Też się nie dopatrzyłam. Chodziło mi raczej o inne ksiązki z dramatów lub horrorów. No ale jednak trzeba przyznać, że saga Zmierzchu jest odlotowa. Przesadzona dziwnym romantyzmem, no ale ujdzie w tłumie. Dla mnie jest bombową ksiązką do poczytania i zrelaksowania
Co do twojej końcówki to przyznaje Ci racje^^.
Dramatycznie wtedy by było .
Jednakże bardziej byłabym za śmiercią Kubusia...Taką tragiczną przepełnioną licznymi, mrozącymi krew w żyłach zagadkami.
no. już nie ma co spekulowac, jakie zakończenie byłoby fajne.
Szczere mówiąc ksiażka utrzymana była w straszliwym klimacie romantycznym. było to troszke presadzone.
Na nonsensopedii chyba śmiali sie, ze aby bella usiadła na kześle potrzebuje kilkunastu stron. (przez ki9lka zastanawia sie, czy usiasc, potem przez 2 siadqa i spada, a potem edzio ja sadza na krzesle)To też mi sie nie podobało. że ona była taka do dupy i ze Edzio zawsze i wszędzie musiał jej chronic tyłek. I to, ze tak strasznie miała dylematy, czy wyjśc za wampira (jakies 30 stron ) :P
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
[quote="kukiełka."]Cała seria 'Zmierzch'.[/quote]
Ja właśnie czytam, kończę Zaćmienie; (
i jak mi w tej bitwie któryś z wampirów umrze,
to obiecuję,
że dalej nie będę czytać.
będzie foch i uj!
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
No, Aniioły i Demony też były bardzo dobre. Ksiażka super wciąga, ale nie uznałabym jej za moją ulubioną, bo osopbiście preferuje w fantastyce. ale na mojej liscie kryminałów wygrywa. ;P
P. S. Mazzy wróciła, zauważźył ktos wogóle, ze mnie nie było ?
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
[quote="Księżniczka"]Ja właśnie czytam, kończę Zaćmienie; (
i jak mi w tej bitwie któryś z wampirów umrze,
to obiecuję,
będzie foch i uj![/quote]
spoko. przeczytasz dalej:D
_________________ 'Moja dusza była podziurawiona, jak szwajcarski ser i nie mogłam się nadziwić, że jeszcze się nie rozpadła.
[quote="Księżniczka"]i jak mi w tej bitwie któryś z wampirów umrze,
to obiecuję,
Ja tam sie modliłam ,zeby ktoś umarł. najlepiej Bella, albo Edzio. A najlepiej, to Jackob i ogólnie pół wsi... Ostatnio z koleżanką stwierdzłyśmy, ze jakby pomylsec, to ogólnie 3. częsci nie powinno byc. znaczy sie nie było w niej nic, co wnosiłoby cokolwiek do fabuły. Ewentualnie jakieś 50 stron, które bez problemu możnaby przekleic do 4. części...
A teraz....
Fura, ślub.
Hokus-Pokus
Czary-Mary.
Edward Cullen....
BĘDZIE STARYM> :P
[ Dodano: Sob 15 Sie, 2009 19:54 ]
[quote="Księżniczka"]i jak mi w tej bitwie któryś z wampirów umrze,
to obiecuję,
Ja tam sie modliłam ,zeby ktoś umarł. najlepiej Bella, albo Edzio. A najlepiej, to Jackob i ogólnie pół wsi... Ostatnio z koleżanką stwierdzłyśmy, ze jakby pomylsec, to ogólnie 3. częsci nie powinno byc. znaczy sie nie było w niej nic, co wnosiłoby cokolwiek do fabuły. Ewentualnie jakieś 50 stron, które bez problemu możnaby przekleic do 4. części...
A teraz....
Fura, ślub.
Hokus-Pokus
Czary-Mary.
Edward Cullen....
BĘDZIE STARYM> :P
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum