Każda książka Musierowicz to była pozycja obowiązkowa w pewnym etapie mego żywota ;D
Nie wiem, czy przeczytałam wszystkie, ale z pewnością do nich wrócę. Mój ukochany Kwiat kalafiora i Opium w rosole (najfajniejsza szkolna lektura ) mmm )
_________________ [color=#800080]Ile z nas zostało w drzewach, które wciąż się zdobywało?
Ilu ludzi nas pamięta? Ilu już nas zapomniało?
Tyle w nas zostaje z dziecka, ile sami gościć chcemy.
Tyle będzie w nas z Człowieka... ile w innych dostrzeżemy.[/color]
[color=#00BFBF]B. Sienko[/color]
Czytałam tylko jedną część ... 'Szósta klepka" to chyba było... Ale w sumie to było dawno temu ; ). Później nie było jakoś okazji wrócić do jej książek.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Przeczytałam trzy książki Musierowicz, ale nie wiem czy zaliczają się do tej serii.
Brulion Bebe B., Idę sierpniową oraz Kłamczuchę.
Książki tej autorki są bardzo prawdziwe, trafiają do czytelnika.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
w tych książkach podoba mi się to, że wszystkie toczą się wokół jednej zbiorowości.
Nie pamiętam jaki był tytuł tej części, ale wiem, ze była to jedna z pierwszych-ale zdenerwowała mnie bardzo, ze był pisana od tyłu. Trzeba było się nieźle natrudzić, żeby ją zrozumieć D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum