Mnie by się takie sztuki walki przydały Bym się broniła przed napastnikami Ha!
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
co do karate shotokan... imo najgorsza[najmniej skuteczna] forma karate... sam trenuje mma czyli przekrojowo bjj/muay thai/judo/tae kwon do nie mam problemow z chodzeniem [ ktos tu o KB pisal LOL... znam trenerow ktorzy maja do czyniena z tym sportem po 30 lat i zyja... maja sie dobrze] osobiscie uwazam ze nie mozna cwiczyc dla ochrony samego siebie... ja cwicze z jednym celem ^^ dostac sie do jakiejs prestizowej organizacji... a na ulicy walcze czesto.. i ulicznicy [ zero gardy zle nawyki sila ciosu ? lol] sa oklepywani jak ... ^^ imo sztuka walki powinna byc traktowana jak sport ;]
_________________ ...Cause i need metal in my life
Just like an eagle needs to fly...
[b]MystiC[/b], bo na ulicy wszyscy idą 'napaleni' wystaczy troche pomyslec, i nawet bez trenowania mozna sobie dać łatwo rady, mając odrobine rozumu. A itak nic Ci nie pomoże w samoobronie, jezeli będziesz sie bał przeciwnika, do walki podchodz na 'luzie' bedzie o wiele bardziej cacy
[b]G!s[/b], nawet nie chodzi o to czy czlowiek sie boi... nie ktorym strach pomaga :P a co do sztuk walki... zawsze jestes lepszy na ulicy cwiczac ;] a imo ulica >>>>>> Sparingi ^^ a meczyki mmm ;p
[b]MystiC[/b], no juz wczesniej napisałem ze najlepiej sztuk walki uczyc sie samemu na ulicy ;p ale zalezy jaki strach.. bo mi chodzi ze nie mozesz podejsc do walki "ale dostane wpie**ol ojej" z trzęsącymi sie łapami.. w miare wyluzowany, trzezwo mysląc, według mnie jest to 70% sukcesu
no wiesz mam znajomego... ktory nie moze sie ruszac jak do niego sapia ;d gorzej jak juz sie ruszy lol xD ale u mnie to inna sprawa
^^ na tej dzielnicy idzie zginac xD i tutaj kazdy przyzwyczajony ;] imo kolano w splot i mamy po problemie ;p kazdy ulicznik da sobie takie wlepic ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum