PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Psiaki ;)
Autor Wiadomość

Piana 
technik

Wysłany: Pią 03 Sie, 2007 16:11   Psiaki ;)

Ponieważ dużo osób ma zwierzaka, najczęściej psa, więc tresura jak i same psy uważane są za hobby.
A Wy macie psy w domu ?
Traktujecie go ja członka rodziny ? Czy jedynie jako "dodatek" ?
Ile czasu dziennie poświęcacie mu na zabawę, spacery i tresurę ?
I oczywiście opiszcie zawsze pociechy ;)

Ja mam roczną suczkę rasy bokser ;) Wabi się Neska. Oczywiście wszyscy z rodziny są w niej "zakochani" i jest chyba lepiej traktowana niż nie jeden człowiek. Chociaż na początku nie byli tacy zachwyceni ^^ Ponieważ postawiłam ich przed faktem dokonanym xp Ja osobiście wychodzę z nią dwa razy na godzinny spacer, w tym czasie się z nią bawię, tresuje itp. Przyznam szczerzę, że nie za bardzo lubię się z nią bawić w domu... bo jest bardzo ciężka i nie ostrożna. <wybaczam ;) > Hmmm... Neska na pewno jest pełna energii. I jak na rocznego psa to jest jeszcze strasznie "dziecinna".
0 agresji w stosunku do psów. Jedynie do pijanych i "podejrzanych" ludzi.
Miała ciężkie chwile w swoim życiu, ponieważ przeszła operacje usunięcia macicy... Najpierw miała zapalenie, antybiotyki nie pomagały, więc weterynarz stwierdził, że lepiej usunąć niż ma się nabawić nowotworu czy czegoś w tym stylu.
Ale to już przeszłość ;)
( Ooo. Necha ma uczulenie na osy i pszczoły... )
Hmmm... Obecnie jest cudownym, wielkim i grzecznym psiakiem ;)
Wrzucam kilka fotek ;)

tango 
początkujący

Wysłany: Pią 03 Sie, 2007 16:52   

Jejuu jaka ona słodziutka na nesia5.jpg :D Mój brat też jest strasznie za psami. Uwielbia je :)

patu$ 
przedszkolak

Wysłany: Pią 03 Sie, 2007 18:41   

śliczna psinka:p ja mam dwoje piesków: suczka Kinia<pekińczyk> i pies Bady<owcz.niem>:) Kinia ma już z 11 latek albo więcej a mój owczarek 3 albo 4, moja poprzednia suczka go urodziła niestety zmarła ze starości rok temu:(

moje pieski mają duży ogródek więc mogą sie wybiegać i wybawić, choć to nie tyczy się pekińczyka, gdyż ma już swoje latka i nic mu sie już nie chce, na spacerek z Badym chodzę tylko wtedy gdy najdzie mnie ochota:P

wkleiłabym zdjęcia moich stworzonek ale niestety nie mogę żadnych znależć

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 01:11   

Ja mam teraz tylko suczke Kropkę bo dużego psa Karusa musieliśmy uśpić 3 tyg. temu (miał 16 lat). Kropę uratowaliśmy od śmierci bo jacych młodzi chłopacy wieszali ja za ogon i podpalali nos(jaja bym im wyrwała). Na początku miała oklapnięte uszy, i pierwszy cały dzień przespała. Mój tata był do niej negatywnie nastawiony, ale teraz nikomu by jej nie oddał. Kropa jest bardzo wesoła i posłuszna, ale ma swój charakterek, można powiedzieć że jest wredna. Kocha mojego szczurka bawi się znim, liże i chodzi za nim jak go wypuszczę. Jest bardzo obronna broni wszystkich członków rodziny nawet szczurka. Jak kiedyś jakiś pies zaszczekał na szczura ona się rzuciła na tego psa. Lubi też 3 koty babci, 2 co prawda uciekaja jak przyjedzie ale trzeci sie z nią bawi.
Jak powie się kąpsiu kąpsiu to ucieka bo wie że będzie kąpana, czego nie lubi.

Póżniej wrzucę zdjęcia z szczurkiem, bo teraz coś nie dzaiła i nie chcą się wgrać.

Dodaje foto Kropy z Ciurkiem

http://fioletowakocica.blog.iwoman.pl/
Ostatnio zmieniony przez Dark_Lady Nie 05 Sie, 2007 16:03, w całości zmieniany 1 raz  

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 06:02   

przed ostatnie zdjecie Nesi jest cudowne tak mnie rozczuliło... bym ja tylko tuilić mogła :D
jak wroce to pokaze wam jakie ja miałam pieski :)
Edytuje pozniej posta :)
sprężynę w materacu.[/color][/b]

Fallen Angel 
inżynier
Good Girl ;)

Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 22:39   

Moje ulubione zdjęcie..
[color=#800080] Dla świata możesz być nikim,
ale dla kogoś całym światem.[/color]

patu$ 
przedszkolak

Wysłany: Nie 05 Sie, 2007 00:25   

no więc oto moja psinka, szkoda ze tylko tę focie znalazłam, bo piesio wydaje mi się na niej taki smutny ale cio zrobic

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Nie 05 Sie, 2007 15:53   

Nie mam psa, ani żadnego innego zwierzęcia. Co więcej, nie chcę mieć, bo nie jestem zwolenniczką zwierząt. Jakoś mnie one nie kręcą i nie podniecam się słodkimi, małymi psiakami.
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

patu$ 
przedszkolak

Wysłany: Nie 05 Sie, 2007 17:59   

Księżniczka napisał/a:
Nie mam psa, ani żadnego innego zwierzęcia. Co więcej, nie chcę mieć, bo nie jestem zwolenniczką zwierząt. Jakoś mnie one nie kręcą i nie podniecam się słodkimi, małymi psiakami.

no widzisz ja się też nie podniecam małymi psiakami, bo wolę te duże, tak samo jest z innmii zwierzętami:P

Fallen Angel 
inżynier
Good Girl ;)

Wysłany: Nie 05 Sie, 2007 18:05   

patu$ napisał/a:
no widzisz ja się też nie podniecam małymi psiakami, bo wolę te duże, tak samo jest z innmii zwierzętami:P

Ja też lubię wszystko co duże :mrgreen:
[color=#800080] Dla świata możesz być nikim,
ale dla kogoś całym światem.[/color]

Dominika 
noob

Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 08:42   

ja uwielbiam psy :lol: zreszta jak kazdy pospolity czlowiek psy duze i male :) wszystkie sa slodziutkie :lol:

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Sro 22 Sie, 2007 20:25   

Ja mam Owczarka Niemieckiego... Suczkę... Sara się zowie... Ma już 8 lat, ale wciąż jest pełna energii...
Sara jest bardzo do mnie przywiązana, bo kiedy tylko mogę siede z nią bawię sie itp...
Nie musze chodzic z nią na spacery, bo mam wielki ogród i sara goni prawie 24 godziny na dobe... :D :D :D Sarusia jest do mnie bardzo przywiązana i ufa mi ja nikomu, no może jeszcze tacie ufa tak jak mi, ale to nie ważne.. Kiedy słyszy,że ide na pole, to siedzi pod drzwiami i czeka na mnie... Bardzo ją kocham i nie wyobrażam sobie zycia bez niej..
Nie mam innych zwierząt, miałam kiedys kota, ale pewnego dnia jak uciekł stwierdziłam, że następnego nie chce, i wole "w całości oddać się Sarze..."
Tu kończe moja piękna wypowiedz... Jak będę miec fotki to wrzucę...
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

koleszkowa 
licealista
mała złośnica

Wysłany: Sro 22 Sie, 2007 21:49   

Mam swoją małą ale i grubiutką Kajunię

Ashlee15 
gimnazjalista

Wysłany: Sob 25 Sie, 2007 15:18   

Ja miałam dwa psy,a teraz nie mam wogóle zwierzaczka.Szkoda,bo bardzo bym chciała mieć pieska,ale niestety domownicy się nie zgadzają :'(

niuniaa (; 
pracownik

Wysłany: Sob 25 Sie, 2007 15:27   

niestety psa nie mam i nigdy nie mialam.

Odpowiedz do tematu