Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 17:03 Nasze eksperymenty.
Nie wiem czy był taki temat ale mam nadzieję że nie
Chodzi o to żeby każdy wstawiał tutaj swoje przepisy.
Ale takie których nie było i takie które sam wymyślił:)
Ja osobiście, no dobra z siostrą wymyśliłyśmy kiedyś (same!) z nudów coś takiego:
Składniki:
bita śmietana najlepiej w spreju,
kakao,
wiórki,
polewa
Sposób:
W filiżankę "wrzuć" bitą śmietanę,
Posyp kakaem, ile tam chcesz
To zależy czy chcesz bardzo słodkie (nie radzę;p),
polej trochę polewą,
wsyp wiórki.
To wszystko:)
Teraz wy:D
_________________ 'Moja dusza była podziurawiona, jak szwajcarski ser i nie mogłam się nadziwić, że jeszcze się nie rozpadła.
Lol, i co to było?;D
jak nazwałyście wasz przysmak? : DD
Ja nie eksperymentuję w kuchni, bo nie mam na to czasu, a i też nie ma takiej potrzeby, bo ja w ogóle w kuchni nie przebywam, więc taki eksperyment by mi przyjemności nie sprawiał;)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[b]Księżniczka[/b], no w sumie powiem Ci że było pyszne!
ymm, raz to nazwałyśmy ale zapomniałam bo to było dawno
Ale jak sobie przypomnę to Cię zawiadomię.;D
_________________ 'Moja dusza była podziurawiona, jak szwajcarski ser i nie mogłam się nadziwić, że jeszcze się nie rozpadła.
[quote="kukiełka."]Księżniczka, no w sumie powiem Ci że było pyszne! [/quote]
Ale to był zwykły deser . Lepszy byłby jeszcze z galaretką. A to kakao to chyba było rozpuszczalne, a nie takie prawdziwe, co?
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[quote="butterfly"]A to kakao to chyba było rozpuszczalne, a nie takie prawdziwe, co?[/quote]
no jasne ! ;p
ale to nie wiem czy tylko taki deser. ;p w sumie to nie wiem co to jest. xD
przecież to żaden przepis na deser nie jest tylko normalne jedzenie, tak jakby ktoś sobie zrobił lody z bitą śmietaną i owocami;)
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote="Exist"]przecież to żaden przepis na deser nie jest tylko normalne jedzenie, tak jakby ktoś sobie zrobił lody z bitą śmietaną i owocami;)[/quote]
no, tylko bez lodów i owoców ; )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum