Wysłany: Czw 24 Sty, 2008 17:12 aborcja małych dziewczynek
12-letnie dziewczynki będą mogły dokonywać aborcji bez zgody rodziców – zdecydował większością głosów parlament Republiki Południowej Afryki podczas specjalnego posiedzenia. Według najnowszych sondaży 90 proc. mieszkańców kraju uważa aborcję za moralnie niedopuszczalną.
Obrońcy życia wskazują m. in. na paradoks polegający na tym, że w RPA trzeba ukończyć 18 lat, aby móc kupić i spożywać alkohol, a w niedalekiej przyszłości dwunastoletnia dziewczynka będzie mogła, bez zgody rodziców, zabić nienarodzone dziecko.
Projekt nowego prawa aborcyjnego przyjęły w 2004 obie izby parlamentu, Zgromadzenie Narodowe i Narodowa Rada Prowincji. Międzynarodowa organizacja „Lekarze dla życia“ wezwała Sąd Najwyższy, aby sprawdził, czy nowe prawo jest zgodne z konstytucją. Ustawę musi jeszcze zatwierdzić wyższa izba parlamentu.
KAI / piotrskarga.pl
Z antologii prasy polskojęzycznej
Pozostawie to bez komentarza......
to jest straszne ;/
takie dziewczyny nie będą sie już przejmować czy zajdą w ciążę, bo tak czy siak mogą ją usunąć do tego jeszcze nie wyobrażam sobie 12 latki z brzuchem
nie podoba mi się to :/
_________________ Wybiła północ, dwunasta
Padał deszcz i niebo grzmiało
Anioł szedł środkiem miasta
Upadły Anioł Miał skrzydła czarne
I wzrok przygnębiony
Ja Cię zabiorę Aniele Zagubiony
Zabiorę Cię tam
Gdzie nie dosięgnie
Cię zło tego świata Będziesz szczęśliwy Aniołku,
znów będziesz latał Dogonię Cię
wśród deszczu strumieni Znajdę Cię,
uwolnię,
przygarnę Wyrwę Cię z doliny cieni
Bo kocham
Twe skrzydła czarne
No i mamy to, co się dzieje, gdy państwo wtrąca nadmiernie łapy w życie społeczeństwa. A ten sprzeciw 90% ludzi, to ich chyba obchodzi tyle, co mnie zeszłoroczny śnieg. Ale nie oszukujmy się, to nie aborcja jest w tym przypadku problemem, ale fakt, że dwunastolatki zachodzą w ciąże.
_________________ I belive I can fly I belive I can touch the sky
Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie
Ktoś je zapładniać musi, a skoro rząd (zapewne w większości to niewyżyte seksualnie chłopy) się na to godzi to chyba jasne jest, że każdy sobie używa, na tych biednych dziewczynkach. Masakra.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
[quote="Włóczykij"]No i mamy to, co się dzieje, gdy państwo wtrąca nadmiernie łapy w życie społeczeństwa. A ten sprzeciw 90% ludzi, to ich chyba obchodzi tyle, co mnie zeszłoroczny śnieg. Ale nie oszukujmy się, to nie aborcja jest w tym przypadku problemem, ale fakt, że dwunastolatki zachodzą w ciąże.[/quote]
No właśnie.
To najpierw wielka afera, jakie to nieludzkie usuwać mały zarodek, zabierać komuś możliwość przyjścia na świat. A potem wielkie pozwolenie na to, aby szybko pozbyć się 'problemu' i zacząć wszystko od nowa.
ja po prostu nie nadążam za światem. . . :O
_________________ Życie to system, albo zbiór elementów, zdolnych do ewolucji w sensie biologicznym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum