czytać książkę przez 3 dni jak opętany, a potem odłożyć ją na tydzień. Tak już mam, że muszę dostać natchnienia do czytania książki. Aczkolwiek lubię i czytam sporo, zwłaszcza poezji, ale też czasem jakiegoś Cortazara czy Pratchetta
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Lektury w życiu przeczytałam trzy;) W całości: D
A tak normalnie, to dużo czytam. Zawszę muszę mieć jakąś książkę wypożyczoną, której jeszcze nie skończyłam czytać, bo jak mnie najdzie ochota na czytanie, a nie mam książki, to jest ze mną źle;D
Lubię czytać. Czytam dużo od małego:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Ja w gimnazjum czytałem sporo lektur, ale w liceum zaledwie kilka. Raczej nie lubię jak ktoś mnie zmusza do przeczytania konkretnej książki.
Raczej nie lubię jak ktoś mnie zmusza do przeczytania konkretnej książki.
Mam tak samo!: D
Dlatego nie czytam, jeśli ktoś mnie do tego zmusza. Jeśli mam ochotę przeczytać książkę, to ją przeczytam;)
Dlatego w życiu przeczytałam tylko Tomka Sawyera, Romeo i Julię i Świętoszka: D
/edit/ z lektur* ofc;)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
hehe boshe w podstawówce kiedyś czytałam lektury, ale tak już chyba 5 i 6 klasa to jakieś streszczenie albo ktoś mi opowiedział, a w gimnazjum? <myśli> hm.. tak przeczytałam "kamienie na szaniec" i wystarczyło na trzy lata może w liceum coś poczytam z lektur, a jeśli chodzi czy czytam coś ot tak, dla siebie to...nie no może parę razy zaczęłam coś czytać, może.. zawsze jakieś książki gdy mi ktoś opowiedział to mnie interesowały, ale nigdy nie chciało mi sie ich czytać:p
także uwielbim czytać. i tak na prawde wole to, niż oglądanie jakiejś adaptacji w telewizji... tak już mam, nie lubie kina, ale kisążki za to kocham ;]
_________________ "Bo widzisz my tu już dawno zatraciliśmy poczucie tego, co jest godziwe lub niegodziwe. I mnie samemu wydaje się, ze tej różnicy nie ma..."
Najbardziej wkurza mnie, jak jest taka gadka..:
- Siemka. właśnie przeczytałam np. samotność w sieci.. spoko książka... polecam...
- Nie ma sensu czytać, bo film był głupi, to książka też będzie do kitu..
no po prostu mam ochotę szczelić...
KOCHAM CZYTAĆ..
NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ KSIĄŻEK...
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Dlaczego? Skoro nie podobał mi się scenariusz filmu, który był oparty na książce, więc nikła szansa, że książka mnie zaciekawi. Tak czy nie?
P.s. "Samotność w sieci" to ponoć badziewie :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum