więc tak. Chyba nie muszę tłumaczyć co to jest taniec.
Pytania. Tańczycie ??
Co ??
Czy jeżdzicie na zawody ??
Jak tańczycie towarzyski, to w jakiej klasie ??
Jesli tańczycie, to tu mozemy wymieniać się kawałkami z muzyką taneczną.
Mam nadzieje, ze są na tym forum ludzie, którzy podzielaja moje zainteresowania.
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Snejp tanczy.
Taniec towarzyski.
Na turnieje jezdżę od niedawna, tanczę na trzecim roku, a tak naprawdę tańczę rok drugi xD
Walczę o adepta... może ja się nie będe przyznawac, że tak nisko jestem, co? :lol2:
[quote="Mazzy"]Jesli tańczycie, to tu mozemy wymieniać się kawałkami z muzyką taneczną. [/quote]
Teoretycznie do wszystkiego można coś zatanczyć ;P
Ogólnie tanczyć lubiłam zawsze, jak byłam mała to ledwo umiałam siedzieć a już w wózku tanczyłam do 'muzyki' wydawanej przez maszynę do dorabiania kluczy... D
_________________ [color=red]Sometimes I feel like there is no hope for me at all
But after while I am laughing loud because I love
So many things in my life I do appreciate
All of the moments I'm sure I won't ever forget[/color]
[quote]Teoretycznie do wszystkiego można coś zatanczyć [/quote]
Miedzy teorią, a praktyką jest wielka przepasc.
NIe potrafie tańczyć do pezpłciopej muzyki. Jak tańcze rumbę, to szukam nawte1 h jakiejś pięknej i uwodzącej muzyki, zeby ten taniec miał "magię"
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
[quote="Mazzy"]Cytat
Teoretycznie do wszystkiego można coś zatanczyć
Miedzy teorią, a praktyką jest wielka przepasc.
NIe potrafie tańczyć do pezpłciopej muzyki. Jak tańcze rumbę, to szukam nawte1 h jakiejś pięknej i uwodzącej muzyki, zeby ten taniec miał "magię"[/quote]
No tak, Ty masz na mysli taniec towarzyski. Kazdy taniec w tejże dziedzinie ma inny charakter inny rytm muzyki musi być, więc tu się zgadzam. Mnie chodziło o taniec ogólnie
_________________ [color=red]Sometimes I feel like there is no hope for me at all
But after while I am laughing loud because I love
So many things in my life I do appreciate
All of the moments I'm sure I won't ever forget[/color]
Tańczę, bo lubię, kiedyś to był nawet dziecięco-młodzieżowy zespół pieśni i tańca, ale ludowy, tzn folklorystyczny ; ) . Fajnie było. Miło wspominam, zwłaszcza wyjazdy i występy, była to nawet swego rodzaju 'praca'...
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
ja to daję czadu tylko i wyłącznie na imprezach, albo w szkole, jak mam słuchawki w uszach, bo jak słyszę muzykę, to od razu cała chodzę;D
na towarzyski będę od poniedziałku chodzić do szkoły. tzn. chcę zobaczyć, co to jest, jak mi się spodoba, to zostanę;)
no.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Zawsze chciałam nauczyć sie tańca towarzyskiego, bo mam czasem problemy na weselach :(
jednak ja tańcze breakdance'a, z elementami soul'a. Kocham ten taniec mimo, że czasem można sie nieźle potłuc ;] Denerwują mnie ludzie, którzy cały czas wmawiają mi, ze dziewczyna nie nadaje się do takiego tańca! wrrr!
_________________ ...samotna wśród ludzi, którzy myslą "ona nigdy nie jest sama"...
[quote="Mazzy"]Jak tańczycie towarzyski, to w jakiej klasie ?? [/quote]
specjalizowalam sie w tancu goracym latynoamerykanskim;)
[quote="Mazzy"]Czy jeżdzicie na zawody ?? [/quote]
jezdzylam...
mam nawet odpowiednia klase taneczna..
lecz od roku prawie ze juz tego nie robie gdyz mialam powazna kontuzje kolana i to sprawio iz musialam sobie dac spokoj w takim wymiarze godzin;/
Miło, że są tu osoby podzielające moje zainteresowania Tańczę hip hop i ogółem różne gatunki tańca nowoczesnego. Jeżdżę na turnieje i nawet odnoszę sukcesy, choć jeżdżę tam raczej dla zabawy i przyjemności. Nie wyobrażam sobie życia bez tańca
A jak długo się uczyliście nowoczesnego, zeby nauczyciel was zauważył i wysłał na turniej ?? Albo chociaż, żebyście tańczyli na hakichś pokazach. I nikt mi nie wmówi, ze breakdance nie jest dla dzi8ewczyn. Dziewczyny sa świetne w nowoczesnych. Wczoraj byłam na turnieju towarzyskim (oglądać) I nie mogę wyjść z podziwu... (nielegalnie wcisnęłam nię na galę klasy tanecznej SSSSSSSSSSSSSSSSS).
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
[quote="Mazzy"]A jak długo się uczyliście nowoczesnego, zeby nauczyciel was zauważył i wysłał na turniej ?? Albo chociaż, żebyście tańczyli na hakichś pokazach[/quote]
Ja dostałam sie do drużyny pokazowej po pół roku ostrych ćweiczeń, przez te pół roku byłam nieźle obserwowana i treningi miałam prawie codziennie ale jak widać opłacało sie
[quote="Mazzy"] I nikt mi nie wmówi, ze breakdance nie jest dla dziewczyn.[/quote]
ja te z w to nie wierze, ale cały czas na turniejach i przeglądach spotykam się z bardzo głupimi komentarzami ze strony chlopaków typu "nie pomyliłaś sali? balet obok" .. ;]
Ostatnio zmieniony przez Lady_H_H Nie 17 Lut, 2008 21:30, w całości zmieniany 1 raz
teńczę na imprezkach^^ yeee D uwieeeelbiam to. no i dancehall może troszkę jak mi się nudzi to coś tam sobie taniam ale do żandej szkoły mnie jeszcze nie zaniosło xD w każdym razie gdy usłyszę gdzieś jakiś ulubiony utwór to tańczę bez względu na to gdzie wtedy jestem xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum