PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Księżniczka
Pią 01 Sie, 2008 07:46
wielka parada
Autor Wiadomość

Nazista1488 
początkujący

Wysłany: Sro 09 Sty, 2008 17:46   wielka parada

"Polska": Przygotowanie Warszawy i Krakowa na przyjazd kilkuset tysięcy gejów w 2010 roku na wielką paradę Europride ma w swych planach świeżo powołany polski ambasador IGLTA - Międzynarodowej Organizacji Turystycznej Gejów i Lesbijek.
IGLTA powstała w 1983 r. w Stanach Zjednoczonych. Obecnie działa w 20 krajach i jednoczy ponad 1,1 tys. firm z branży turystycznej, w tym trzy z Polski. A wydawane przez nią certyfikaty gay friendly, czyli przyjazności dla lesbijek i gejów, są wysoko cenione w środowisku turystycznym.

Polska jest pierwszym krajem w Europie Wschodniej, którym IGLTA się zainteresowała. Piotr Wójcik, który został ambasadorem IGLTA, ma już szczegółowe plany. - Najpierw dokonamy przeglądu sieci hotelowych, aby wyodrębnić spełniające światowe wymogi przyjazności osobom homoseksualnym. Potem przygotujemy specjalne szkolenia dla ich pracowników. W zeszłym roku na Europride do Barcelony przyjechało grubo ponad milion gejów; na tegorocznej paradzie w Sztokholmie oczekuje się ich około 800 tys. Ewa Bankin, szefowa Polskiej Organizacji Turystycznej w Wielkiej Brytanii, potwierdza: - To świetny rynek, bo geje to turyści o wysublimowanym smaku, zainteresowani kulturą i do tego z zasobną kieszenią. Są dla Polski znacznie bardziej wartościowi niż nastawieni na tanie piwo Brytyjczycy urządzający sobie wieczory kawalerskie w Krakowie.

Gejturystyka w Europie prężnie się rozwija. Magistrat Wiednia do promowania się wśród gejów zatrudnił specjalistyczną agencję konsultingową. W zasadzie niemal każda stolica europejska doczekała się własnego gejowskiego przewodnika. Od dwóch lat ma go również Warszawa. To "Navi-gaytor" wydawany przez szefa Kampanii Przeciw Homofobii Roberta Biedronia. Obok 19 klubów i pubów wymienia też jeden hotel: Friends Gesthouse. Podobne, stworzone specjalnie dla gejów i lesbijek hotele, działają też w modnym wśród kochających inaczej Krakowie.

onet.pl
Trzeba im zgotowac gorace poWitanie, nie obejdzie sie bez ofiar, NAWET JEśLI MIAłBY POLEC KAZDY Z NAS!!! pedaly to zlo

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Sro 09 Sty, 2008 18:37   

[quote="Nazista1488"]NAWET JEśLI MIAłBY POLEC KAZDY Z NAS!!![/quote]

Miejmy nadzieję, że ty polegniesz.

http://fioletowakocica.blog.iwoman.pl/

Włóczykij 
gimnazjalista

Wysłany: Sro 09 Sty, 2008 18:48   

E tam zło, homoseksualiści to zwykli ludzie, ale, że momentami ostro przesadzają to fakt.

[quote]A wydawane przez nią certyfikaty gay friendly, czyli przyjazności dla lesbijek i gejów, są wysoko cenione w środowisku turystycznym. [/quote]
Rozumiem, ze owa przyjazność ma polegać na tym, że nikt ich w tym kraju nie skopie. Wnioskuje więc, że skoro obawiają się jakiś represji, to zamierzają się afiszować na tych wycieczkach ze swoją odmiennością. A tego nawet przy moich głębokich pokładach tolerancji nie mogę zaakceptować.

[quote]Polska jest pierwszym krajem w Europie Wschodniej, którym IGLTA się zainteresowała. Piotr Wójcik, który został ambasadorem IGLTA, ma już szczegółowe plany. - Najpierw dokonamy przeglądu sieci hotelowych, aby wyodrębnić spełniające światowe wymogi przyjazności osobom homoseksualnym. Potem przygotujemy specjalne szkolenia dla ich pracowników.[/quote]
Oj tu się delikatnie mówiąc zirytowałem. Niech lepiej dokonają przeglądów hoteli pod względem osób niepełnosprawnych, a nie gejów.

Geje sami sobie przypinają etykietkę ludzi gorszych. Ciągle się o coś kłócą i plują. Czy im naprawdę tak trudno powiedzieć do samych siebie, że nikogo nie obchodzi ich orientacja seksualna, i żeby se dali siana, bo krzywda dzieje się im tylko z własnej winy? Przez swoje zachowanie dają tylko podstawy, by ich nie lubić. Na ich miejscu zmieniłbym taktykę, najlepiej na "dobry pedał, to pedał o którym nikt nie wie, że jest pedałem".
Ostatnio zmieniony przez Włóczykij Sro 09 Sty, 2008 18:49, w całości zmieniany 1 raz  

Emerald 
teściowa
światełko. ha!

Wysłany: Sro 09 Sty, 2008 21:55   

Dokładnie [b]Włóczykij[/b].
Wprawdzie poglądów tak skrajnych jak Nazista nie reprezentuje, ale tego, że wg nich potrzebują oni szczególnej opieki nie znosze. Przecież to są faceci jak wszyscy inni, na cóż im osobny przewodnik? bo co, bo taki normalny mógłby ich jeszcze urazić? Hotele pod gejów dostosowywać.. no paranoja.

Poza tym myśle, że pieniądze przeznaczone na szkolenie tych pracowników, co by umieli PRACOWAĆ Z GEJAMI możnaby zagospodarować w znacznie rozsądniejszy sposób, nie ukrywajmy.
[color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]

[img]http://imagegen.las...venya.gif[/img]

[color=black][b]*:[/b][/color] [color=red][b]M[/b][/color]

MystiC 
początkujący

Wysłany: Sro 09 Sty, 2008 22:42   

-.- ok... nie mam nic przeciwko im :P ale imo jak sa samo wystarczalni ;] to niech jada na bezludna wyspe na 200 lat ;p jak zostanie tam jakis pedal to beda mogli sie obnosic z tym wszystkim na ulicy -.- co do parady... wtf x.O ? tak chca na siebie sciagnac uwage ? ;/ zenada... to wiec teraz maja byc parady :d ludzi z paplacza ?? xD omg... imo to nie potrzebne im w ogole ;pp

Wituś 
inżynier
Kurok

Wysłany: Sro 09 Sty, 2008 22:50   

no robią takie parady, pokazują jacy to biedni są, a potem sie dzwią ze po ryju dostaja... jeden z niewielu tematów gdzie się moge wykazać nietolernacją ;x

Mazzy 
społecznik
marzycielka

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 19:41   

Przypomniała mi się pewna akcja ze szkoły, która mnie zbulwersowała.
Dzieci idące w tym roku do pierwszej komuni (to sie znarzyło siostrze mojej koleżanki).
Ksiądz prowadzi lekcje. Jego słowa:
"Jak dziewczyna idzie z dziewczyna za rękę, to jest dobrze. Jak chłopak z dziewczyną jest dobrze. Jak chłopak z chłopakiem jest już grzech."

:O
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 19:47   

[quote]Ksiądz prowadzi lekcje. Jego słowa:
"Jak dziewczyna idzie z dziewczyna za rękę, to jest dobrze. Jak chłopak z dziewczyną jest dobrze. Jak chłopak z chłopakiem jest już grzech."[/quote]

I ja się pytam: " Jak można wychować tolerancyjne społeczeństwo?"
Bez wiary bylibyśmy lepsi.

Nazista1488 
początkujący

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 23:12   

[quote="Dark_Lady"][quote]Ksiądz prowadzi lekcje. Jego słowa:
"Jak dziewczyna idzie z dziewczyna za rękę, to jest dobrze. Jak chłopak z dziewczyną jest dobrze. Jak chłopak z chłopakiem jest już grzech."[/quote]

I ja się pytam: " Jak można wychować tolerancyjne społeczeństwo?"
Bez wiary bylibyśmy lepsi.[/quote]
tolerancja dla pedalow nigdy!!!

Meritxell San Martín 
noob

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 23:39   

[quote] Hotele pod gejów dostosowywać.[/quote]

Szczerze mówiąc zastanawiam się jakby to mialo wyglądać. Fakt tolerancja tolerancją ale ten artykuł to już lekka przesada, no nie popadajmy w paranoję :/
specjalne hotele dla gejów, osobne dla lesbijek, później dla murzynow, muzułmanów... a później koniec polskiej gospodarki....

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 16:42   

[quote="Nazista1488"]tolerancja dla pedalow nigdy!!![/quote]

Tolerancja dla takich jak ty, nigdy!!!

Hotele to naprawdę przesada. Ostatnio ogólnie wszyscy robią wszystko pod publikę, żeby się przypodobać innym. Żenada.

Krieger 
przedszkolak

Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 17:47   

Wytępić dewiantów!!!!!

Nauczymy zboków, żeby sie wynosili. TO ONI POLEGNĄ

Płytki Ludź 
noob

Wysłany: Pon 21 Sty, 2008 14:11   

Artykuł, parady to mocna przesada. Jesteś hetero bądź, jesteś homo bądź. Rób sobie w sypialni co chcesz bylebyś nikogo nie skrzywdził.

[quote]pedaly to zlo[/quote]
bo??
... są inni??
... zachowują się niezgodnie z wiarą??
... nie mają szans przetrwać, rozmnażać się?? (jeszcze ;) )
To jakoś do mnie nie przemawia. Może masz jakiś inny argument??

[quote]Na ich miejscu zmieniłbym taktykę, najlepiej na "dobry pedał, to pedał o którym nikt nie wie, że jest pedałem".[/quote]
Nie zgadzam się. Dobry pedał to taki, który za pomocą mięśni, łańcucha i koła potrafi poruszyć rower. A tak na serio to nie przeszkadza mi jak ktoś się przyzna, że jest homoseksualistą. Chyba nawet wolałabym wiedzieć.
What have you lost?? Nothing!!
Always look on the right side of life."

Odpowiedz do tematu