Wysłany: Czw 14 Lut, 2008 10:56 100 dni rzadu Tuska
jakoby iz wlasnie wczoraj stuknela okragla studniowka wladzy mamy juz jakis przedsmak najblizszych lat pod rzadami PO..
co sadzicie o wladzy Tuska i jego ekipie:)?
jak ja oceniacie:)???
czy Polacy dokonali wlasciwego wyboru 21 pazdziernika???
czy PO utrzyma sie do konca kadencji:)?
Ostatnio zmieniony przez dziabot Czw 14 Lut, 2008 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Ja bym wolała żeby Tusk był prezydentem, a nie Kaczyński. Nie wiem czemu, właściwie nie znam się na polityce, ale wydaje mi się być jakiś taki bardziej rozgarnięty.
_________________ ^^ And when you walked you always - turned every head! ^^
[quote]Ja bym wolała żeby Tusk był prezydentem, a nie Kaczyński. Nie wiem czemu, właściwie nie znam się na polityce, ale wydaje mi się być jakiś taki bardziej rozgarnięty[/quote]
Dokładnie.
I nikt by nie uciekał na jego widok (chyba)
Jakiś taki normalny, ludzki jest, a nie xD
_________________ [color=gold][b]Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś.-Mały Książę[/b][/color]
[quote]Ja bym wolała żeby Tusk był prezydentem, a nie Kaczyński. Nie wiem czemu, właściwie nie znam się na polityce, ale wydaje mi się być jakiś taki bardziej rozgarnięty.[/quote]
To tym bardziej powinien pozostać premierem, bo w tym kraju premier liczy się bardziej od prezydenta. Tusk powinien się cieszyć, że dwa lata temu przegrał z Lechem, bo teraz pojawiałby się jedynie na bankietach.
_________________ I belive I can fly I belive I can touch the sky
Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie
[quote="DominoDancing"]Ja bym wolała żeby Tusk był prezydentem, a nie Kaczyński. Nie wiem czemu, właściwie nie znam się na polityce, ale wydaje mi się być jakiś taki bardziej rozgarnięty.[/quote]
a dla mnie zdecydowane nie!!!
rzad pod jego wladza jest strasznie nieudalny
i dobrze ze na niego nie glosowalam gdyz musiala bym sie przyznac od osobisto- politycznej porazki
[quote="Włóczykij"]bo w tym kraju premier liczy się bardziej od prezydenta[/quote]
Oczywiście. Co prawda brakuje mu liczby posłów w koalicji, żeby blokować veto prezydenckie, co trochę utrudnia, ale i tak ma większe kompetencje!
Pan prezydent w Polsce aktualnie spełnia rolę magika, który pojawia się (głównie pod postacią pana Kamińskiego ;]) i znika, więc jego w ogóle nie będę komentować, a rząd Tuska? Moim skromnym zdaniem jest nieźle. Wszyscy wielcy przeciwnicy mówią, że jest beznadziejnie, a świadczy o tym ilość strajkujących. Bzdura. Grupy, które miały strajkować wpadły na ten genialny pomysł pod koniec rządu Kaczyńskiego, przez całą jego kadencję zbierały się niepokoje i wybuchły na początku nowego roku- traf chciał, że to już był rząd Tuska.
Nie jest źle, rozmrażamy stosunki z Rosją, co nie jest łatwe, bo J.Kaczyński ani razu nie spotkał się z Putinem podczas swojego premierowania, pani Hall coś dziwnego kombinuje z szkołami wyższymi, pożyjemy, zobaczymy...
_________________ [color=#800080]Ile z nas zostało w drzewach, które wciąż się zdobywało?
Ilu ludzi nas pamięta? Ilu już nas zapomniało?
Tyle w nas zostaje z dziecka, ile sami gościć chcemy.
Tyle będzie w nas z Człowieka... ile w innych dostrzeżemy.[/color]
[color=#00BFBF]B. Sienko[/color]
[quote="Złośnica"]a rząd Tuska? Moim skromnym zdaniem jest nieźle.[/quote] niezle???
hahaha dla mnie to jest widok jakby bezradnych dzieci..
oni wogole sobie nie radza z rzadzeniem:)
mieli tyle swietnych pomyslow na to jak naprawic polske..
a gdzie one sa??
oczywiscie nie od razu Rzym zbudowano lecz...to co oni mi rzucaja..hahah
to jest smieszne..
jak widzialam zarysy projektu ustawy o dodatkowych ubezpieczeniach..
aby poradzic sobie z uzdrowieniem naszej sluzby zdrowia to sa tragiczne..
typowo dla bogatych....
to niemoralne niezgodne z konstytucja..i prezydent powinien i napewno to zavetuje:)
to grupuje ludzi pacjentow na ludzie dwoch kategori...biednych i bogatych;)
i jak ogladam ich wywiady itp..to mowia pieknie...ale leja woda zadnych konkretow tylko same nieistotne piekne piergoly
Ja się na polityce nie znam i mało się nie interesuję.
I już nieważne, co on tam zrobi czego nie zrobi, ale może chociaż będzie miał trochę szacunku do ludzi Bo ze strony panów Kaczyńskich tego jakoś tak mało, no nie? Byleby tylko innych oczernić i pokazac jacy to ONI sa świetni :/
_________________ [color=red]Sometimes I feel like there is no hope for me at all
But after while I am laughing loud because I love
So many things in my life I do appreciate
All of the moments I'm sure I won't ever forget[/color]
Ostatnio zmieniony przez Snape Pią 15 Lut, 2008 21:35, w całości zmieniany 1 raz
[quote="Snape"]ale może chociaż będzie miał trochę szacunku do ludzi [/quote]
polityk ma przede wszystkim dobrze rzadzic!
a za to powinni go szanowac...
nie na odwrot:P
PIS miało potencjał, szło szybko i sprawnie, ale w złym kierunku. PO idzie w dobrę stronę, ale wolniutko i ciągle się potyka, żeby nie powiedzieć, że pełznie.
[quote]to grupuje ludzi pacjentow na ludzie dwoch kategori...biednych i bogatych;) [/quote]
Cóż, ja miałem cichą nadzieję, że PO podzieli społeczeństwo na dwie kategorie: lepszych, których wypada faworyzować i gorszych na własne życzenie, którym nie należy się nic. Niestety PO najwyraźniej za linię podziału przyjęło stan majątkowy, a patrzenie przez taki pryzmat najczęściej bywa mylne.
Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie
[quote="Włóczykij"]Niestety PO najwyraźniej za linię podziału przyjęło stan majątkowy, a patrzenie przez taki pryzmat najczęściej bywa mylne.[/quote]
dla mnie to zwykla oligarchia bo inaczejvtego nazwac nie mozna..
a jak wiadomo powszechnie glodny sytego nie zrozumie...
[quote="Włóczykij"]których wypada faworyzować i gorszych na własne życzenie, którym nie należy się nic.[/quote]
nie ma ludzi gorszych i lepszych...kazdy z nas jest czlowiekiem;)
i kazdu czlowiekowi przysluguje najwyzsze prawo...PRAWO NATURAlne ktore daje mu prawo do zycia...a ustawa ktora zapoponowalo godzi w nawysza hierarchie praw.
ps.... poza tym nie lubie C...politycznie i prywatnie..jes moim prof na uczelnii..hahaha
Ostatnio zmieniony przez dziabot Sob 16 Lut, 2008 13:01, w całości zmieniany 1 raz
[quote]nie ma ludzi gorszych i lepszych...kazdy z nas jest czlowiekiem;) [/quote]
Ja to odbieram trochę inaczej Każdy ma prawo do życia i obowiązek ponoszenia pełnych konsekwencji. W świecie powszechnego egalitaryzmu większa cześć ludzi, którym coś nie wychodzi, sama jest sobie winna i nie należy im się pomoc, przynajmniej w takiej formie w jakiej daje państwo, a i w niemału przypadkach zasługują tacy na potępienie. Wtedy albo wezmą się w garść, albo sami się wyniszczą. Smutne, ale takie jest właśnie prawo natury, że słabi odpadają.
[b]dziabot[/b], wiesz, ja już dawno zmieniłam wymagania co do wyglądu polskiej polityki
Sytuacja wygląda dla mnie tak- PiS mieszał, dzięki niemu klientelizm, oportunizm i inne izmy rozhulały się na całego (och, nie przeczę, że wcześniej tego nie było!) i dochodziło do absurdów pt. działania ojca Rydzyka, obrażanie żony głowy państwa spływały po Kaczyńskim jak po yyy kaczce ;] albo kolejny absurd pt. koalicja PiSu z LPR i Samoobroną. Ja w rządach PO nie widzę takich absurdów i dlatego uważam, że jest nieźle.
_________________ [color=#800080]Ile z nas zostało w drzewach, które wciąż się zdobywało?
[quote="Włóczykij"] to odbieram trochę inaczej Każdy ma prawo do życia i obowiązek ponoszenia pełnych konsekwencji. W świecie powszechnego egalitaryzmu większa cześć ludzi, którym coś nie wychodzi, sama jest sobie winna i nie należy im się pomoc, przynajmniej w takiej formie w jakiej daje państwo, a i w niemału przypadkach zasługują tacy na potępienie. Wtedy albo wezmą się w garść, albo sami się wyniszczą. Smutne, ale takie jest właśnie prawo natury, że słabi odpadają.[/quote]
wg tego co napisales to chcesz podzielic ludzi jak Hitler na ludzi i podludzi...
dobre;)
bieda czy tez bezradnosc ekonomiczna ludzka ma wiele przyczyn...i nie wolno powiedziec iz sami sa sobie winni w wielu przypadkach..
takie szeregowanie ludzi ze wzgledu na sytuacje materialna...sorry za slowo jest glupie materialistyczne...jednym slowem globiaste :P
bierzmy pod uwage fakt iz np gdy ktos sie bogaci....robi miliony w tym m.in z wyniku bogacenia sie jednostki biednieje kilka/ kilkanascie/ kilkaset rodzin....
czlowiek bogaty robi miliony dzieku robotnikom /klasie sredniej i biednej..
nie raz niezle ich wykorzystuje ora po calej lini...poza tym jestesmy
poza tym jestesmy narodem...powinnismy dzialas zasada utylitaryzmu:)
poza tym jak mozna wyceniac zycie zdowie czlowieka...grupowac go ze wzgledu na jego mozliwosci finansowe...???? biorac pod uwage obecna sytuacje ekonomiczna rodakow...fakt jest epiej niz 10 lat temu...ale na te ubezpieczenia bedzie stac tylko bogatych...
[quote="Złośnica"]albo kolejny absurd pt. koalicja PiSu z LPR i Samoobroną[/quote]
tez uwazam to za jeden wielki blad z ich strony
ale byc moze kierowali sie zasada '''cel uswieca srodki''
[quote="Złośnica"] dochodziło do absurdów pt. działania ojca Rydzyka, obrażanie żony głowy państwa spływały po Kaczyńskim jak po yyy kaczce [/quote]
obrazanie Rydzyka?
rydzyk w pis-ie nie jest :P
Kaczynski docenial moznosci medialne ksiedza Rydzyka...
to raz....
dwa mial z nim drzec koty?
to bezsensowne;)
deofinitywnie uwazam...ze poprzedni rzadnie byl doskonaly mial wiele wpadek...ale ten jest zdecydowanie gorszy i bedzie pchal do siebie (czyli do bogatych...pracodawcow, przedsiebiorcow na rzecz prawa pracy robotnikow...i klasy sredniej)
a wizja utopijna Irlandii rozplynela sie wraz z dniem zaprzysiezenia nowego rzadu
[quote="dziabot"]dwa mial z nim drzec koty? [/quote]
No wiesz, w imię wyższej wartości, jaką jest z pewnością miłość do swojej żony, oczywiście! Ale, nie ma co podskakiwać, skoro Rydzyk ma władzę. To się nazywa oportunizm.
O-brzy-dli-we.
Rząd Tuska nie wsławi się pewnie czyś niewiarygodnym, zapomnijmy o cudzie gospodarczym i drugiej Irlandii, to nawet nie są obiecanki-cacanki tylko złudne nadzieje . Tak jak mówiłam- zmniejszylam swoje wymagania, bo wiem jakie możliwości ma polska polityka.Ale twardo stoję przy zdaniu, że takich absurdów, jakich było pełno w czasie rządów PiS, w Platformie nie ma. I chwała im za to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum