Jak w tytule - kogo książki lubicie czytać i dlaczego właśnie on
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
Paulo Coelho - książki ciekawe, dające dużo do myślenia, powiedziałabym nawet filozoficzne, a napisane bardzo prostym językiem, by przesłanie trafiło do wszystkich czytelników...
Andrzej sapkowski - Bardzo podoba mi się saga o wiedżminie... Lubie go czytać, bo pisze świetne książki fantasy, mroczne, a jednocześnie humorystyczne..
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Ostatnio zmieniony przez Mazzy Pią 21 Wrz, 2007 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Andrzej sapkowski - Bardzo podoba mi się saga o wiedżminie... Lubie go czytać, bo pisze świetne książki fantasy, mroczne, a jednocześnie humorystyczne..
<5!>
Tylko słyszałam, że ten pan jest lekko nieprzyjemny, gdy się z nim normalnie rozmawia, aczkolwiek jego książki są wspaniałe<3
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Cóż ma "fakt", że jest nieprzyjemny...poza tym to jest tylko "zasłyszane" - do jego książek?
: )
Mowa o ulubionym autorze. Autor, to nie tylko jego książki, ale też jego charakter i inteligencja.
Nie zasłyszane. To opinia kolegi, który z nim rozmawiał.
No, ale nieważne;]
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
A jakie były okoliczności rozmowy - bo jeśli kolega był milionowym człowiekiem, który "chciał dotknąć Sapkowskiego", to się nie dziwię, że koleś się zdenerwował.
Jeśli juz - może sobie wrednym być, to nijak nie umniejsza jego inteligencji ;]
Nie chodzi o to, źle mnie zrozumiałaś. Nie był zdenerwowany. Chodzi raczej o jego styl bycia, jego teksty i w ogóle. Wydaje się osobą nieprzyjemną, ot tak, po prostu. Jest wulgarny i sprośny. Podobno. Nie wiem.
Chociaż ja tam lubię jego humor w jego książkach.
moi ulubieni autorzy to: eric emmanuel schmitt i krystyna siesicka...
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Ja osobiście niesamowicie zaczytuje się w Dostojewskim. Uwielbiam go. Za każdą książke.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
Oczywiście kocham książki Paula Coelho, a moją ulubiona jes nad brzegiem rzeki PIedry.., aczkolwiek najczęściej czytam fantastykę i tu w moim odczuciu króluje Andrzej pilipiuk i jego niesmowite opowiadania. W porównaniu do muzyki to polscu autorzy są naprawde dobrzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum