Islamiści twierdzą,że wszyscy mający innego boga niż Allaha to niewierni.Kobiety mułzuman są uważana za gorsze.Muszą nosić długie zasłaniające talię szaty nakrywające również głowę i twarz.Islamiści wierzą że niewiernych trzeba nawracać,a zabicie niewiernego to bohaterski czyn.Z drugiej strony Islam to ciekawa i pełna kultury religia.Nie wszyscy islamiści są tacy sami.Najważniejszy dla nich jest dom-charam.Kobiety bogatych islamistów pół życia spędzają na zkupach.Mimo obowiązkowego stroju potrafią wyostrzyć swoją urodę nie łamiąc świętych zasad.
_________________ Czekałam...nie przyszłeś
zawierzyłam...dałeś mi zwątpić
kochałam...a straciłam
Płakałam...po tobie
Ja mam w kalasie dziewczyne z Iraku ktora jest muzlumanka i nie jest jedna z tych ktorzy zabijaja w imie Boga.... nie wszyscy muzlumanie musza tez zaslaniac cialo... to zalezy od regionu ale wiekszosc muzlumanek nosi hidzab czyli chustke oslaniajaca glowe... mezczyzni nie moga widziec ich wlosow..
_________________ Так много мы имеем потому что мы имеем себя...
Я люблю Це и бэдэ Це кохац навсегда ;*
Ja mam w kalasie dziewczyne z Iraku ktora jest muzlumanka i nie jest jedna z tych ktorzy zabijaja w imie Boga.... nie wszyscy muzlumanie musza tez zaslaniac cialo... to zalezy od regionu ale wiekszosc muzlumanek nosi hidzab czyli chustke oslaniajaca glowe... mezczyzni nie moga widziec ich wlosow..
od regionu i od interpretowanych tradycji
niektóre kobiety same decydują czy chcą nosić osłonę na twarz i włosy i
kochałam...a straciłam
Płakałam...po tobie
Patk@, no to nie wiem juz bo ta kumpela z Iraku jako muzlumaninka nie moze pic alkoholu, palic fajek i jesc swini... i oni wlasnie jak im ktos proponuje cos z miesa swini z oburzeniem mowia charam
_________________ Так много мы имеем потому что мы имеем себя...
Я люблю Це и бэдэ Це кохац навсегда ;*
ja do samych muzułmanów nic nie mam... ale nie podoba mi sie zachowanie fundamentalistów islamskich czyli islamistów... oni uważają że my wszyscy (zachód) jesteśmy zdemoralizowani... dla nich dobro i życie jednostki nie ma znaczenia... najważniejsza jest religia dla której są gotowi nawet zabić... ale to jest tylko jedna ze skrajnych grup... większość muzułmanów tak nie myśli...
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
ja do samych muzułmanów nic nie mam... ale nie podoba mi sie zachowanie fundamentalistów islamskich czyli islamistów..
To tak samo jakbyś oceniała chrześcijaństwo po wyprawach krzyżowych.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
To tak samo jakbyś oceniała chrześcijaństwo po wyprawach krzyżowych.
wyprawy krzyżowe odbywały sie x lat temu, a fundamentaliści są nadal...
poza tym ja tu nie oceniam samego islamu, tylko jedną ze skrajnych grup.
W noce niespane..
Jego imienia."
Islamiści nie potrafią chyba wybaczać...niestety jak widze terrorystów ty odnosze takie właśnie wrażenie..
dla nich liczy sie tylko religia... o wybaczaniu nie ma mowy...
W noce niespane..
Jego imienia."
w gruncie rzeczy nas z Islamem wiele łączy. Np. wiara w jednego Boga, czcza oni Chrystusa ale jako proroka i darzą szacunkiem Jego Matkę. No i są oczywiście prorokowie, Mojżesz i patriarchowie <to z tego, co sie orientuję> Ogólnie ich wiara mnie fascynuje
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
[quote="Mazzy"]Po pierwsze nie zabijają wszyscy muzułmanie, bo Dzichad - święta wojna z niewiernymi to 6 NIepisana zasada i wyznają ja tylko nieluiczni... [/quote]
Tradycja Islamska mówi:,,Przez 3 dni powinieneś gościć przybysza,i nie wypytywać go skąd przybywa,gdzie zmierza i jakie jest jego pochodzenie.Po upływie trzech zmierzchów gdy przybysz nie będzie już mile widziany masz prawo wsiąść go w niewolę,a nawet zabić"
kochałam...a straciłam
Płakałam...po tobie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum