PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Jehowi
Autor Wiadomość

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 22:40   Jehowi

Co sądzicie o tym jak zaczepiają ludzi? Ja im nawet nie otwieram furtki, ba udaje że mnie nie ma w w domu.
Niestety nie da się przed nimi uciec - dopadli mnie dziś na moście jak szłam do autobusu (nie zdążyłam na niego) i zadali mi pytanie: "Czy ludzie powinni czytać Biblię w domu?" Grzecznie odpowiedziałam i chciałam iść, ale nie jeszcze mnie męczyli i dali jakąś ulotkę.

Czy zdarzyło sie wam z nimi rozmawiać? I o czym? Czy uważacie, że przesadzają z tym nachodzeniem ludzi?

http://fioletowakocica.blog.iwoman.pl/

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 22:47   

Zaczepiła mnie raz pewna pani i o coś tam mnie zapytała. Już nawet nie pamiętam o co;D W sumie, to mogą mnie zaczepiać, mogę z nimi nawet dyskutować, ale tylko wtedy, gdy mam na to czas, a nie spieszę się np do szkoły. Bo takie coś jest irytujące.
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

cmvcmv 
przedszkolak

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 23:07   

Dla mnie rozmowa z nimi jest bez sensu - ani ja ich nie przekonam, ani oni mnie, więc po co??? Chybaże już na prawdę bym się nudziła i nie miała do kogo buzi otworzyć..

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 23:18   

To wcale nie musi chodzić o przekonywanie, ale o samą rozmowę. Bo przecież oni o dupie marynie nie rozmawiają, prawda? Mówią o Bogu i tak naprawdę uświadamiają nam, że my w ogóle się nie zastanawiamy nad naszą wiarą.
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

kaszerek 
tekściarz
Antyobst.

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 10:20   

Uważam, że to kulturalni ludzie - fakt, trochę nachalni. Czasem mi się z nimi pogada na ulicy, dostanę ulotkę. Do domu jeszcze ich nie wpuścilam i nie mam zamiaru, bo ponoć siedzą co najmniej 2 godziny -.-

Kiedyś, w 3 gimnazjum to było, dreptam sobie do szkoły i mnie zaczepili:
-Co chciałabyś robić za 10 lat? -pytają.
-Być chirurgiem.
-Oooo...To lubisz pomagać innym?
-Nie, lubię widok krwi.

I sobie poszli dziękując za rozmowę.
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"

c914-2711 
gimnazjalista
Cyfer

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 13:32   

Cytat:
Bo przecież oni o dupie marynie nie rozmawiają, prawda? Mówią o Bogu i tak naprawdę uświadamiają nam, że my w ogóle się nie zastanawiamy nad naszą wiarą.

Dokładnie, mnie zachodzą zawsze akurat jak nie mam czasu. A szczerze to chciałbym sobie podyskutować o sprawach religijnych. Z tego co słyszałem, są oni dużo bardziej wierzący od nas, tak w ogóle to przeciętny katolik chyba nie chce ( albo mu sie nie chce) wierzyć. Gdyby mogli, skończyliby wierzyć ale nie robią tego ze względu na ewentualny wstyd i poczucie odmienności od innych...

kaszerek 
tekściarz
Antyobst.

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 14:54   

c914-2711 napisał/a:
tak w ogóle to przeciętny katolik chyba nie chce ( albo mu sie nie chce) wierzyć.

Właśnie ja uważam, że po prostu wierzy. I już. Nie zastanawia się, nie myśli o wierze. Po prostu zawsze odchacza pozycję "wierzący", gdy pytają.
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"

Piana 
technik

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 16:28   

Mam kolege o jehowego i jest zaj***sty ogólnie ;]
Tak poza tym, to nigdy mnie nie zaczepili, ale mam ndzieję, że kiedys to w końcu zrobią, bo chciałabym z nimi troche podyskutować.

dziabot 
rekrut

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 22:14   

Dark_Lady napisał/a:
Czy zdarzyło sie wam z nimi rozmawiać? I o czym? Czy uważacie, że przesadzają z tym nachodzeniem ludzi?

mnie zaczepili i zapytali co wedlug mnie powinno byc wazniejsze piekno zewnetrzne czy wewnetrzne..
powiedzialam ze jasne ze zeewnetrzne- aby sie odczepila :D
zamurowalo ja xP

Lena 
kompan
``Russian Girl``

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 22:48   

do mnie przyszli jak tylko wyszlam ze szpitala po wypadku... twierdzili ze teraz jest dla mnie czas na obranie wlasciwej drogi :D D

szunamitka 
noob

Wysłany: Czw 11 Paź, 2007 07:57   

hm..
strasznie mi ich żal, a jednocześnie ich strasznie nie lubię, bo ludziom głupoty wmawiają.. a żal.. bo sami w nie wierzą. Wielki ból, że wplątująw to mnóstwo młodych ludzi. Nie lubie z nimi rozmawiać, bo to jest monotematyczne. Poza tym to jak grochem o ściane. Nie da się rozmawiać z kims, kto zanim do Ciebie wejdzie ma już przyjęte, że nie bedzie słuchał Twoich argumentów.
Do mnie przychodzili i to nawet dość często. Kilka gatek mojej mamy i zrezygnowali. Chyba do nich dotarło, ze z zielonoświątkowcami im nie pójdzie.
Osobi.ście uważam, ze należałoby takim ludziom pomagać, bo nie boję się stwierdzić, ze to sekta. Ale ja się do tego nie nadaje. Nie mam cierpliwości to takich rzeczy.

http://watchtower.org.pl/ - więcej o Jehowych

without.wings
noob

Wysłany: Czw 11 Paź, 2007 10:35   

są strasznie namolni, a nie mają racji.
ale ogółem są mili.

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 11 Paź, 2007 10:43   

Mnie kiedys zastanowiło zachowanie mojej kolezanki, niby katoliczka, jej siostry zakonnice, ona w kosciele co niedzxiela, cała jej rodzina tez.
Ma sąsiada jehowę.Na moich urodzinach tak zaczeła go wyzywac, od debili, i gorzej,.... ze narzuca sie ludziom, co to za wiara, to gowno nie wiara itd... Troche mnien tym zniesmaczyła.. Czy katolik nie powinien szanowac innego wyznania? Powinien. Nie wazne jakie ono jest. I to jej powiedziałam.
Troche sie na obie obraziła... Coż,.. wydaje mi sie, ze miałam racje.
Co do tych ludzi.. no taką mają wiarę a nie inna, troszke to irytujące jak zaczepiaja mnie na ulicy, zawsze ładnie dziekuję, mowie, ze niestety nie mam czasu i nie wdaję sie w dyskusję.Niech sobie wierzą w co chca.. nie interesuje mnie to.
Zastanawiające jest jednak jedno... Nie zgadzają sie na transfuzje krwi.. czyli co matka z rodziny o takiej wiarze, nie pozwoli na przetopczenie krwi swojego dziecka, bo wiara jej na to nie pozwala? Mimo, ze jest to zagrozenie. To juz jak dla mnie troche chore.
A tak ogolnie, to nhormalni ludzie, moja kolezanka ze szkoly była " od Jehowy" i bardzo lubiłamprzebywac w jej towarzystwie :-)
sprężynę w materacu.[/color][/b]

szunamitka 
noob

Wysłany: Czw 11 Paź, 2007 16:13   

"Zastanawiające jest jednak jedno... Nie zgadzają sie na transfuzje krwi."

nie zgadzają się. I umierają. Niewinne dzoieci, których rodzice mają chore wyobrażenia.

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 11 Paź, 2007 16:59   

szunamitka napisał/a:
I umierają. Niewinne dzoieci, których rodzice mają chore wyobrażenia

To chyba najwieksza głupota jaka mozna zrobic, dla wiary.
To nie głupota, to jest chore.
Jak można pozwolić, aby dziecko umarło, bo wiara na cos nie pozwala,przykre jest to, ze " Bog" ważniejszy.
sprężynę w materacu.[/color][/b]

Odpowiedz do tematu