[quote="Sebisster"]bez problemu można kupić w kiosku nawet przed ukończeniem 18 lat ..[/quote]Alkohol też można i co? Papierosy też.
To jednak nie znaczy, że nie jest zakazane:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="BonuSS"]Bo kto z was ma legalny soft? 2-3 osoby?[/quote]w sensie że co?;p
[quote="Księżniczka"]Alkohol też można i co? Papierosy też. [/quote]
papierosy i alkohol są zakazane, bo dzieci nie umieją z nich korzystać. po prostu.
A tak na prawdę to nie ma w nich nic złego, tylko trzeba z nich korzystać z umierem.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Nie, że dzieci nie umieją z nich korzystać, tylko jest szkodliwy dla zdrowia. Narkotyki też:) Dlatego są zakazane.
A powiem wam, że nawet niektóre zabawki są zakazane, bo też są szkodliwe;) Albo przynajmniej powinny być zakazane...
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
Tabaka jest świetna na zatkane drogi nosowe, nawet na studiach na lekarza o tym mówili ostatnio.
I nie jest od lat 18.
W galerii Krakowskiej moja droga sprzedaje się ją od lat 16.
A alkohol jest zakazany bo dzieciaki sięupijają do nieprzytomnosci, bo nie potrafiaokorzystać z alkooholu.
Tak jak ktośto juz powiedział.
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
[quote="Mazzy"]W galerii Krakowskiej moja droga sprzedaje się ją od lat 16. [/quote]To może w Galerii tak sprzedają. Ja nie spotkałam się z miejscem, gdzie sprzedają tabakę ludziom poniżej 18rokiem życia.
[quote]A alkohol jest zakazany bo dzieciaki sięupijają do nieprzytomnosci, bo nie potrafiaokorzystać z alkooholu. [/quote]Ja Ci powiem, że częściej dorośli upijają się do nieprzytomności, bo nie potrafią korzystać z alkoholu, niż te dzieci. A dzieci kupują alkohol właśnie dlatego, że jest zakazany, bo zakazany owoc najlepiej smakuje.
Poza tym, sprzedawany jest o 18 roku życia, bo kupujesz to na własną odpowiedzialność, jeśli umrzesz z przepicia, to tylko i wyłącznie z Twojej winy.
Oj ale wiesz.. myśląc tak wiele innych rzeczy powinno być zakazanych. Trujemy sie wszystkim, nawet głupim sokiem w którym jest aspartam, promieniowanie z komórek też ma na nas zly wplyw, zatem jeśli raz na jakiś czas pójdziemy na impreze i coś wypijemy to przecież nic złego sie nie stanie:).
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote="Malinka"]BonuSS napisał/a
Bo kto z was ma legalny soft? 2-3 osoby?
w sensie że co?;p [/quote]
Legalnego Windowsa i inne programy, które posiadasz na swoim komputerze.:)
[quote="Malinka"]Trujemy sie wszystkim, nawet głupim sokiem w którym jest aspartam, promieniowanie z komórek też ma na nas zly wplyw, zatem jeśli raz na jakiś czas pójdziemy na impreze i coś wypijemy to przecież nic złego sie nie stanie:).[/quote]
Malinka, to tak jakby zakazać jeżdżenia samochodem, bo przecież też można mieć wypadek. Jednak alkohol, papierosy i inne używki uzależniają i dlatego są zakazane przed 18rokiem życia. [quote="Mazzy"]A alkohol jest zakazany bo dzieciaki sięupijają do nieprzytomnosci, bo nie potrafiaokorzystać z alkooholu.[/quote]
Nie prawda, bo ja pierwszy raz alkoholu spróbowałam jak miałam jakieś 13 lat i odtąd nie upiłam się ani razu do nieprzytomności, bo nie widzę w tym nic szczególnego. Co to za frajda, gdy nie pamiętam końcówki imprezy i na drugi dzień można mnie zdrowo wkręcać? Jak dla mnie żadna.: )
Jeśli chodzi o tabakę, to jest dobra na drogi oddechowe, tak samo jak wino jest dobre na produkowanie czerwonych krwinek, a jednak nie jest dozwolone dla dzieci.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
[b]Malinka[/b], ale to są rzeczy, które najczęściej doprowadzają do śmierci:) Od soku nie umrzesz, jeśli będziesz piła z umiarem. Tak samo z alkoholem. Ale jeśli będziesz go piła często i w dużych ilościach, to Twoja wątroba umrze:)
No, ale wracajmy do tematu.
Nie wiem, czy zażywanie tabaki jest grzechem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum