PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
co to moze byc?
Autor Wiadomość

kutem_ua 
początkujący

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 20:46   co to moze byc?

A więc nadszedł ten dzień, kiedy i ja mam 'ważny' informatyczny problem. Jest on dość oryginalny. Chodzi o to, że mój komputer od dłuższego czasu się ścina, ale nie jest to zwykłe ścinanie, kiedy po resecie wszystko wraca do normy. Po kolei wszystko przestaje działać, łącznie z klawiaturą- pozostaje reset. Ale potem komp włącza się tylko do połowy, albo wcale, tj. ścina się w połowie np na napisie Windows, albo na tych literkach, których znaczenia i tak nie rozumiem. Po zalogowaniu wszystko działa jakby nigdy nic, aby potem znowu... I pewnie doradzicie mi format, problem w tym, że był dwa dni temu i wszyscy myśleliśmy, że po problemie. Wczoraj znowu wszystko się "ścięło", więc dziś starszy przywracał system. Znowu straciłam wszystkie instalki itp, ale to mało ważne. On myśli, że to od mojej przeglądarki Mozilli, bo ma też IE. Ale ja od dwóch lat jadę na Mozilii mając też gdzieś tam IE na kompie. Może ktoś z was miałby jakiś inny pomysł, w czym może tkwić ten problem. Teraz też piszę i nie wiem, kiedy znowu się zetnie ;- (

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 20:50   

Mozliwe, ze nie doinstalowal ktos w calosci windowsa, sa jakies braki.
Dlatego tak sie dzieje.
Kto ci ten format robil?
Ja zawsze daje do informatyka, wole zaplacic i miec cacy, bez problemów takich jak ''komp mi sie tnie''.:]
sprężynę w materacu.[/color][/b]

kutem_ua 
początkujący

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 20:56   

hmm z tym instalowaniem to nie raczej, bo po formacie i przed nim tez sie tak dzialo, a dwa razy raczej nie bylo by jakichs brakow. No moj starszy, ale kilku znajomych tez juz glowkowalo nad tym problemem. No wlasnie u informatyka lezy nasz laptop, na ktorego naprawe aktualnie nas nie stac. Najpierw myslelismy, ze to wirus, ale po formacie nie powinno sie to pojawiac. To jakis jakby blad systemowy. Juz nie wiem...

no z tym cieciem to dziwnie brzmi, ale jak inaczej nazwac to, ze wszystko staje i nie mozna nawet wcisnac CTRL ALT i DEL

PS teraz dziala juz 10min i nic.. a chwile wczesniej "scielo sie" od razu po zalogowaniu, dlatego nie mam pojecia, od czego to zalezy.
Ostatnio zmieniony przez kutem_ua Czw 17 Sty, 2008 20:57, w całości zmieniany 1 raz  

Malinka 
teściowa

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 20:56   

miałam kiedyś coś podobnego. Po kilku minutach od włączenia komputera wszystko sie zacinało, i ciągle trzeba było resetować, czasem komputer sam sie wyłączał. Formatowaliśmy i Bóg wie co jeszcze. Okazało sie, że to wina zepsutego wentylatora czy czegoś tam.
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 20:57   

[b]kutem_ua[/b], format u informatyka kosztuje chyba 30 zł . :)wygrzeb z kieszonkowego i zanies, nikt Ci tutaj nie powie co jest z Twoim kompem, skoro nie siedzi przed nim i nie widzi problemu jaki w nim powstaje.

kutem_ua 
początkujący

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 20:58   

[quote="Malinka"]Okazało sie, że to wina zepsutego wentylatora czy czegoś tam.[/quote] to moze byc nawet prawdopodobne, bo w sumie z tym wentylatorem tez byl jakis problem. Ale go czyscilismy, odkurzalismy... a co zrobiliscie, ze juz dziala?

spoko Ananasek, tyle ze moi znajomi to informatycy xP mialam to za darmo. Ale nie wiem, czy nie wybiore sie do lepszych, jak to dalej bedzie wystepowalo. Tylko z kasa u nas ciezko, a czuje, ze format nic nie da.
Ostatnio zmieniony przez kutem_ua Czw 17 Sty, 2008 20:59, w całości zmieniany 1 raz  

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 20:59   

[quote="kutem_ua"]a co zrobiliscie, ze juz dziala?[/quote]
Zapewne wyczyscili, lub kupili nowy kuler.; )

kutem_ua 
początkujący

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 21:00   

[quote="Ananasek"]
Zapewne wyczyscili, lub kupili nowy kuler.; )[/quote]
hmm tez czyscilismy... ok poczekam jeszcze na jakies pomysly, moze komus sie nasunie. przekaze, i wezmiemy to pod uwage. Co dwie glowy, to nie jedna ;- )
Dzięki.

Malinka 
teściowa

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 21:53   

[quote="kutem_ua"]a co zrobiliscie, ze juz dziala?[/quote] wyczyściliśmy;)
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."

Wituś 
inżynier
Kurok

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 22:11   

wejdz do biosa i zobacz temperature procka.. albo sciągnij sobie taki programik SpeedFan bodajże sie nazywal, ktory bada temp. procesora.. moj kumpel miał to samo, i dałem mu mini wiatraczek, co mu dodatkowo chłodził :P btw. masz procek p4 ? :P

kutem_ua 
początkujący

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 23:21   

hmm nie wiem, ale moze faktycznie to cos z tym zwiazanego, tylko ze starszy wmawia mi, ze to wirus

Tomb 
noob

Wysłany: Pią 18 Sty, 2008 18:09   

Najlepiej to otwórz komputer i wyczyść tam gdzie jest kurz. Możliwe, że to wina jakiegoś kondensatora lub rezystora na płycie głównej. Najlepiej zanieś kompa do ogólnego przeglądu.
Ostatnio zmieniony przez Tomb Pią 18 Sty, 2008 18:09, w całości zmieniany 1 raz  

kutem_ua 
początkujący

Wysłany: Sob 19 Sty, 2008 20:05   

czy jakby to byl problem wentylacji to czy pisaloby mi potem ze nie mozna uruchomic systemu windows bo plik cos tam system32\ntoskrnl.exe jest uszkodzony lub w ogole go nie ma?

http://support.microsoft.com/kb/314477/PL/ <-- kumpel mi wkleil yhh cala lekture ale nic nowego sie z niej nie dowiedzialam

PS Tomb odkurzalismy, czyscilismy, wietrzymy...
starszy sciagnal cala ubudowe z jednostki... od 20min dziala ale przez ile...tego nikt nie wie

Tomb 
noob

Wysłany: Sob 19 Sty, 2008 22:41   

A windowsa masz orginała czy pirata? Włóż płytę windowsa i tam powinno być coś takiego jak napraw windows czy coś takiego. Spróbuj, Aha i masz stronkę może coś znajdziesz:

http://www.google.pl/sear...aj+w+Google&lr=

kutem_ua 
początkujący

Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 00:09   

no mam i tak robie... ale niezbyt sie da... tzn teraz od 5h dziala jakby nigdy nic zadnego sciecia

o.O i byc tu madrym

dzieki za strone

Odpowiedz do tematu