PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Księżniczka
Pią 01 Sie, 2008 07:44
100 dni rzadu Tuska
Autor Wiadomość

dziabot 
rekrut

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 17:44   

[quote="Włóczykij"]wyjście ponad tłum i wygłaszanie szumnych hasełek, każdy głupi to potrafi[/quote]
moze Ty zrob tyle co on- kazdemu siedzacemu latwo przychodzi potepienie czyniacego...;)
:D poza tym za free sie nie dostaje nobla;)

fakt jest jeden Walesa zrobil dla Polski wiele:)
i to jest fakt historyczny-na ktorym nie ma watpliwosci;)
ale mu sie wydaje iz jego zaslugi daja mu dozywotni autorytet i jego i tylko jego powinno sie sluchac;)

Złośnica 
początkujący

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 17:50   

[quote]a co zrobil dobrego PiS...hmm mogla bym wymieniac ale po co????[/quote]
Dziabot, wybacz, ale uśmiałam się po pachy, bo to samo powiedział Kaczyński podczas debaty z Tuskiem: "Zrobiliśmy bardzo wiele. Bardzo, bardzo wiele. Tak wiele, że aż trudno wymienić!"
W związku z czym nie powiedział nic ;]. Tak jak Ty :)
[color=#800080]Ile z nas zostało w drzewach, które wciąż się zdobywało?
Ilu ludzi nas pamięta? Ilu już nas zapomniało?
Tyle w nas zostaje z dziecka, ile sami gościć chcemy.
Tyle będzie w nas z Człowieka... ile w innych dostrzeżemy.[/color]
[color=#00BFBF]B. Sienko[/color]

Włóczykij 
gimnazjalista

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 17:55   

Jakbym chciał być prezydentem, to bym osiągnął nawet więcej niż on:D
. A nobel dla mnie osobiście o niczym nie świadczy, zwałaszcza, jak się dowiedziałem, że dwukrotnie nominowano do pokojowej nagrody, człowieka, który w księdze rekordów dzierży pierwsze miejsce, w kategorii "największy morderca świata". ;)
Wałęsa jedynie brał udział w wyzwalaniu Polski z komunizmu, nic więcej. Zwykły, szary żołnierz walczący w słusznej sprawie, ale żaden tam bohater, czy żywy pomnik.

Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie

dziabot 
rekrut

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 18:19   

[quote="Złośnica"]W związku z czym nie powiedział nic . Tak jak Ty [/quote]
nie napisalam tego bo nie mam argumentow za dokonaniem PiSu lecz ja jestem ich rzecznikiem od kampani reklamowej czy cos??

chcesz dowodow jakis...argumentow slownych prosze:

-pis chcial wkoncu dorwac sie dovprzeszlosci w sposob odpowiedni...bo sld...wczesniejszy rzad chcial ustawe lustracyjna zrobic nieudolna..w pewienvsposob ja osmieszyc..dlaczego?
b w sld to wiekszosc to komochow jest :D
-zmniejszenie skladki rentowej o 3 procenty...z korzyscia dla nas..w sumie to gorsze od stycznia tego roku znow to nastapilo pod wplywem pisowcow o nastpne 4 proc;)
-zwiekszenie najwyzszej krajowej...do 1126 zl...duzo w tej kwesti przyczynilvsie niezalezny zwiazek zawodowy "Solidarnosc"
-dluzsze urlopy macierzynskie:):)
-wprowadzenie becikowego(pomysl dobry ale wykonanie nie dokonca)
-mozliwosc wykupu tanich mieszkan lokatorskich:)
-obnizenie taksy notarialej (bo robili sobie kokosy...z napisania kilku papierkow)
- umozliwienie absolweta prawa aplikacji prawnyczych ivdovtego zawodu(w ktorym wczesniej aby sie dostac trzeba bylo miec tatusia mamusia w tej dzialce-czyli zwalczenie nepotyzmu)
- Pis zwiekszyl prawie o prawie jedna trzecia na sluzbe zdrowia-najwiekszy jak do tej pory...
- zwiekszyli kwoty ktore mozna sobie odliczyc od podatku od posiadania dzieci...
- pomoc kobieta samotnie wychowujace dzieco-czyli powtorne wprwadzenie funduszu alimentacyjnego .ktore zlikwidolalo sld
-wywalczenie dla nas w Brukseli przedluzenia o 10 lat jeszcze systemu glosowania korzystnego dla nas
-

mam wymieniac inne????
bo skoro 2 lata obserwowalas tak ''biegle'' polityke...i nic nie widzialas i nic nie pamietasz to sa dwie tezy:
albo cierpisza na atheromatosis-zwana inaczej skleroza albo na ślepote... :D
jedno i drugie sie leczy :D

[ Dodano: Pon 18 Lut, 2008 18:22 ]
[quote]Jakbym chciał być prezydentem, to bym osiągnął nawet więcej niż on:D [/quote]

to zacznij chciec...prosze
zrobisz z polski nie taka marna Irlandie druga ale Ameryke :D D :D D
i zaczniesz sie bawic w Busha 2 :D D

jak na razie nic nie zrobiles ...wiec to co piszesz co bys zrobil to wiesz..mozna puscic w proznie... :D D

Love_stoned 
przedszkolak

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 20:25   

[quote="Włóczykij"][quote]Jednak najgorszym przykładem głupoty Kaczorów było przyczepienie się do Wałęsy. Wałęsy naszego bohatera narodowego, któremu zawdzięczamy mnóstwo![/quote]
:lol2: :lol2: :lol2:
No bez jaj, człowiek, który miał więcej szcześcia niż rozumu, zdobył popularność metodami Lenina (wyjście ponad tłum i wygłaszanie szumnych hasełek, każdy głupi to potrafi), w dodatku i teraz mądrością się nie popisuje, ma być nietykalny?[/quote]
Hah. inteligentny to on nie jest. nie zaprzeczam. Wypowiedzi typu "my to z Danką cąłą Polske zaludnimy" nie są mądre. Są głupie, a przez to cholernie zabawne. Ale nie możesz mu zarzucić, ze pracował przeciwko naszemu kraju, jeżeli go w pewnym sensie uratował. uważam, ze okazał się bardzo odważną osobą wystepując przeciwko komunistom i ryzykując swoje życie. Nie uwazasz? I jak człowieka, który po cześci wygonił komunizm z Polski, można oskarżac o działalność przeciw Polsce?

Włóczykij 
gimnazjalista

Wysłany: Wto 19 Lut, 2008 13:11   

[quote]uważam, ze okazał się bardzo odważną osobą wystepując przeciwko komunistom i ryzykując swoje życie. Nie uwazasz?[/quote]
Uważam. Ale takich była cała rzesza, żaden z niego wyjątek.

[quote]I jak człowieka, który po cześci wygonił komunizm z Polski, można oskarżac o działalność przeciw Polsce?[/quote]
Po prostu Kaczyński go nie lubi.

[quote]to zacznij chciec...prosze [/quote]
Nie miałbym serca wyrządzić Wam taką krzywdę :D :D

Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie

Kotori0212 
początkujący

Wysłany: Pon 25 Lut, 2008 14:20   

ja na tym sie nie znam... tz. na polityce itp.. wiec nie bede sie wypowiadać;pp

Odpowiedz do tematu