Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 08:53 Wymarzony pokój...
Tak jak w temacie, opisujemy swój wymarzony pokój, czekam na długie, szczegółowe posty, takie, zeby można było sobie to wyobrazić...
Ja zacznę:
Na cytrynowych ścianach wiele rysunków, szkicy, obrazków.. Pomarańczowe żaluzje, czerwony dywanik, oszklona meblościanka i wszędzie pełno książek, miśków, oryginalnych gier... Dwa biórka - pierwsze, na którym będzie stał komputer, służące tylko i wyłącznie do pracy... Drugie - moje, a na nim globus i lampka...
Lampy - rządek malutkich halogenów oświetlających całe moje królestwo marzeń....
Małe łóżko przykryte kolorową, mangowa pościel.. A w tym pokoju ja, z książką w ręce...
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
W listopadzie bede miała remont pokoju, i na pewno bedzie w nim:
moje cudownie, piekne, wymarzone łozko :P
Takie..
Lampa
Na pewno znajdą sie białe komody
I czerwony stolik :P
Sciany bedą czerwono-ecru...(podobnie jak tutaj.,..)
Będą oczywiscie dodatki typu...
Ogolny zarys/styl pokoju...
Tylko tonacja biało-kremowo-czerwona, na scianach bedą tez szerokie polki z ikei z podswietlanym dołem, na poleczkach mało ozdób.Wszystko ma byc przejrzyste, nienawidze jak w nowoczesnych pomieszczeniach jest "nasrane" obrazkami,figurkami etc,okropnie to wygląda. Mebl;e kupie w Ikei, są tanie i ładne. :P juz sie doczekac nie moge :P
Czekam na opinie jak Wam sie widzi moj gust :P
Aha... dodam jeszcze , ze nie bedzie zadnych firan, zasłon, tylko roleta,czerwona nie, ale kremowa,aha i bedzie troche kwiatów w szklanych wazonach...bambusów oczywiście :-)
Stolik na komputer bedzie mniej wiecej taki...
Chciałam podwieszany sufit, ale zrezygnowałam.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Strasznie wąskie to łóżko A pokój będzie świetny;) Meble z Ikeii może nie są takie tanie jak mówisz, zależy jak dla kogo ale są naprawdę fajne.
Ja nie mam kasy na remont, ale nawet jak bym miał to bym się za niego nie zabierał, bo w ówczesnym domu już niedługo zabawię.
Co do wymarzonego pokoju. Ma być duży, na środku duża sofa skórzana czarna, jakiś dywan, najlepiej w kolorach ciemnych. A tak szczerze nie mam jakiegoś obrazu swojego pokoju.
Spoko tu wyjdzie, ja zapomniałam o kwiatach.. A więc tak:
Po szafie będzie się wił bluszcz, w butelkach po nalewkach bambusy bez ziemi, ale w takich białych malutkich kamyczkach, chciałabym tez na przeciwległej ścianie do okna powiesic karnisz, a na nim obrazki...
Ahha, zapomniałam o regale na książki, musi byc, nie wyobrażam sobie pokoju bez książek... U mnie remoncik szykuje sie w wakacje, dlatego założyłam ten temat...
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Ostatnio zmieniony przez Mazzy Nie 30 Wrz, 2007 10:00, w całości zmieniany 1 raz
Są, komode kupisz juz za 200zł :-) duzą :-) wystarczy ją zabejcowac i pomalowac na biało, na własny koszt, bedzie taka sama jak ta za 500zł
Tez nie mam za bardzo kasy na takie super remonty, max 2, 2.5 tysioaca, samo łozko to koło 1000zł :P ale musze je mieć :P
Tak, to jednoosobowka, pamietaj.. mam jeszcze sypialnie , i madejowe łoze moich rodziców :P
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Duży przede wszystkim. Pomalowany na czarno - biało, tzn dwie przeciwległe ściany białe, drugie czarne. Na czarnej odciśnięte białą farbą dłonie moich przyjaciół. Na środku skórzana kanapa, przed nią szklany, niski stolik. Naprzeciwko kanapy taka komoda niby, też niska, na której stałby telewizor;D I w ogóle, to gdzieś jeszcze biurko, na którym stałby laptop i gdzieś jeszcze miejsce na jakieś duperele, kwiatki itp. Albo cos innego. Hm..
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Mam taki bo niedawno miałam całkowity remont. A więc tak: 3 pomarańczowe ściany 1 trochę ciemniejsza i mniej żarówiasta, drewniany mini regalik, łóżko( chciałam takie jak Ananasek, ale nie pasowało :( ) wertikale w oknie (ale nie takie jak w mięsnych), i masa zielonych i drewnianych dodatków. No i biurko z krzesłem takim jak w IKEA(dziurawym).
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
A ja siępytam, czemu tak mało osób odwiedziło ten temat ??
czy nie macie wynarzonego miejsca, w którym możecie odpoczać od tródów codziennego życie, gdzie możecie zatracić się w marzeniach, czytając ksiażkę poczuc, ze jesteście bohaterem ?? Czy nigdy nie zastanawialiście sie jak powinno tam wyglądać ??
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
Czy nigdy nie zastanawialiście sie jak powinno tam wyglądać ??
Jestem zadowolony z mojego pokoju i nie marzę o innym :P
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Ja nie lubię mojego pokoju bo jest żarówiasty...
Wolałabym jakieś bardziej stonowane kolory.
I jest jeszcze coś o czym marzę:
Ponad pokojem(na strychu, oczywiście z maksymalnym skosem) taka mała klitka w której na podłodze położone są materace i masa poduszek, czyli takie niby łóżko do którego wchodziłoby się po drewnianych drabinkach.
Marzy mi się też małe odgrodzone pomieszczenie na garderobę, żebym mogła sobie na podłode porozwalać ciuchy i nikt by tego nie zauważył.
oł schit, za dużo tu do wymieniania.
1. chciałabym w nim mieszkac' sama <swój dzielę z siorką"
2. łóżko z baldachimem <trochę staroświeckie>
3. Kilka wielkich szaf na książki
4. biurko do odrabiania lekcji i pod komputer
5. dywanik
i w sumie to wszystko o czym na razie marzę odnośnie własnego pokoju
A i pokój to moja własna świątynia, gdzie nikt mi nie będzie do niego zaglądał <nawet mama czy psiapsiuły>
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
1.łóżko piętrowe pod nim biurko
2.ściany jasno fioletowe
3.laptop
4.koszyk dla kota koło drzwi
5.gruby (ok.3cm) dywan
6.okna nasłonecznione
7.żaluzje
8.widok na las lub góry ew.morze :/
9.szafki , szafeczki
10.pełno pudełek i pudełeczek :o :o :o :o :o
A ja najbardziej lubię swój pokoik:)
Ściany mam żółto pomarńczowe, do tego dużo fioletowych i różowych dodatków.
Łóżko mam pomarańczowo-czerwono-fioletowe, mable ogólnie jasne, na podłodze mam panele, a na nich tylko okrągły, gruby fioletowy dywanik.
Mam strasznego pier*olca na punkcie mojego okna. To najświętsza rzecz w moim pokoju :P Mam bladoróżwa firanke przedzieloną na pół i związaną po dwóch stronach parapetu. Nie znosze wszelkiego rodzaju żaluzji, wertikali itp. Parapet mam zawalony różowymi i fioletowymi świecznikami, wazonikami itp. Kwiatki mam na nim tylko zasuszone. W oknie jeszcze wisi pomarańczowa okienna lampeczka [ motyw z takim oknem potpatrzyłam u Szwedów, tam w każdym domu tak jest]
Poza tym w rogu pokoju mam niziuki stolik obok którego leżą 3 rózowe i foletowe poduszki do siedzenia. I to też bardzo u siebie lubie
Zwracam też sczególną uwagę na oświetlenie. Nie może być jasno i rażąco. W rogu pokoju mam stojącą lampe, a na przeciwległe ścianie listewkę halogenową, obie zrobione z takiego cieniowanego szkła pomarańczowo-czerono-filetowego, dzięki czemu w pokoju zawsze światło ma taki charakterystyczny ciepły kolorek. I nie jest zbyt jasno, bo choć mam żyrangol, zbyt często go nie używam. No ale nigdzie nie czuje się tak dobrze jak u siebie
Łoooo, ale się opisałam.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
Myślę, że już mam swój wymarzony pokój. Przez wiele lat dekorowałam go różnymi pudełeczkami, świecznikami i podusiami. Hm. Wygląda on mniej więcej tak.
Gdy wchodzi się do niego pierwsze co rzuca się w oczy to duży włochaty dywan. Zaraz potem biurko o szklanym blacie (strasznie zimnym). Jest też mała różowa lampa i łóżko, które przeważnie jest rozwalone... No :P
_________________ Kiedy dziewczyna ma piętnaście lat, nienawidzi mężczyzn i wszystkich chętnie by wymordowała.
A w dwa lata później patrzy, czy któryś nie ocalał.
Powoli przyzwyczajam się do swej nieobecności, powoli przyzwyczajam się do swej obojętności i tak sobie czasem myślę, że lepiej by było, gdyby nie było mnie.../Happysad
ja mam swój wymarzony pokój...
dwie ściany są zielone, dwie żółte...biurko stoi pomiędzy szafą a komodą, na której stoi najcenniejsza rzecz w moim pokoju RADIO, obok tej komody jest półka z książkami...żałuje tylko, ze nie mam ich zbyt wiele, ale całe szczęście, mieszkam niedaleko dobrze zaopatrzonej biblioteki ....
na parapecie mam kompletny meksyk, więc opisywać nie będę
naprzeciwko okna stoi moje stare łóżko, a nad nim olbrzymi plakat KURTA COBAIN'A....naprzeciwko radia stoi moje łóżeczko, na którym śpie....
wszędzie gdzie to tylko możliwe, wieszam i przypinam zdjęcia swoje, rodziców, przyjaciół....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum