PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmierzch
Autor Wiadomość

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 20:28   Zmierzch

Uznałam, że jak się o tym gada w temacie o ulubionej książce to lepiej będzie gadać tu.
A więc, która część się wam najbardziej podoba ?
Czy w ogóle czytaliście słynną sagę "Zmierzch" ?
Wolicie książkę czy film ?
A może, jak wiele osób uważacie że jest to komercja ?
Albo jesteście mega fanami:D

Ja jestem naprawdę wielką fanką. Wisi u mnie w pokoju pełno plakatów, mam wszystkie książki, film na dvd oraz słucham muzyki filmowej;)

Wypowiadać sie:P

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Nie 16 Sie, 2009 10:31   

wiec.
Ksiażki.
To co juz mówiłam, ale mogę powtórzyc. Nie ma nic z horroru, całkowity romans, zero fantasy... 3. części nie musiało by byc. Osobiście bym ją wyrzuciła. Na koniec sagi zabiłabym kogos z głównych bohaterów.
aha. I jeszcze jedno. Ograniczyłabym rozstania i powroty Belli i Edzie, do minimum. Osobiście, kiedy widziałam w książce fragment o tym. jak to bella przeżywała rozstanie, to szłam sie wyżygac.
Nie mnie, saga mi się podobała i perzeczytalam do ostatniej strony...

A teraz Film.... Uuuu. No to bedzie zamieszanie Fanki mnie zamordują i powieszą jako przykład... :P

Edzie - Wygląda jakby miał długotrwałe zatwardzenie. nie ma w nic z pięknoście Ksiażkowego Edwarda...

Jasper - Ciagle wygląda, jakby był na haju. Zwłąszcza kiedy Rose rozwala obiad na podłodze (Ogólnie scena cudeńko. nie uśmiałam sie tak przez cały film)

Z koleżanka (znamy zmierzch bardzo dobrze) w filmie doszukałysmy siekilkunastu nieścisłosci z książką... :P jesteśmy straszne.

Aha. I jeszcze jedno. Postanowiłyśmy,ze na początku filmu powinien byc komunikat :
"w trakcie oglądaia filmu prosimy o nie pożywanie napojów, gdyż grozi to zadławieniem się (ze śmiechu)" :P
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 02:32   

Ktoś tam powiedział kiedyś, że różnica między Rowling i Meyer jest taka, że Meyer nie potrafi pisać.
I zgadzam się z tym całkowicie. Kobieta dała dupy, w sumie, to nawet nie powinna się zabierać za pisanie czegokolwiek. No, ale historię miała dobrą, ogólnie mi się podobało, oczywiście najbardziej postać Edwarda. I Alice.
Poza tym, też mi się strasznie chciało rzygać, jak czytałam niektóre sceny tęsknoty. I te ich dialogi, paranoja : D
Za to bardzo podoba mi się film. Z tego, co wiem, to reżyser od samego początku planował zrobić z tego film akcji czy czegoś tam, byle by to nie było romansidło. I mu się udało, bo jakbym miała oglądać romansidło, to bym się porzygała.
Poza tym, ja zaczynałam od filmu, więc to oczywiste, że film mi się podoba : D
I uważam, że Pattison jest idealny do tej roli, o!. I Bellę też świetnie zagrała ta.. Kirsten? Kristen? Kristine? Nie wiem, nie pamiętam.

Ale ogólnie bardzo lubię ; )
Nawet książki kupiłam ; )
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 11:16   

Patison ? Pasuje do Edziea ? Przecież on jest szkaradny. Już Jasper był ładniejszy...
A Bella też nie pasowała do roli.
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

motyl 
stały bywalec
rozwydrzony bachor

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 14:22   

Ja Wam powiem, że nie wiem czym się tu zachwycać. Przymierzałam się do tego bo kuzynka siedząc u mnie to czytała czasem. Jednak sama po kilku stronach zrezygnowałam;p. Wamipry i inne stwory to temat nie dla mnie.
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.

Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]

/ [*]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 15:52   

[b]Księżniczka[/b], Mnie się chyba jednak bardziej podobała książka. Napisana prostym "językiem" czy jak to tam się mowi. Ja na początku tego całego zmierzchu itd. uwarzałam , że to głupie i takie tam. W końcu na początku lipca powiedziałam koleżance (fance) żeby mi na wakacje pożyczyła książkę, bo chcę zobaczyć czemu wszyscy tak za tym szaleją. No więc.. po paru stronach to mnie okropnie wciągnęło ! czytałam parę godzin. prawie całą noc. Czytałam wszystkie artykuły, wyrywałam plakaty. Wczoraj skończyłam czytać "Przed Świtem" i jest mi bardzo smutno :( xd. Mam w pokoju 4 plakaty i 12 sierpnia kupiłam w empiku Zmierzch na dvd:D W kinach filmu nie widziałam, bo jak już mowilam to mnie nie interesowało.. Film nie spełnił za bardzo moich oczekiwań. Wg mnie Edward, mógł byc ładniejszy ale Pattinson świetnie go zagrał. Idealnie!:D Kristen Stewart też sie bardzo nadawała do tej roli, bo w filmie wyglądała jak przeciętna dziewczyna. I tak miało być. Nie zgadzam się z [b]Mazzy[/b], bo Jasper był okropny;x ogólnie myślę, że wszyscy pasują do swoich ról. I bardzo Jacob.takim sposobem stałam się fanką. I kto by przypuszczał;p

Kocham Zmierzch^^:D

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 19:47   

[quote="Mazzy"]Patison ? Pasuje do Edziea ? Przecież on jest szkaradny. Już Jasper był ładniejszy...
A Bella też nie pasowała do roli.[/quote]
Jak dla mnie, nie chodzi o to, czy Pattison jest piękny, czy szkaradny. Większość nie lubi go za to, że teraz jest sławny i jest uznawany za najpiękniejszego młodzieńca wszechczasów.
Ja jestem, hm, obiektywna, bo Pattisona ani nie nie lubię, ani lubię. Uważam po prostu, że bardzo pasuje do tej roli, i choć czasem wygląda, jakby ktoś mu wsadził w dupsko kij od szczotki, ale moment, w którym mówi do Belli tak, jakby szeptał, rozwala mnie na łopatki i wtedy jestem gotowa się na niego rzucić.
Hm, chętnie bym się z nim przespała : DDDD
A, no i Bella bardzo pasuje. W sensie, do filmu, bo do książki, to nie. Ale jak już mówiłam, reżyser nie chciał odwzorowywać książki, chciał stworzyć coś lepszego od tego gniota ; ) Także, do filmu Kristen-Bella pasowała idealnie.

No, ja może nie szaleję za tym tak bardzo, ale bardzo lubię. Film oglądałam chyba ze 4 razy, przeczytałam książki i zamierzam przeczytać znowu niedługo : ) No i idę na premierę w listopadzie, akurat jest w imieniny mojej przyjaciółki, to powiedziałam, że ze mną pójdzie. A ostatnio, jak jej pożyczyłam pierwszą część, to powiedziała, że bardzo jej się podobała i przeczytała ją w 3 godziny, to myślę, że z chęcią pójdzie ze mną na film : )

W sumie, to jej prezent zrobię na imieniny ; ) : DDD
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 21:23   

[quote="Księżniczka"]Hm, chętnie bym się z nim przespała : DDDD[/quote]

Ty to juz lepiej zostań przy Geralcie. To lepszy materiał do łóżka... :P Przynajmniej wiesz, ze na pewno to przeżyjesz, a przy Edwardzie nie ma takiej pewnosci...

Hm. Kukiełka. O gustach sięnie dyskutuje. :P Nie przekonam Cię (chociaz chciałabym), ze Gdyby Jasper nie wyglądał, jakby mu ktoś wsadził kij do dupy (Ksieżna, tekst wymita) to byłby cudowny.

Ogólnie bardzo lubie ksiazke i film, choc do filmu nie podchodze powaznie i zawsze3, jak go ogladam, to mam głupawkę.
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 22:31   

[b]Mazzy[/b], tak nie przekonasz mnie.;D
[quote="Księżniczka"]Hm, chętnie bym się z nim przespała : DDDD[/quote]
ja też ale za parę latxD

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 00:08   

[quote="Mazzy"]Ty to juz lepiej zostań przy Geralcie. To lepszy materiał do łóżka... :P Przynajmniej wiesz, ze na pewno to przeżyjesz, a przy Edwardzie nie ma takiej pewnosci... [/quote]
oj, tam, nie mówię o Edwardzie tylko. przespałabym się z Pattisonem ; )
a Geralta właśnie kuszę, tzn. on mnie kusi, bo znowu go czytam : (

[quote="Mazzy"]Gdyby Jasper nie wyglądał, jakby mu ktoś wsadził kij do dupy (Ksieżna, tekst wymita) to byłby cudowny.[/quote]
No, ale wiesz, Jasper właśnie miał tak wyglądać, bo miał się powstrzymywać przed zaatakowaniem ludzi. Także pod pewnym względem pomysł na zagranie tego był dobry, ale wykonanie trochę kijowate ; )
:bobas:

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 09:53   

Ale w ksiażce nigdy nie było napisane, ze wyglądał, jak jakis meczennik. Po prostu zazwyczaj był spięty. a tak, to on mógł wyglądac, tylko, jak sie Bella zacieła. To wtedy bym zrozumiała. A Pattison wygląda ja Żul :P
http://www.gieldaspozywcz...rt_pattison.JPG
O tu. :P
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 14:59   

w filmie mówila Jessica ze Jasper wygląda jakby coś go brało;)
wg mnie to Edward jest ładny, a nie Pattinson;];p

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 16:20   

[b]Mazzy[/b], jak dla mnie pomysł Jaspera na zagranie męczennika był dobry, tylko wykonanie gorsze ; ) A tak w ogóle, to aktor grający Jaspera jest brzydki ; ) i w filmie też jest brzydki ; )
A Pattison... Ja nie patrzę, jaki on jest w rzeczywistości, tylko w filmie. Bo swoją postać zagrał bardzo dobrze, bardzo fajnie wyglądał i nie widzę nikogo innego na jego miejscu ; )
A że wygląda jak żul... No, cóż, ładny żul ; )

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 20:23   

Oj. mamy inne gusta. moim zdaniem Edward (nie Pattison) był brzydki, no, ale cóż. To mój wypaczony gust. ogólnie moim zdaniem gdyby przy filmie pracowała S.Mayer, to wszystko wyszłoby lepiej. :P
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 21:52   

[b]Księżniczka[/b], oj tak, tak:D zgadzam sie absolutnie:P
[b]Mazzy[/b], no może. ale troche mnie wkurzylo to ze za mało szczegółów , np. choćby nie mowili nic o tej polanie wspaniałej.. i takie tam.

Odpowiedz do tematu