Jak to jest z wami ja osobiście chiałbym ale Tatuś nie da się namówić ? Korzystacie ?
Bardzo fajne teksty tam lecą ostatnio jestem na budowie i gościu materiał przywiózł SCANIĄ wielką i tylko słysze :
" Siemano chłopaki jak tam droga na Koszalin : A dobrze tylko za Koszalinem jak na Poznań odbijasz miśki schowały się w krzaczkach i suszą suszarką " Hehehe
[quote]Jesli chcemy zapytac sie o droge w danym kierunku wywołujemy kierowców jadacych z naprzeciwka, zakładajac że jedziemy z Poznania do Warszawy zapytanie brzmi:
"ogólny w kierunku Wawy zgłos się"
"mobilki jak dróżka Poznań Wawa"?
RedBull- to inaczej "beczki", czyli po prostu cysterny
"Umysłowi" "Krawaciarze" "Więźniarki" - to zwyczajowo przedstawiciele handlowi-dotyczy to aut w leasingu "z kratką"
"Misiaczki" na hulajnogach z suszarką na 29 to znaczy: policjanci na motorach z radarem na 29 kilometrze
droga do...-drozka do...
inspektorki / krokodylki-inspekcja
miski-policja
szerokosci-szerokiej drogi....[/quote]
Podoba mi się kocham jeździć gdzieś w trasy nawet bez CB.
Mój kumpel ma i kiedyś miałam manie na to straszną :P zawsze jak gdzieś z nim jechałam to gadałam z jakimiś tirowcami przez to. Teraz jak wsiadam do niego do samochodu od razu, z miejsca, zabrania mi tego dotykać :P
[quote="Marcinek :*"]
RedBull- to inaczej beczki, czyli po prostu cysterny
Umysłowi Krawaciarze Więźniarki - to zwyczajowo przedstawiciele handlowi-dotyczy to aut w leasingu z kratką
Misiaczki na hulajnogach z suszarką na 29 to znaczy: policjanci na motorach z radarem na 29 kilometrze
droga do...-drozka do...
inspektorki / krokodylki-inspekcja
miski-policja
szerokosci-szerokiej drogi....[/quote]
ale te ich grypsy to mi się akurat nie podobają.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
Tak, fajna sprawa takie CB. Mój wujek jeździ w trasy i jak dostaje te krótsze to czasem zabiera mnie i moją kuzynkę. Można się wszystkiego dowiedzieć. Nawet gdzie "smerfy" stoją i wszystkiego innego
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Sam posiadam CB ostatnio mało z niego korzystam ale fajna sprawa można szybko ominąć korki itp oraz dowiedzieć się dużo ciekawych rzeczy bardzo przydatne zwłaszcza w dalekich trasach. Można również zaoszczędzić na mandatach
oojj mój tata też zamontował w osobówce,zawsze jak jesteśmy w podróży to jest dzięki radyjku wesoła atmosfera xD a tak w ogóle to bardzo przydatna sprawa.
Przydatne urządzonko chodz wole motocykle hehe ale gdy juz mam kolo siebie takie urzadzonko warto pogawedzic szeczgolnie z płcią przeciwną ;-) szerokości....
_________________ "...nieogranicznone są tylko dwie rzeczy: miłość i głupota ludzka..."
właśnie wczoraj była uwaga poświęcona cb radiu fajne rzeczy mowili, ciekawa rzecz. chetnie bym sobie kupil ale starzy by mi powiedzieli jeszcze ze kolegow szukam przez radio
a ja mam cb radio:)
bo kiedys robilam spore km na trasach wiec mnie zapotrzyli i w to:)
jakby nie ten sprzecik to prawko by mi dawno odebrali:D
za punkty karne:)
[quote="Krzysiek"]Pracujesz w jakiejś firmie przewozowej ?[/quote]
nie...powiedzmy ze w rodzinie mam dilera samochodow:)
stanowisko cos typu przynies posprzataj przywiez:)
i jak potrzebowalam pieniezkow...aby sobie dorobic:)
too jechalo sie zagranice jako kierowca i wracalo sie samochodzikiem kupionym na kolach:)
[quote="Krzysiek"]Czym jeździsz , osobówka czy busem , a może cięzarówka [/quote]
ja mam tylko prawko B
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum