hmm...może sałatka warzywna z dodatkiem (jajka, twarogu i majonezu):P mniam mniam...
tu wystarczy:
- rzodkiewka
- sałata
- pomidor
- jajka
- twarożek
- majonez
- ogórek
wystarczy wszystko zmieszać i gotowe można dotać pieprz do smaku, albo co innego jak to woli xD
_________________ 'Chciałabym rozkoszować się smakiem Twoich ust...'
A ja powiem tak: lubię wszystko co jest jadalne, jeśli się je dobrze przygotuje.A najbardziej to schab z grilla albo karkówka.Mmm....uwielbiam potrawy mięsne.
No to ja lubię coś takiego:
pierś z kurczaka do tego ser żółty, cebula i majonez to się nakłada jedno na drugie i smaży na patelni. Podaje się razem z ryżem. Niestety nie jem tego często bo tuczące.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
ja zaproponuję sałatkę
składniki:
- 2 zupki chińskie
- około 4 pomidorów
- 2-3 ogórki
- 2 jajka
- kukurydza
- majonez
Makaron z zupek należy rozdrobnić i wrzucić do dużej miski (nie zalewać wodą!), pomidory, ogórki i ugotowane jajka pokroić w kostkę i wraz z kukurydzą dorzucić do miski z makaronem. Do osobnej miseczki włożyc 4 stołowe łyżki majonezu, dodać do tego wszystkie przyprawy z zupek chińskich i porządnie zamieszać.. Następnie konsystencję przerzucić do dużej miski i jeszcze raz rozmieszać (;
No to lecimy z kolejną sałatką! (kucharzyk ze mnie ;p)
- mała główka sałaty lodowej
- feta (może być ta pokrojona apetiny) - cała paczka
- 2 pomidory
- oliwki
- ogórek konserwowy - jeden duży albo kilka małych
- oliwa z oliwek
- groszek
- kukurydza
- przyprawa "Kamis - przyprawa do gyrosa"
- troche pieprzu i soli
1. Rwiemy liście sałaty lodowej (ważne żeby nie była zbyt mokra, ale też nie sucha) na małe kawałki (takie po 5x5 - 8x8 cm) i zapełniamy ok. 50% pojemnika, gdzie będzie nasza sałatka.
2. jeśli nie mamy gotowej, pokrojonej fety, to kroimy w kawałki po 1x1 - 2x2 cm i rozrzucamy po sałacie
3. Tradycyjnie przygotowujemy pomidory w gorącej wodzie, mogą być z skórką lub bez i kroimy w niegrube, małe plasterki
4. rozrzucamy oliwki po sałacie (ilość zależna od naszych upodobań)
5. kroimy ogórka /ki na cienkie plasterki (1-2 mm) i wrzucamy do sałatki
6. rozsypujemy groszek i kukurydzę
7. wlewamy ok. 5-10 ml oliwy z oliwek do jakiegoś pojemnika i wsypujemy (według upodobań) przyprawę do gyrosa no i mieszankę rozlewamy po całej sałatce
8. mieszamy sałatkę łyżką, tak aby wszystko dokładnie się wymieszało ze sobą
9. próbujemy naszą sałatkę i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem
Gotowe!
P.S. sałatkę skomponowałem sam ,
P.S. 2 możemy dodać jakiejś chudej wędlinki dla podkreślenia smaku =P~
_________________ "Freedom is the right for all sentients begins."
- Optimus Prime "Transformers - the movie"
salatka z czerwonej kapsuty bardzo prosty przepis na moja ulubiona salatke :P
wystarczy tylko przemielic ja w mikserze dodac duzo majonezu i gotowe D proste a bardzo dobre
_________________ Так много мы имеем потому что мы имеем себя...
Я люблю Це и бэдэ Це кохац навсегда ;*
a ja sobie robię "lody rzodkiewkowe" . Kroję rzodkiewkę na pół smaruję odrobinką masła lub margaryny i posypuję solą D D
_________________ Kiedy dziewczyna ma piętnaście lat, nienawidzi mężczyzn i wszystkich chętnie by wymordowała.
A w dwa lata później patrzy, czy któryś nie ocalał.
Powoli przyzwyczajam się do swej nieobecności, powoli przyzwyczajam się do swej obojętności i tak sobie czasem myślę, że lepiej by było, gdyby nie było mnie.../Happysad
Gwiazdeczka17 - dobre to! Będę sobie takie do szkoły zabierał teraz zestawy: 10 rzodkiewek, masło i sól :P
btw. spróbójcie gruszki / banana polaną czekoladą i orzechami laskowymi
_________________ "Freedom is the right for all sentients begins."
- Optimus Prime "Transformers - the movie"
Soł - idziemy do sklepu, wygrzebujemy zupkę "ser z ziołami" Knora, wracamy do chałupki, wyganiamy Współmieszkaczy z kuchni, gotujemy wodę, ugniatamy zupkę, rozcinamy opakowanie, podpierdzielamy Współmieszkaczce ulubioną miseczkę, zapełniamy podpierdzieloną miseczkę ugniecionym makaronem, posypujemy ugnieciony makaron zawartością torebki z przypawami, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy talerzykiem, przez kolejne cztery minuty ciskami na Współmieszkaczy ku^&$wami - no bo to naturalna reakcja na głód, odkrywamy zupkę, zachwycamy się zapachem, szukamy czystej łyżki i VOILA - gotowe!
[quote="niuniaa (;"]Makaron z zupek należy rozdrobnić i wrzucić do dużej miski (nie zalewać wodą!), pomidory, ogórki i ugotowane jajka pokroić w kostkę i wraz z kukurydzą dorzucić do miski z makaronem. Do osobnej miseczki włożyc 4 stołowe łyżki majonezu, dodać do tego wszystkie przyprawy z zupek chińskich i porządnie zamieszać.. Następnie konsystencję przerzucić do dużej miski i jeszcze raz rozmieszać (; [/quote]
koleżanka wczoraj mówiła mi o tej sałatce :O ponoć pyyyszna
_________________ Wybiła północ, dwunasta
Padał deszcz i niebo grzmiało
Anioł szedł środkiem miasta
Upadły Anioł Miał skrzydła czarne
I wzrok przygnębiony
Ja Cię zabiorę Aniele Zagubiony
Zabiorę Cię tam
Gdzie nie dosięgnie
Cię zło tego świata Będziesz szczęśliwy Aniołku,
znów będziesz latał Dogonię Cię
wśród deszczu strumieni Znajdę Cię,
uwolnię,
przygarnę Wyrwę Cię z doliny cieni
Bo kocham
Twe skrzydła czarne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum