PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Ksieżyc w Nowiu
Autor Wiadomość

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Nie 22 Lis, 2009 14:51   Ksieżyc w Nowiu

Księżyc w Nowiu, to druga częśc z sagi "Zmierzch".

Oglądaliście ? W kinie, w domu, czy wogóle nie ? Podobało się ?

Mi podobało sie bardzo. W porównaniu z pierwszą cześcią, to reżyserze pobili samych siebie. Świetnie pokazali depresję Belli. Volturi byli zrobieni cudownie (Zwłaszcza Feliks i Alec). Nie zapomnieli ukazac stosunków Bella - Jacob. I Jacob - reszta sfory. Świetnie pokazana scena na placu w Volterrze. Normalnie prawie same pozytywy. ^.^ Rozbroiła mnie scena, gdy Jacob prawienie pobił Micke'a. :) I świetnie zrobione wilkołaki - jako wilki :)

Były dwie rzeczy, które mi sie nie podobały. No trzy.
1. Bella wrzeszczała w nocy, jak rodząca kobieta.
2. Wilkołaki chodziły w pedalskich spodenkach :)
3. Scena, gdy Aro czyta w myślach alice i jest pokazana wizja. Na sali w kinie wybuchł śmiech, a ktoś walnął tekst "Co to, ku*wa, reklama?"
4. Wszystkie omamy były rzobione fajnie, tylko niepotrzebnie (Moim zdaniem) Bela rozmazala omam edwarda reką, gdy ją wycągali. Mógł tam sobie spokojnie zostac. :P
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Nie 22 Lis, 2009 22:59   

Świetne wilki, świetne sceny walki, świetna walka u Volturi. Świetna Bella w całości, okropny Edward. I ta scena, kiedy Alice pokazywała Arowi (czy komuś tam), jak Bella jest wampirem, co tak nagle pokazali, że Edward i Bella biegną szczęśliwie przez las - cała sala parsknęła śmiechem ; d

[quote]3. Scena, gdy Aro czyta w myślach alice i jest pokazana wizja. Na sali w kinie wybuchł śmiech, a ktoś walnął tekst "Co to, ku*wa, reklama?" [/quote]
haha, najpierw napisałam, potem przeczytałam xDDDDD
chyba wszyscy na świecie się śmiali z tego xD

4. ja uważam, że fajnie, że się rozpłynął, bo to przecież omam! : )

bardzo mi się podobało, no ; )
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009 13:38   

Popieram. Wykryłm jedern bład filmowy - łapacz snów, był zawieszone w dwóch scenach w innej pozycji. Ogólnie całosc oceniam na 6. ^.^
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

OceanFire 
niemowa

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009 19:52   

Angielska wersja do obejrzenia tutaj:
http://ogladaj-online.pl/...w-moon-2009-cam

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009 20:50   

Jasne że oglądałam :D
Druga część o wiele lepsza, była po prostu super. bardzo mi sie podobała. fajna była ta jej depresja przez te miesiące co na krześle siedziała. podobała mi sie tez ta więź z Jacobem. Ogólnie było naprawde swietne , duzo lepsze od zmierzchu.[quote="Mazzy"]2. Wilkołaki chodziły w pedalskich spodenkach[/quote]
Paul mnie w ogóle rozśmiesza xD
[quote="Mazzy"]3. Scena, gdy Aro czyta w myślach alice i jest pokazana wizja. Na sali w kinie wybuchł śmiech, a ktoś walnął tekst "Co to, ku*wa, reklama?[/quote]
ta, chyba wszędzie bo u mnie w kinie też ja po prostu nie mogłam xD albo jak Aro się śmiał, po tym jak zobaczył że dar Jane też nie działa na Bellę. też wybuchli śmiechem ;d[quote="Mazzy"]4. Wszystkie omamy były rzobione fajnie, tylko niepotrzebnie (Moim zdaniem) Bela rozmazala omam edwarda reką, gdy ją wycągali. Mógł tam sobie spokojnie zostac. :P[/quote]
wlaśnie nie. tak było dobrze.

taa, teraz czekając na Zaćmienie ... :)

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009 21:36   

A mi, nie wiem, czemu, wydawało się, że w książce były niedźwiedzie, a nie wilki ; o
Sama nie wiem, dlaczego ; o
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Wto 24 Lis, 2009 20:56   

[quote="Księżniczka"]A mi, nie wiem, czemu, wydawało się, że w książce były niedźwiedzie, a nie wilki ; o[/quote]
:lol:
może dlatego że ciągle było opisywane, że są większe od ludzi ? i co wszyscy ludzie myśleli że to niedźwiedź grasuje po lasach ? ;p

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 11:47   

Nie wiem, czemu, ale to w sumie nielogiczne by było, bo przecież wilk-ołaki, a nie niedźwi-ołaki : D

kukiełka. 
technik
zapominalska

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 19:02   

[b]Księżniczka[/b], nie powiedziałaś że chodzi ci o nazwe. ja myślałam że ogólnie ci sie kojarzy.

Odpowiedz do tematu