zasada jest prosta: uzupełnij diagram, wpisując w puste kratki cyfry od 1 do 9 tak, aby w każdym poziomym wierszu, w każdej pionowej kolumnie i w każdym 9-polowym kwadracie obwiedzonym grubą linią występowało dziewięć różnych cyfr.
To, co?
Gracie? Lubicie?
Pochłania to wasz cenny czas?;D
Jesteście w stanie nie zrobić czegoś, bo graliście w tę grę? D
Jak to jest z wami?:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
hahah w mojej szkole to jest normalnie każda chemia polski i biologia jest taki ziomal co ma cala ksiażeczke z tym i kazdemu wyrywa strone na ktorej sa 4 sudoku i masz jedna nudną lekcje z głowy :P ale fakt, po jakimś czasie nudzi sie
Setritus, ja zwykle bawię się w to na matmie. Na innych lekcjach rzadko, tylko jak naprawdę jest nudno i nie ma co robić;)
Ostatnio sobie kupiłam taką książeczkę i rozwiązuję;) Podoba mi się to;D
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
poem sometimes, no, boś Ty humanista;)
Ta gierka jest fajna. Czasem trzeba się nieźle nagłowić;) Są różne poziomy trudności i można sobie z czasem podnieść poprzeczkę, jeśli jeden poziom jest dla nas zbyt łatwy;)
Są różne odmiany sudoku. W sudoku samurai mamy dziewięć kwadratów ułożonych w kształcie litery X. W kolejnej odmianie po skosie nie mogą się powtarzać liczby. W innym mamy sudoku trójwymiarowe, w formie kostki sześciennej. Można też grać w sudoku, które ma większą planszę;) A już najtrudniejsze jest chyba Sudoku Killer, gdzie początkowa plansza nie ma żadnych wpisanych cyfr, ale zamiast tego ma zaznaczone obszary obejmujące od 2 do 7 pól, dla których podana jest suma cyfr zawartych w nich.
; )
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Kochammm tą grę.
Najlepiej, żeby sudoku było trudne.
Ale nie do tego stopnia, że w jedno miejsce pasuje kilka możliwości i trzeba zgadywać.
Takie też się zdarzają, ale ja na ten poziom trudności za głupia jestem.
_________________ "In my field of paper flowers
And candy clouds of lullaby
I lie inside myself for hours
And watch my purple sky fly over me"
Od wycieczki szkolnej mnie wzielo, dzieczyny graly i ja tez zaczelam. Nawet ciekawe.
_________________ Tak, dzisiaj dobrze wiem,
że jestem
na pograniczu światła i cienia,
gdzie abstrakt zlewa się z konkretem,
krzyk zamiera w ciszę,
a śmierć przedłuża życie...
Miałam to na olimpiadzie kiedyś z matmy to się musiałam nauczyć:D
Ale powiem że gierka coś w sobie ma. Nie tyle, żeby się uzależnić, ale na zabicie czasu - czemu nie? Chociaż osobiście preferuję bardziej aktywne formy spędzania swojego free time;)
_________________ Late it's too late to apologize... It's too late...
<3
"ale niech słowo "kocham" jeszcze raz usłyszę...
niech je w sercu wyryję i w myśli zapiszę..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum