PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Księżniczka
Pią 01 Sie, 2008 07:36
Ali Agca
Autor Wiadomość

Hail88
gimnazjalista
Piotr

Wysłany: Sob 24 Maj, 2008 11:44   Ali Agca

List Mehmeta Alego Agcy do prezydenta Lecha Kaczyńskiego z prośbą o przyznanie polskiego obywatelstwa zostanie wysłany w poniedziałek 26 maja - ogłosił w Ankarze adwokat tureckiego terrorysty, który w 1981 roku strzelał do Jana Pawła II na Placu świętego Piotra.

Mecenas Haci Ali Ozkan poinformował, że 2 maja wniosek Agcy o obywatelstwo został złożony w polskim konsulacie w stolicy Turcji.

W liście, który zostanie wysłany do polskiego prezydenta Agca napisał między innymi, że jest "bratem w duchu" Jana Pawła II.

Włoska agencja prasowa przypomina, że na początku maja rzecznik polskiego MSZ Piotr Paszkowski podkreślił, komentując doniesienia o prośbie Agcy o polskie obywatelstwo, że ostateczną decyzję w takich sprawach podejmuje prezydent RP.

Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski nazwał wówczas ten wniosek "szczytem bezczelności".

Mehmet Ali Agca przebywa w więzieniu w Stambule, gdzie odbywa karę za zabójstwo tureckiego dziennikarza. Więzienie we Włoszech, gdzie spędził 19 lat po zamachu na papieża, opuścił w 2000 roku, po tym gdy został ułaskawiony przez prezydenta Carlo Azeglio Ciampiego. (mg)

www.wp.pl

Paranoja...

Ojejku. 
przedszkolak

Wysłany: Sob 24 Maj, 2008 12:05   

No z tego co wiem, ludzie nie mają ograniczonego dostępu do portali z wiadomościami, więc po kiego piszesz o czymś, co miało miejsce jakiś czas temu? -.-

dziabot 
rekrut

Wysłany: Sob 24 Maj, 2008 14:18   

[quote="Ojejku."]No z tego co wiem, ludzie nie mają ograniczonego dostępu do portali z wiadomościami, więc po kiego piszesz o czymś, co miało miejsce jakiś czas temu? -.-[/quote]

to nie ma miejsce jakis czasu temu- bo sprawa rozpoczyla sie kila tygodni temu ale twa nadal- bo nie zostala rozstrzygnieta ;)
dlatego temat jak dla mnie jak najbardziej na czasie;)

ps. do pana autora... troche masz drazniacy ten tekst typu "Aryjska Krew!"
wiem wiem pewnie jestes jednym z tym wszechpolakow - twoja sprawa ale gloszenie haselek nazistowskich ittp- chce podkreslic ze jest zabronione prawem polskim

"Jeśli Żyd za pomocą swej marksistowskiej wiary podbije narody tego świata, to jego korona stanie się żałobnym wieńcem ludzkości" - Adolf Hitler

Jak ja was ku**a nienawidzę, jak ja wami ku**a gardzę!" - teksty antysemickie tez sa zabronione przez prawo nie tylko polskie ale miedzynarodowe...wiec prosze o zmiane tych haselek;)

Odpowiedz do tematu