a czy wierzycie w to, że ten kto źle postępował pójdzie do piekła, a ten kto dobrze to do nieba?
_________________ "Bo widzisz my tu już dawno zatraciliśmy poczucie tego, co jest godziwe lub niegodziwe. I mnie samemu wydaje się, ze tej różnicy nie ma..."
Nieśmiertelność jest dla mnie nonsensem. Nic w świecie nie jest wieczne. Szczerze powiedziawszy ni chciał bym żyć Giecznie, bo przecież w końcu zobaczył bym wszystko co jest do zobaczenia, zrobił wszystko to, co jest do zrobienia, zjadł wszystko ci da się zjeść, a na końcu z pewnością chciałbym umrzeć, bo nie wytrzymywałbym monotonności. Sęk w tym, że nasze życie jest zbyt krótkie. Moglibyśmy żyć tak ok. 300lat. Było by ok
_________________ [center][b]Chcę wykorzystać życie - zanim ono wykorzysta mnie[/b]
-Nie ma wyjątków od reguł, są tylko wyjątkowe durne reguły.
-Jeśli ciągle się nie da to weź większy młotek.[/center]
[quote="Fusion"]zrobił wszystko to, co jest do zrobienia[/quote]
Jeśli rzeczywiście tak by było, to chwała Ci za to, większość ludzi nie zrobiłaby zupełnie nic, wszystko by odkładała, bo po co sie śpieszyć, skoro żyje się wiecznie? Ja dzieki smiertelności wiem, że czasem trzeba się w końcu za coś zabrać.
dokładnie.. ostatnio była taka sytuacja, że na w-fie siedziała grupka moich koleżanek w tym ja i one rozmawiały o diecie. ze jedna nie je mięsa, bo od tego zgrubnie, druga w ogóle słodyczy itp.. ja z moją przyjaciółką tak się patrzymy na siebie i od razu odeszłymy od nich, bo my wczoraj pochłonęłysmy z 2kg ciastek i popijałysmy sobie cole.. smiałysmy sie z nich, bo przeciez zyje sie tylko raz.. nie mozna sobie żałowac.. ;]
_________________ "Bo widzisz my tu już dawno zatraciliśmy poczucie tego, co jest godziwe lub niegodziwe. I mnie samemu wydaje się, ze tej różnicy nie ma..."
Moje zdanie na ten temat jest takie że dusza jest nieśmiertelna:
Według mnie dusza trafia między portal (bramę między innymi świtami/wcieleniami coś w tym stylu)
1.ludzie którzy ją przekraczają to ci którzy trafiają w całkiem inny świat lub w inne wcielenie(są to ludzie którzy są znudzeni tym co przeżyli)
2.ludzie którzy nie chcą przejść tej bramy z różnych powodów to MY(Ci którzy zostali aby jeszcze raz przejść przez życie)
Myślę że jest to coś w stylu reinkarnacji
Dlatego się tak dzieje bo każdy organizm daje życie innemu...to co tu opisałam to wytwór mojej wyobraźni.
Ale bez względu na wszystko każdy ma własną wyobraźnię i własne zdanie... każdy mógł by napisać inaczej lecz to są tylko teorie. I dopiero po śmierci się dowiemy co się z nami stanie.
_________________ Cokolwiek człowieka spotyka powinien zawsze się podnieśc i DĄŻYC NAPRZUD...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum