Wysłany: Sob 21 Lip, 2007 18:04 Wasza ulubiona książka
Tak jak w temacie. Prosiłabym o krótkie wyjaśnienie dlaczego.
Moja ulubioba to Wampir Lestat Anne Rice, ponieważ interesuje się wampiryzmem. Podoba mi sie także sama postać Lestata jako nieśmiertelnego. Mam do niej sentyment ponieważ to była moja pierwsza książka z Kronik Wampirów.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
Sucker, bez obrazy ale ta parodia jest BEZNADZIEJNA. Ja raczej więcej poezji czytam. Ostatnio bardzo mi się spodobała "Miłość w czasach zarazy" Marqueza. Może też "Śniadanie mistrzów" Vonneguta.
Szczeże to ja jej nawet nie czytałem no może tylko kilka pierwszych stron. Kumpel ją czytał i cały czas sie ją zachwycał to ją tu napisałem. Ogólnie to nie czytam książek.
Ostatnio zmieniony przez sucker Nie 22 Lip, 2007 09:55, w całości zmieniany 1 raz
Duzo by tego bylo :)
uwielbiam ksiazki P. Coelha m. in. Alchemik>> skłania do wielu refleksji, pomaga cieszyc sie zyciem, oraz Jedenaśncie Minut.>"Tylko ten, kto czuje się wolny kocha bezgranicznie. A ten, kto kocha bezgranicznie czuje się wolny."
Kiedyś czytałem Coelho. Pielgrzym jest nawet dobry. Bardzo dobry za to Alchemik ( to szukanie znaków zostało mi w głowie). Poza tym Demon i Panna Prym nawet nawet.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Ostatnio czytałem autobiografie Chucka Barrisa. Producent teleturniejów telewizyjnych który opowiada o swoim drugim zajęciu jako płatny zabójca. Świetna książka polecam.
Polecam wszystkim książkę Julio Cortazara "Egzamin". Całkiem inna od tego, co forsują w polskich szkołach jako lektury. Tzw. Realizm magiczny
książek nie czytam, jakbym juz miała to coś takiego normalnego, o nastolatkach, o życiu, nie jakieś fantastyczne bo mnie to nudzi.. jedyna książka jaką pamiętam ze przeczytałam to "kamienie na szaniec" lektura szkolna ale cud-mi się spodobała:) może dlatego ze to co opisywali było prawdziwe
jakbym juz miała to coś takiego normalnego, o nastolatkach, o życiu, nie jakieś fantastyczne bo mnie to nudzi
W Twoim wieku nikt nie oczekuje od Ciebie czytania ambitnej literatury
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum