Moja przygoda (z jak ja to nazywam) "sztuką narkomańską" zakończyła się na "My, dzieci z Dworca ZOO", "Pamiętniku narkomanki" i "Requiem dla snu". Jeśli chodzi o film to jest on warty zobaczenia, ale książki są nudne i bezpłciowe (w tym miejscu zaznaczam, że piszą opinię tylko i wyłącznie jeśli chodzi o mnie).
W kulturze jest wiele innych - piękniejszych, ciekawszych, bardziej wartościowych motywów niż motyw ćpuna. W dodatku czytając "My, dzieci..." nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że główna bohaterka po prostu ma pretensje dotyczące swojego nałogu do wszystkich tylko nie do siebie. Stan do któregosię doprowadziłam to wina państwa, rodziców, otoczenia, polityki władz, ale w żadnym wypadku nie moja. Patrzcie jaka jestem skrzywdzona, blablabla. A potem ludzie się dziwią, że młodzież nie zna pojęcia odpowiedzialności.
O narkomanii przeczytałam wiele książek między innymi:"My dzieci z Dworca ZOO";"Pamiętnik Narkomanki";"Hera moja miłość";"Miłość w Berlinie";'Heroinę";"Ćpuna".
Przyznam,że z tych wszytskich książek spodobała mi się jedynie "Heroina" Tomasza Piątka.Książka inna niż te wszytskie,ma w sobie to coś co ja najbardziej lubię!
_________________ "Dziewczyna rumiankowa
Wśród białych kwiatów tańczy..."
Hm.
'Hera moja miłość' miałam w rękach, jakieś 3 lata temu. Bibliotekarka skapnęła się, że to nie jest książka dla 13 latków i powiedziała mojej mamie. Musiałam oddać, tak skończyła się moja przygoda z tą książką. ;>
'Dzieci z dworca ZOO' czytałam. Spodobała mi się. Osobiście nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji, w jakiej była główna bohaterka. Hm...Przeczytanie jej było dla mnie jakąś terapią szokową. [:
_________________ [color=#000080]Od kiedy Ciebie w moim życiu jakby więcej,
to tak jakby dni gorszych nie było wcale.
Nie wiem, co z nimi zrobiłeś. Nie pytam.
Po prostu nie oddawaj mi ich dalej. ***;
jja czytalamm i lubie te ksiazki ....
My dzieci z dworca ZOO
Hera moja miłość i Lot Komety
Pamiętnik NArkomanki
Kokaina
Ćpun
W slepym zaulku wolnosci
Idź, zapytaj Alice
Alkohol, prochy i ja
i to chyba na tyle jesli chodzi o narktotyki ..... ;DD
Ja czytałam tylko "My, dzieci z dworca Zoo" i "Pamiętnik narkomanki" - książki zaj***ste, uwielbiam książki o takiej tematyce.
Teraz są wakacje, mam więcej czasu więc może przeczytam pare książek o narkomanach :-)
_________________ Nie zawsze możesz dostać to, czego chcesz. Ale jak się okazuje, jeśli się czasem starasz, to dostajesz to, czego potrzebujesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum