Mi osobiscie podoba sie to anime (mange tez czytam)...
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 21:25 ]
Akcja anime ma miejsce w fikcyjnym podtokijskim mieście, Karakura (空座). Opowiada o przygodach 15-letniego gimnzjalisty, który potrafi widzieć duchy, Kurosakiego Ichigo i jego towarzyszki, Kuchiki Rukii, która pewnego dnia pojawia się w jego domu. Zaskoczona, że Ichigo potrafi ją zobaczyć, tłumaczy, że jest shinigami (bogiem śmierci) i ściga złe dusze zwane Hollowami (z ang. Pusty). Kurosaki nie wierzy w jej opowieść, dopóki chwilę później jego dom nie zostaje zaatakowany przez przedstawiciela Hollowów. Rukia, starając się bronić jego rodzinę Ichigo zostaje ranna, i przekazuje Ichigo swoją energię duchową, w wyniku czego on sam staje się Shinigami i pokonuje wrogiego stwora. W ten sposób rozpoczyna się współpraca Rukii z Ichigo, która polega na usuwaniu Hollowów panoszących się po świecie żywych i dokonywaniu pogrzebów duszy na błąkających się duchach, dzięki czemu trafiają one do Soul Society.
to kawalek opisu tresci reszta na wikipedii
_________________ Jestem tym kim jestem...
Dla mnie wartosc jest zmienna, a stala ulega zatraceniu...
Tak ogolnie to mam wszystkich w dup*e poza jedna
istotka i rodzinka...
Lol. Nie lubię anime. Nie widziałam nawet jednego odcinka. Wystarczy, że te japońskie postacie mnie odpychają.
Aha. poza Czarodziejkami z Księżyca. Ale to było dawno.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
to jest swietne anime ... przeprowadzilem pare ankiet na moich bylych stronach i bleach rzadzil...
wedlug mnie to anime wymiata (chociaz sam niedawno nie przepadalem za anime), chociaz czasem jest tam za duzo uczuc i nie cierpie fillerow
istotka i rodzinka...
ale wiadomo ze nie kazdemu moze sie spdobac ale ja jestem zadowolony...
chociaz czasem spedzalem zbyt duzo czasu, jeszcze zaden serial, bajka, ksiazka czy anime tak mnie nie wciagnelo...
istotka i rodzinka...
Ha! Oglądam <faja>
Jestem przy 43 odcinku. Na razie stoję, bo nie mam czasu oglądać;D
Początek był taki dziwny, nie spodobała mi się Rukia, bo jest ogólnie brzydka, ale charakter Ichigo mnie powalił:) Lubię go:)
No i oczywiście ogólny humor w tym anime jest godny podziwu:) Pełno śmiesznych scen, zwroty akcji, interesujące wątki. Aż jestem ciekawa, co się stanie dalej.
[Błagam tylko, żeby Rukia nie była z Ichigo;o]
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum