Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 13:17 Czy warto mieć dzieci?
Jak myślicie? Są wam zbędne? Czulibyście się okropnie, gdybyście nagle 'wpadli'? Przeraża was perspektywa wychowywania dzieci przez najbliższe parenaście lat, skoro same z nimi kłopoty, a one za wasz trud odpłacają się tylko złością i słowami 'nienawidzę Cię'?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"] Czulibyście się okropnie, gdybyście nagle 'wpadli'? [/quote]
myślę nie czułabym się okropnie gdybym nagle "wpadła". Przecież dziecko nie byłoby mojej głupocie winne. Chciałabym mieć już przynajmniej jedno dziecko. Najgorzej jednak byłabym wściekła gdybym wpadła np za rok, kiedy bym maturę zdawała. Ale z dziecka bardzo bym się ucieszyła i nie przeraża mnie perspektywa wychowywania dziecka przez kilkanaście następnych lat. Dla mnie dziecko to największy skarb i często zazdroszczę mojemu kuzynostwu, że są już rodzicami. Ale cóż..., może za kilka lat i ja będę mamą
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Nie wyobrażam sobie żebym nigdy nie miała dzieci. Bez nich życie było by zwyczajnie nudne i monotonne.
Może i są z nimi problemy, ale po urodzeniu dziecka wiesz, że teraz masz na świecie kogoś kto zawsze będzie Cie kochał:).
[quote="Księżniczka"]a one za wasz trud odpłacają się tylko złością i słowami 'nienawidzę Cię'?[/quote]
lepiej tak, niż gdyby nic nie mówiły. Nie ma nic gorszego od obojętności. A w nerwach każdemu z nas zdarzy sie powiedzieć coś przykrego.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Jestem gotowa na dziecko, chcę dzieci, nie wyobrażam sobie, gdybym miała ich nie mieć.
W pewnym momencie życia w każdym człowieku włącza się taki instynkt.
I jestem pewna, że dla dziecka byłabym w stanie zrezygnować z baaardzo wielu rzeczy.
[quote="Księżniczka"]a one za wasz trud odpłacają się tylko złością i słowami 'nienawidzę Cię'?[/quote]
A to już kwestia tego, jak się te dzieci wychowa. Bez powodu Ci tak nie powiedzą.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
Warto :P. To jest jedna z ważniejszych rzeczy w życiu. Zbudować rodzinę, która opierać się będzie na miłości. Zapewnić dzieciom dobre życie, dbać o nie i wychowywać jak najlepiej. Każdy powinien mieć takie plany. Inaczej życie jest chyba puste, pozbawione sensu. Przynajmniej dla mnie. Jestem gotów :-)
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Imo dzieci w zyciu najwazniejsze.. jeden z głownych celów zycia zostawic po sobie potomstwo, slad, patrzyc jak cos co jest czastka Ciebie wyrasta na dobrego człowieka. Nie przeraża mnie perspektywa bycia ojcem, dziecko chce miec jak najszybciej to bedzie mozliwe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum