PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Księżniczka
Pią 01 Sie, 2008 07:42
Gwałciciel i zabójca córki
Autor Wiadomość

Hail88
gimnazjalista
Piotr

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 13:44   Gwałciciel i zabójca córki

Grozi mu dożywocie, bo to, co zrobił jest po prostu wstrząsające. W Świdnicy rozpoczął się proces Andrzeja S. - brutalnego gwałciciela i zabójcy córki swoich sąsiadów z Wałbrzycha. Siedmioletnia Grażynka zginęła z jego rąk w grudniu zeszłego roku. Opłakiwała ją cała Polska.

Mężczyzna przyznał się do zabójstwa podczas składania wyjaśnień przed sądem, ale zaprzeczył, by zgwałcił Grażynkę. Odwołał też swoje wcześniejsze zeznania, które obciążały ojca dziewczynki.

42-letni Andrzej S. jest oskarżony o morderstwo ze szczególnym okrucieństwem. Trudno w to uwierzyć, ale swoją ofiarę znał niemal od urodzenia. Grażynka mieszkała z rodzicami w tym samym domu co zabójca.

Dziewczynka zaginęła w sylwestra rok temu. Od razu rozpoczęły się jej poszukiwania, w których był bardzo aktywny właśnie Andrzej S. To już wtedy wydało się podejrzane policjantom. Nabrali jeszcze większych wątpliwości co do tego mężczyzny, gdy pokazał im, gdzie jest ciało dziewczynki. Znaleziono je pierwszego dnia 2007 roku.

Zabójca ukrył zwłoki dziecka na pobliskich ogródkach działkowych, pod stertą desek. Dzień później prokuratura zatrzymała Andrzeja S. i postawiła mu zarzut gwałtu oraz zabójstwa ze szczególnym okrucieństwem.

Kiedy policjanci chcieli z podejrzanym dokonać wizji lokalnej kilka dni później, musieli go ratować przed rozwścieczonymi mieszkańcami Wałbrzycha, którzy chcieli zlinczować mordercę.

Mężczyzna próbował zmylić trop i rzucał podejrzenia na ojca Grażynki. Jednak policjanci i prokuratorzy nie dali się nabrać. A po miesiącu śledztwa Andrzej S. sam przyznał się do zabójstwa. Wcześniej twierdził, że niczego nie pamięta, bo był pijany.

dziennik.p
Ja bym tego skurwysyna miedzy ludzi po prostu wypuscił

Fusion 
przedszkolak

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 14:15   

Takich gwałtów jest niestety bardzo wiele. Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak można wyrządzić taką krzywdę dziecku. Ciarki mnie przechodzą na samą myśl. Kiedyś widziałem podobny reportaż w TV. Szczerze przyznam, że chciało mi się płakać. Zapewne wsadzą go na 25 lat i już. A to stanowczo za mało! Moim zdaniem za gwałt + zabójstwo dziecka powinna być kara śmierci. Tacy ludzie się nie zmieniają... Za sam gwałt - dożywocie. Surowe, ale konieczne. Osobiście nie obstawiam się za kastracją, bo jest to metoda, która przypomina mi prymitywne średniowiecze. A w celi zrobią swoje. Pedofile w więzieniach mają przerąbane.

P.S - [b]Hail88[/b] rozumiem Twoją złość, ale mógłbyś zmienić nazwę tematu?

:-)

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 14:15   

[quote="Hail88"]Opłakiwała ją cała Polska. [/quote]
Tak? Dziwne;x

Nie pierwsza i nie ostatnia taka sprawa.
Nic go nie usprawiedliwia.
Powinni odciąć mu jaja i wsadzić do więzienia z gejami.
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Hail88
gimnazjalista
Piotr

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 14:18   

ja w takichy sprawach jestem za samosadem, niech k*rwe w miasto wypuszczą

zielonyd 
przedszkolak

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 19:36   

[quote]Kiedy policjanci chcieli z podejrzanym dokonać wizji lokalnej kilka dni później, musieli go ratować przed rozwścieczonymi mieszkańcami Wałbrzycha, którzy chcieli zlinczować mordercę. [/quote]

szkoda, ze go uratowali.

kaszerek 
tekściarz
Antyobst.

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 19:55   

Karę śmierci naprawdę powinno się przywrócić - dla takich ludzi nie istnieje resocjalizacji. Dobrze, że chociaż w pierdlu będzie na najniższym możliwym poziomie i mam nadzieję, że go tam "porządku" nauczą.
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"

Emerald 
teściowa
światełko. ha!

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 20:07   

Co tu komentować?
Śmierć za śmierć.
Takie moje zdanie.

Gwałciciel, morderca... dla mnie wszyscy ci ludzie, dają nam niezbity przykład na to, że są chorzy na głowe. I powinni zostać całkowicie wyeliminowani ze społeczeństwa, bo nie nadają sie zupełnie do funcjonowania w nim. Co z tego, że np. jakiśi gwałciciel dostanie 25 lat [a i tak wyjdzie po 15 za dobre sprawowanie] skoro na 90% taki psychopata po wyjściu będzie robił to samo.
Nic innego jak śmierć się takiemu 'psu' nie należy.
Jakaś szczególnie okrutna śmierć nawet.
[color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]

[img]http://imagegen.las...venya.gif[/img]

[color=black][b]*:[/b][/color] [color=red][b]M[/b][/color]

Łosoś 
przedszkolak

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 20:58   

Czasami to ja sobie myśle..gdzie ludzie mają sumienie by wyrządzić jakąkolwiek krzywde małemu dziecku lub innemu człowiekowi,.Kiedy czytam te infromacje o gwałatah, morderstwach to aż mnie ciarki po plecach przechodzą....Czemu ludzie nie mają sumienia i krzywdzą drugiego człowieka? nie rozumiem tego...:( No ale cóż..Taki jest świat...nam pozostaje tylko dbać o swoje bezpieczeństwo..

madziulkaxD 
przedszkolak

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007 21:02   

[quote="Księżniczka"]
Powinni odciąć mu jaja i wsadzić do więzienia z gejami.[/quote]

zgadzam się!. i to na dożywocie!. albo od razu takiego drania zabić!. ja nie wiem, nie wyobrażam sobie, jak można krzywdzić biedne dziecko!. aż mi się płakać chce na samą myśl o takim czymś.

InEsKa 
początkujący

Wysłany: Sro 19 Mar, 2008 16:55   

[quote="madziulkaxD"]Powinni odciąć mu jaja i wsadzić do więzienia z gejami.[/quote]

no pewnie i jeszcze dożywocie alb ogorzej bo jak mozna takiemu dziecku to zrobić no normalnie jak to usłyszałam to myślałam ze mnie szlag trafi :zly:

[color=indigo]Odnaleźć[/color] - czego zawsze było brak...

[color=indigo]Iść wszędzie[/color] - byle jak najdalej stąd...

[color=indigo]I zdążyć[/color] - nim pomyślę że to błąd...

Odpowiedz do tematu