Czy ktoś jest z was Ministrantem, Lektorem lub Ceremoniarzem ? Co w ogóle sądzicie o tej posłudze Bogu przy ołtarzu? Ja powiem tak: jestem juz 2 lata w tej organizacji i udało mi się przejść kursy lektorskie z czego zostałem Lektorem. Na początku mszy się stresowałem ale teraz już jest spoko. Według mnie fajnie jest w tym być, bo u nas można się powygłupiać z księdzem wikariuszem albo kościelnym.
Według mnie fajnie jest w tym być, bo u nas można się powygłupiać z księdzem wikariuszem albo kościelnym.
To jest główny powód dla którego tam poszedłeś? A z kolegami się nie możesz wygłupiać?
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
ja jestem za... moze to byc calkiem fajna i zabawna przygoda... sam coprawda nigdy nie bylem ministrantem i nigdy nie bede glownie ze wzgledu na podejście mojej rodziny (a co za tym idzie i moje) do religii... ale mam kolege ministranta, wlasciwie to nie kolega tylko moj najelpszy przyjaciel...
Ostatnio zmieniony przez Setritus Czw 06 Wrz, 2007 16:34, w całości zmieniany 1 raz
To jest główny powód dla którego tam poszedłeś? A z kolegami się nie możesz wygłupiać?
Z kolegami pewnie, że tez się wygłupiam, ale największe jaja to z kościelnym. O ! Albo organistą. On na pasterce 2 lata temu się spił i poszedł grać i psalm źle zaśpiewał.Wszyscy ludzie się z niego naśmiewali.Proboszcz go z kilka razy zwolnił, ale i tak go przywracał na stanowisko.
Bylem ministrantem 6 lat, kiedy jeszcze wierzylem w to wszystko, ale potem chec do tego wszystkiego odchodzila.. a Ty cooper widac, ze masz 14 lat
Wg mnie jesli jakis mlodzian wierzy i chce uczestniczyc to droga wolna
_________________ Feel the power of two black aces!
A jam jestem lektotką.......(czytam czytania i śpiewam psalmy)słóże już 3lata i jest zaj***ście.............pomimo iż wcześnie rano trzeba wstawać do kościoła.........:):):):)pozdro dla autota tematu;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum