Wysłany: Pią 17 Paź, 2008 12:04 Jakiego slowa nie lubisz?
Jak w temacie.
Jakich słów nie lubicie, drażnią i denerwują was u innych osób?;p
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
* Nie lubię przekleństw, ale ich używam, gdy nadaży się okazja
* Nie lubię zwrotów, typu : "ale to jest słit, krejzi, ajjj sama słodycz", normalnie walnąć dziołchę, która tak mówi to mało :twisted:
* Nie lubię, gdy ktoś z przyzwyczajenia powtarza: "głupia jesteś??" , "powaliło Cię??" i sumie to bez żadnego konkretnego powodu
* Aha, i nie lubię wszelkich słów określających stosunek seksualny, typu" "ruchać", "rżnąć", "wyjebać", "wypieprzyć" i nie będę dalej przytaczała, wiadomo o co chodzi, dla mnie to jest uwłaczajace drugiemu człowiekow i niedojrzałe.
_________________ It's so lonely when you don't even know yourself, it's so lonely...
Nie znoszę, nie cierpię wręcz tekstu 'w pytkę'
Szlag mnie trafie, gdy to słyszę.
Poza tym nie lubię, gdy ktoś zamiennie używa słów bynajmniej - przynajmniej, zupełnie tak, jakby znaczyły to samo.
No i coś co działa na mnie jak płachta na byka - 'perfuma' o perfumach.
I nie jest to żaden pieprzony regionalizm, to zwyczajny BŁĄD, no.
Perfumy, to perfumy, nie 'perfuma' !
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
[quote="~biała~"]No i coś co działa na mnie jak płachta na byka - 'perfuma' o perfumach.
Perfumy, to perfumy, nie 'perfuma' ![/quote]
Łoo, pamiętam tego focha o to, pokłóciliśmy się normalnie :P
Jakiego ja słowa nie lubię? Hm, tak teraz pamiętam, że jak ktoś mówi na gg - gadulec. Że co ku*wa? Bez przesady. Nie lubię, jak dużo klnę. A ostatnio klnę dużo i to nie brzmi za ładnie, staram się z tym walczyć.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="~biała~"]No i coś co działa na mnie jak płachta na byka - 'perfuma' o perfumach.
albo niektórzy jeszcze mówią perfum;p.
Też tego nie znoszę.
Strasznie mnie irytuje słowo 'cio', albo gdy ktoś naśladuje Czesia. U małych dzieci jeszcze ujdzie, ale nie gdy robi to 18-letni facet;p.
W noce niespane..
Jego imienia."
[quote="Malinka"]albo niektórzy jeszcze mówią perfum;p. [/quote]
Perfum mówią ludzie na Śląsku niektórzy i proszę dać im spokój :P
Drażni mnie, jak ktoś używa słowa "pejoratywnie". Np. "ten zwrot jest pejoratywny" zamiast "ten zwrot jest negatywny". To mi się kojarzy z pseudointeligencją, z używaniem trudniejszego wyrazu tylko po to, by pokazać, że się go zna.
[quote="poem sometimes"]Perfum mówią ludzie na Śląsku niektórzy i proszę dać im spokój [/quote]hah :P , to już wiem dlaczego jeden z moich facetów tak mówił. Pochodzil z Gliwic, gdzieś w podstawówce przeniósł sie do mnie. I widocznie tak już mu zostało;p.
Jeszcze strasznie nie lubie gdy ktoś mówi 'se', albo czepia sie o poprawność: 'pisze' - 'było napisane'. Ponoć obie formy są poprawne, a częśc osób nadal ma na twarzy wielką radość gdy usluszy z czyiś ust 'bo tam pisało' i może go poprawić .
W noce niespane..
Jego imienia."
Ostatnio zmieniony przez Malinka Sob 18 Paź, 2008 13:47, w całości zmieniany 1 raz
Tez mnie to wkurwia.
-Nara, siema- nie mozna mowic po prostu 'Czesc'?
-Slowa jakies smieszne ''pozdro 600' - 800,900,1100 - a dajcie spokoj , co za debil to wymyslil??, jeszcze wiekszy uzywa.
-Nie znoszę slyszec jak facet mowi do kobiety ''chodz suko to cie wyjebę, zerżnę etc.. " (wiem, ze niektorzy to lubią, ale ja wolę tego nie slyszeć, a zdarzalo mi się)No i nie lubie przesadnego klęcie, ja duzo klę, ale jak ktos bardziej ode mnie to mnie to odstrasza jakos : )
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote="Ananasek"]-Slowa jakies smieszne ''pozdro 600' - 800,900,1100 - a dajcie spokoj , co za debil to wymyslil??[/quote]
Tede :P
[quote="Ananasek"]-Nie znoszę slyszec jak facet mowi do kobiety ''chodz suko to cie wyjebę, zerżnę etc.. "[/quote]
A to chyba każdy może sobie w sypialni mówić jak mu się podoba? :P Bo takie rzeczy mówi się chyba w sypialni. Zastanawia mnie, gdzie Ty to mogłaś słyszeć :P
[quote="poem sometimes"]Tede [/quote]
A ten .. no cos o nim slyszalam.
[quote="poem sometimes"]A to chyba każdy może sobie w sypialni mówić jak mu się podoba? :P[/quote]
owszem.
[quote="poem sometimes"]Bo takie rzeczy mówi się chyba w sypialni. [/quote]
nie koniecznie.
[quote="poem sometimes"]Zastanawia mnie, gdzie Ty to mogłaś słyszeć [/quote]
po imprezie rano, kumpel do swojej dziewczyny '' chodz tu suko, toccie zerżnę''... nie zareagowala zbyt, ale tez nie byla zła, pozniej okazalo sie , ze u nich to normalne.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Ja nie lubię tych wszystkich 'cio', 'niom', 'nom' etc.
[quote]-Slowa jakies smieszne ''pozdro 600' - 800,900,1100 - a dajcie spokoj , co za debil to wymyslil??, jeszcze wiekszy uzywa. [/quote]
o matko, aż we mnie się krew gotuje gdy słyszę coś takiego.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
Denerwują mnie słowa źle dobrane do danej sytuacji. Tzn. nie wiem czy wiadomo o co chodzi, heh. Nie znoszę też jak ktoś mówi ciuchy na ubrania, dupa na dziewczynę, ciacho na jakiś okaz płci przeciwnej, idę na pole zamiast idę na dwór, pyry na ziemniaki.
[quote="BonuSS"]No i nie lubię też wulgaryzmów w nadmiarze i ogólnie nie Toleruje przekleństw.[/quote]
I ja. Sama w towarzystwie innych nie klnę, kulturalnej rozmowy wiec oczekuję od drugiej osoby.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[quote="Malinka"]Jeszcze strasznie nie lubie gdy ktoś mówi 'se'[/quote]a ja to kocham;D ale używam tego tylko, jak chcę podkreślić coś, co mówię od niechcenia ; ) więc czasem się przydaje.
[quote="Ananasek"]-Nara, siema- nie mozna mowic po prostu 'Czesc'? [/quote]
<pjona!>
[quote="poem sometimes"]Ananasek napisał/a
-Slowa jakies smieszne ''pozdro 600' - 800,900,1100 - a dajcie spokoj , co za debil to wymyslil??
Tede :P[/quote]Wiadomo...;p ale on nie jest do końca normalny;D
A ja... nie wiem, jakich słów nie znoszę.
Nie potrafię żadnego przytoczyć;D
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum