Witam.
Obecnie używam eMule'a. Jednak dowiedziałam się, że jest on nielegalny i zajumuje dużo miejsca w komputerze.
Mam pytanie.
Znacie może jakieś strony, z których dało by się pobrać [b]legalnie[/b] i [b]darmowo[/b] muzykę?
Pozdrawiam
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
wpisujesz w gógle tytuł piosenki plus słówko "pobierz" lub "ściągnij" i samo Ci znajduje;p.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote="Malinka"]wpisujesz w gógle tytuł piosenki plus słówko "pobierz" lub "ściągnij" i samo Ci znajduje;p.[/quote]
Ale to nie jest legalne. Nom.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[quote="VenomousSnake"]hehe, a jak chcesz legalnie pobrać muzykę?[/quote]
Właśnie o to Was pytam.
[quote="Magdaax33"]można ściągać z wrzuty [/quote]
Też o tym słyszałam. To pewnie jest nielegalne. A poza tym nie wiem, jak to się robi.
Niestety w Polsce nie rozwinęła się jeszcze moda na sprzedaż pojedynczych utworów, np. przez internet, co jest moim zdaniem fajnym rozwiązaniem i na pewno ograniczyłoby rozmiary piractwa. Są utwory umieszczane przez wykonawców za darmo w internecie. Ale jak utwór został wydany na płycie, to jedynym legalnym rozwiązaniem jest jej zakup. Zdaję sobie jednak sprawę, że płyty są za drogie, żeby kupować każdą, na którą mamy ochotę.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="Melania"]No to co ja mam zrobić? Mam kupować całą płytę jakiegoś zespołu, bo spodobała mi się jedna piosenka? :/[/quote]
Z tego co mi wiadomo to Polskie prawo mówi, że jak ściągniesz mp3 to musisz je po 24h usunąć. To jest po to by posłuchać sobie i zdecydować czy kupuje się płytkę.
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
[quote="poem sometimes"]Zdaję sobie jednak sprawę, że płyty są za drogie, żeby kupować każdą, na którą mamy ochotę.[/quote]
No właśnie! Nie każdego stać, na kupowanie płyt za 60-80 zł.
Dobrze, że jest youtube i wrzuta - chociaż tam można grzecznie posłuchać muzyki.
[quote="VenomousSnake"]Z tego co mi wiadomo to Polskie prawo mówi, że jak ściągniesz mp3 to musisz je po 24h usunąć.[/quote]
A jeślibym mp3 zgrała na płytę i usunęła z komputera? Przed upływem 24h oczywiście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum