PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Wampirki.
Autor Wiadomość

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Sob 02 Sty, 2010 21:18   Wampirki.

Jak w temacie. Najpierw był chyba Dracula, ale kto by o nim pamiętał teraz, kiedy zalewa nas fala wszechobecnego Edwarda i uwielbiającej go Belli. Ach. No i jeszcze boski, cudowny i (jak napisali w ulotce o filmie „New Moon” t a j e m n i c z y) wilkołak Jacob.

Właśnie skończyłam czytać książkę „Martwy aż do zmroku” (Tak, tak, na podstawie tego powstał serial „Czysta Krew”, zgadnijcie o czym…) i zdałam sobie sprawę, ze cały Zmierzch to przeróbka tej oto powieści, Wampiratów i pewnie wielu, wielu nieznanych mi książek o wampirach. Ale trochę zboczyłam z tematu.

Idę do księgarni, na wystawie książki o wampirach. Do kina – reklamy filmów o podobnej tematyce. Otwieram gazetę – Och, tak właśnie widzę recenzję najnowszej książki…

Wszędzie ostatnio widzi się książki o wampirach. Nadzwyczaj popularne, prawda ? Gdzie tkwi przyczyna ich popularności ? Dlaczego banda (Nie koniecznie potrafiących pisać) autorów uwzięła się na nie ? Czemu nie strzygi, orki, trolle, czy niewiadomo jaka jeszcze inna poczwara ?
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 20:03   

No ja też to zauważyłam. Ale wydaje mi się, że te fazy tych wszystkich nastolatek wzięła się właśnie od Zmierzchu. No i moja też, niestety:P Teraz te wampiry są popularne, ciekawe na jak długo.. Jak się Zmierzch znudzi, albo zostanie nagrana ostatnia część... Faktycznie, to się robi denerwujące. Np. Idę sobie po szkole, a tu jakaś 4-klasistka czyta "Zmierzch" o.O

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 20:17   

Zauważyłam, że to swego rodzaju moda - Nie czytałas najlepszej sagi o wampirach, jestes kiepska.

Ja co prawda wolę wizerunek wampira okrutnika. Tego nieumarłego, ale nie zabójczo przystojnego, który nawet nie potrafi się obronic. Wole tego, który uwodzi, niz tego, który jest uwodzony.
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 19:21   

[b]Mazzy[/b], mnie to chyba najbardziej podobają sie 'Pamiętniki Wampirów'. mega.
denerwujące, jestem na nk a jakaś 5-klasistka ma opis 'oglądam zmierzch i sie zacieszam' ...

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 20:54   

Wrrr. Wróciła mi wampiromania. ;P

Oglądam właśnie "Czystą Krew". Hm... TRoche zpirniczony w ssunku do ksiązki, ale ogólnie nie najgorszy.
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 23:52   

Ja tego nie zauważyłam - chyba dlatego, że nie umiem czytać, ani nie rozumiem, co mówią do mnie w telewizji ; >

Wampiry są fajne, ale i tak Wiedźmin wymiata ; )
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Sob 20 Mar, 2010 18:29   

Mazzy, tak sobie właśnie myślę, że ty tutaj tak piszesz jak to cię to denerwuje, że wokół same wampiry itd. a i tak czytasz o nich książki i się tym interesujesz:P

Ja ostatnio uznałam, że Zmierzch jest już trochę nudny i ogólnie wampiry już nie są takie jakie były, chociaż nadal lubię o nich książki. Mam zamiar kupić sobie pare książek tego rodzaju, m.in. "Bale maturalne z piekła" różnych autorek, "Dom nocy" PC&Kristin Cast, "Świat nocy" L.Smith i inne.

Zobaczymy co z tego będzie^^ Z tego co słyszałam od koleżanki "Dom nocy" jest bardzo fajny więc chcę się przekonać.

Odpowiedz do tematu