Wysłany: Pią 25 Sty, 2008 18:40 faceci a gotowanie
Jak to jest z wami, facetami?
Gotujecie? Wychodzi wam? Lubicie to robić? Może w przyszłości planujecie być kucharzami?
A wy baby? Co myślicie o facetach-kucharzach?
I czy to dobrze, że facet potrafi gotować, czy zdecydowanie wolicie same siedzieć w kuchni i pichcić coś dla nich?
Noo, i najważniejsze, kto wg was jest lepszy w kuchni, mężczyzna czy kobieta?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]Gotujecie? Wychodzi wam? Lubicie to robić? Może w przyszłości planujecie być kucharzami?[/quote]
Gotuje, nawet czasem sobie lubie coś pokombinować, ale niestety rzadko kiedy mi to wychodzi :P Chooociażżż.. kokosowe ciasteczka robie jak nikt!
[quote="Księżniczka"]I czy to dobrze, że facet potrafi gotować, czy zdecydowanie wolicie same siedzieć w kuchni i pichcić coś dla nich? [/quote]
Nie no facet w kuchni? bez sensu. Ja się naucze. Kiedyś tam. I wtedy będe gotować. Zobaczycie!
[quote="Księżniczka"]Noo, i najważniejsze, kto wg was jest lepszy w kuchni, mężczyzna czy kobieta?[/quote]
No proste, że kobieta ;>
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
[quote="bartek-scotek"]ale kobieta jest dobra do mycia naczyn :P[/quote]
No jasne. Zwłaszcza, jak ma na imię Zmywarka : )
Poza tym, ja tam słyszałam, że faceci mają więcej kubków smakowych w języku i w ogóle ten zmysł smaku jest u nich większy, niż u kobiet. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale myślę, że i baba i facet może dobrze gotować : )
Ja lubię to robić, a ci, którzy to jedzą raczej nie narzekają na moją kuchnię. No i się jeszcze nie otruli
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="bartek-scotek"]a dlaczego niby kobieta ma byc lepsza w kuchni?!?! [/quote]
BO JA TAK UWAŻAM.
TY MOŻESZ UWAŻAĆ INACZEJ.
NIE WNIKAM.
dotarło? nie musisz się oburzać kurde, gotuj se co mnie to obchodzi. :P
Mój facet nie będzie gotował. I już.
[quote="bartek-scotek"]kobieta jest dobra do mycia naczyn :P[/quote]
oooo, dojebałeś
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
To w chmurach
Z pewnością
[quote="~biała~"]Mój facet nie będzie gotował. I już. [/quote]
jak mu bedziesz tak rozkazywac, to ciekawe czy sie okarze madry i odejdzie sam, czy bedzie czekal az sie otruje, czy moze zacznie potajemnie jesc zupki chinskie :P
[quote="bartek-scotek"]jak mu bedziesz tak rozkazywac,[/quote]
Nie będe mu rozkazywać, on będzie mądry i sam będzie wiedział, że nie musi mi się plątać po kuchni. To miejsce dla kobiet.
[quote="bartek-scotek"]bedzie czekal az sie otruje, czy moze zacznie potajemnie jesc zupki chinskie :P[/quote]
Tej części Twojego wywodu akurat nie rozumiem, nie wiem jaki ma związek z tematem. Przykro mi.
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
To w chmurach
Z pewnością
mój faceta nie będzie gotować. Może być kucharzem, ale obiadki będę robić ja, a on będzie mi jadł z ręki :P i tak powinno być
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Lepsi w kuchni są faceci, jeżeli choć trochę się tym interesują. Ja osobiście gotować nie umiem i miło by było, gdyby mój facet to potrafił. Jedyne co potrafię robić to pyszne ciasta.
Dla przykładu: mój 14 letni kuzyn gotuje wyśmienicie i zamierza zostać profesjonalnym kucharzem.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
[quote]Jak to jest z wami, facetami?
Gotujecie? Wychodzi wam? Lubicie to robić? Może w przyszłości planujecie być kucharzami? [/quote]
A dobrze jest, uczę się za kucharza i wbrew pozorom kucharz facet jest lepszy od kobiety bo ma więcej kubków smakowych
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
[quote="Księżniczka"]A wy baby? Co myślicie o facetach-kucharzach? [/quote]
Że to wspaniali ludzie . Bo ja nie lubię stać przy garach. Nie to ze nie umiem, ale mi to nie odpowiada. Chyba ze ciasta jakieś to tak, ale inne potrawy...eee to nie dla mnie .[quote="Księżniczka"]I czy to dobrze, że facet potrafi gotować, czy zdecydowanie wolicie same siedzieć w kuchni i pichcić coś dla nich? [/quote]
Oczywiście, że dobrze. W końcu mamy równouprawnienie . [quote="Księżniczka"]Noo, i najważniejsze, kto wg was jest lepszy w kuchni, mężczyzna czy kobieta?[/quote]
Mężczyźni są najlepszymi szefami kuchni na całym świecie...więc...
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
/ [*]
Ostatnio zmieniony przez motyl Pią 25 Sty, 2008 20:53, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli facet potrafi dobrze gotować - to jest na wage złota.
U mnie z gotowaniem niebardzo - za to mój facet spełnia się w kuchni znakomicie.
Lubi to, sprawia mu to ogromną frajde a do tego robi to dobrze, więc czego chcieć więcej ?
To są stereotypy - kto lepiej gotuje. To zależy wyłącznie od konkretnego człowieka jako jednostki a nie od płci, broń Boże . Znam mężczyzn, których potraw bym nie tknęła, bobym się bała, że zejdę w przeciągu 15 minut, ale znam takich, którzy jak coś ugotują to mmm . Podobnie z kobietami. A ja potrafię gotować, nieźle mi to wychodzi, a ci, dla których pichcę mówią, że pycha, no to jak pycha to pyyycha )
[quote="bartek-scotek"]kobieta jest dobra do mycia naczyn[/quote]
żarcik? kiepski.
_________________ [color=#800080]Ile z nas zostało w drzewach, które wciąż się zdobywało?
Ilu ludzi nas pamięta? Ilu już nas zapomniało?
Tyle w nas zostaje z dziecka, ile sami gościć chcemy.
Tyle będzie w nas z Człowieka... ile w innych dostrzeżemy.[/color]
[color=#00BFBF]B. Sienko[/color]
Ostatnio zmieniony przez Złośnica Sob 26 Sty, 2008 17:23, w całości zmieniany 1 raz
[quote="VenomousSnake"]wbrew pozorom kucharz facet jest lepszy od kobiety bo ma więcej kubków smakowych[/quote]
Sprawdze to : D
Jasne, ze fajnie jak facet mi cos ugotuje!! i to jasne, ze mezczyzni sa lepszymi kucharzami od kobiet- od zawsze.
W moim przypadku nie musze sie wstydzic, gotowac potrafię, calkiem niezle.
Ale jesli moj facet bedzie potrafil pichcic i bedzie mi chcial gotowac, to dlaczego nie : DD
W koncu... przez zoladek do serca : D
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Ananas umie gotować:) fakt, ma dobre przepisy...
Co do gotowania jak sam coś chce zrobić sobie ni ch**a:PP
ale jak mam zrobić obiad dla domu, kolacje dla dziewczyny czy coś to zawsze mi zajebiaszczo wychodzi:))
Tylko czemu sam sobie to umiem tylko tosty zrobić dobre;/
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum