Wierzycie w to że istnieje Bóg? Jeśli tak to jaki, jakiego jesteściwe wyznania?
Ja wierzę że coś jest, ale nie utożsamiam się z żadną religią. Religię wymyślyli ludzie a nie sama istota nadprzyrodzona(tak ją będę nazywała). Ja wierzę że istnieje istota nadprzyrodzona, którw stworzyła świat lecz nie jest to żaden ze znanych nam bogów. Uważam że istnieje istota która jest wszystkimi nimi jednocześnie, ale nie góruje w niej jeden z bogów.
Może bym nie wierzyła jednak pewne wartości izasady zostały mi wpojone i teraz trudno mi poiwedzieć że nie wierzę w nic.
A wy czy wierzycie w coś?
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
Ja sie z tobą zgodze wsumie to wierze w boga ale nie wiem czy wierze w dobrego. Bo skąd mam wiedzieć która raligia ma racje. Ale do kościoła chodze. W polsce mamy ok 90% chrześcijan to nie będe inny. Ale nie dokońca wierze w to;/
Wierzę w Boga chrześcijan, bo tak zostałam wychowana. Myślę, żę gdybym urodziła się w np. islamskiej rodzinie to wierzyłabym w Allaha...
Dark_Lady napisał/a:
Ja wierzę że istnieje istota nadprzyrodzona, którw stworzyła świat
Na siłę to i to możnaby wytłumaczyc naukowo, nie biorąc istoty nadprzyrodzonej pod uwagę, poprostu-świat powstał w ciągu ileś tam miliardów lat i już. Więc jeśli na tym opiera sie Twoja wiara(a tak wynika z postu), to chyba są to podstawy kruche.
Resztę rozumiem.
ja wierze, nie dla tego ze tak uczą w np. szkołach, po prostu wierze że jest ktoś kto nad całym światem ma jakby kontrolę, bo gdybym nie wierzyła to wydawało by mi się tak..pusto
Ja nie wierzę w Boga ani w życie po śmierci.
Moim zdaniem człowiek po śmierci staje sie innym (drugim) człowiek. Może to głupie dla niektórych, ale czytałam wiele artykułów na ten temat i bardzo mnie to przekonuję.
_________________ Dwanaście ciężkich szczerozłotych koron moją głowę zdobi. !
+
Kimi ga shinu toki ga watashi ga shinu toki <3
Ja sie z tobą zgodzę w sumie to wierze w boga ale nie wiem czy wierze w dobrego. Bo skąd mam wiedzieć która religia ma racje. Ale do kościoła chodzę. W Polsce mamy ok 90% chrześcijan to nie będę inny. Ale nie do końca wierze w to;/
W ten sposób to z Ciebie jest dupa a nie chrześcijanin. Może źle się wyraziłem, nie chrześcijanin, a katolik, bo skoro chodzisz do kościoła to za takiego zapewne się uważasz.
Jestem osobą wierzącą, w takiej rodzinie się wychowałem i nigdy tego nie żałowałem. Wierzę w Boga, ale nie dlatego, ze moi rodzice wierzą ( może dawniej jak byłem mały i jeszcze wielu spraw nie wiedziałem i nie rozumiałem to tak było ), ale dlatego, że chce wierzyć. Wiara w wielu przypadkach pomaga, ale tylko wtedy, gdy sie chce żeby pomogła.
Ostatnio zmieniony przez Goyahkla Pon 30 Lip, 2007 15:30, w całości zmieniany 1 raz
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote="Ciii"wierze w siebie i w to co robie...
hmm... bog(czy jak go zwał)- TAK
kosciol-NIE][/quote]
Fajnie, że nie wierząc w siebie nie wykluczasz wiary w Boga.
Klin napisał/a:
Pomyśl logicznie czy bóg istnieje i udziel poprawnej odpowiedzi ! ! !
Tak jak napisał thule- nie można łączyc tych dwóch pojęc.
Zresztą każdy argument chrześcijan na isnienie Boga można podważyc więc i po co?
Nigdy nie wierzyłam w Boga, do koscioła chodziłam , tylko i wyłącznie jak musiałam- czyli jakies pogrzeby,etc...Świąt w ogole mogłabym nie obchdozic.. jednak robie to ze względu na rodzine(ktora wie o moim podejsciu do wiary) ale nie chce robic im przykrości...
Do spowiedzi nie chodzę.. bo co to za ksiądz , który co kto podejdzie daje rozgrzeszenie i na pokute kaze odmawiac zawsze pięć zdrowasiek- żenada.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
hmmm...dobre pytanie. Zawsze się zastanawiałam czy po drugiej stronie jest ten który przez wierzących jest nazywany Ojcem, Stwórcą itd. Nie mam pewności, że istnieje, ale wierząca jestem bo tak mnie wychowano...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum