Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 13:15 Dziewictwo na sprzedaż?
Ostatnio jest o tym głośno.
Co o tym sądzicie? Czy to jest dobre? Czy uważacie, że to tylko wyzyskiwanie kasy i sposób na zaistnienie w świecie na miesiąc? Chętnie byście tak stracili dziewictwo, czy jesteście temu całkowicie przeciwni?;>
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Był niedawno o tym temat w rozmowach w toku. Taka dziewczyna sprzedała swoje dziewictwo za 2 tys.
Ja rozumiem, że ktoś ma 5 dzieci na utrzymaniu i ani grosza przy duszy, ale jeśli ktos to robi dla nowych ciuchów i szpanowania kasą przed kolegami to szczerze wspólczuje takiej osobie, że nie potrafi sie szanować. Bo jeśli sam sie nie szanujesz, to inni też nie będą Cie szanować.
[quote="Księżniczka"]Chętnie byście tak stracili dziewictwo[/quote]
Nigdy w życiu.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote="Księżniczka"]Chętnie byście tak stracili dziewictwo[/quote]
Taaak. Napisałam już ogłoszenie. _._
Jak dla mnie, to dziewczyny, które sprzedają swoje dziewictwo są po prostu takimi małymi dziwkami, no bo jak można sprzedać siebie? Zero poszanowania do własnego ciała, własnej osoby. A potem to oczekują szacunku od innych, bo to trudna sytuacja w domu była, bla, bla, bla. Nie ma takich sytuacji, w których człowiek może siebie potraktować jak rzecz i się sprzedać. Tak jak Malinka powiedziała, jeśli siebie nie szanujesz to inni też nie będą Cię szanować.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
Czemu najeżdżacie tylko na baby? Faceci też sprzedają swoje dziewictwo... no, cnotę w sensie;p
Ja tam uważam, że chcą zaistnieć. Żeby chociaż raz było o nich głośno. Więc łapią pierwszą lepszą okazję i nagłaśniają swoją decyzję. A ludzie za to płacą po parenaście tysięcy.
Ciekawe, co czuje rodzina takiej osoby?:)
Wiem, że nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła. Śmieszy mnie coś takiego. Już bym wolała być dziwką i robić to regularnie za pieniądze, niż iść z tym do telewizji czy radia:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[quote="Księżniczka"]Czemu najeżdżacie tylko na baby? Faceci też sprzedają swoje dziewictwo... no, cnotę w sensie;p [/quote]
Piszemy o dziewczynie, bo to z reguły kobiety tak robią. Jednak moje stanowisko odnosi się także do mężczyzn tak samo.
[quote="Księżniczka"]Ciekawe, co czuje rodzina takiej osoby?:) [/quote]
Rodzice takiej osoby to na pewno plują sobie w brodę, że wychowali tak swoje dziecko. Chociaż jeśli taka osoba pochodzi z rodziny, w której nie było normalnie, to raczej domownicy nic sobie z tego nie robię. W sumie to nie wiem, nie umiem się utożsamić z czymś takim.: )
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
[quote="Malinka"]Ja rozumiem, że ktoś ma 5 dzieci na utrzymaniu i ani grosza przy duszy[/quote]
Troche ciężko, żeby matka 5-ciorga dzieci zarabiała na nie "rozdziewiczajac" się za pieniądze :P
Jak dla każdej z Was - jest to dla mnie coś zupełnie niemoralnego, obrzydliwego, niezgodnego z podstawowymi wartościami.
Kto na to wpadł, nie wiem, ale pogratulować błyskotliwości. Genialny wprost sposób, żeby zaistnieć i zarobić. Nie ma co.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
[quote="~biała~"]Troche ciężko, żeby matka 5-ciorga dzieci zarabiała na nie "rozdziewiczajac" się za pieniądze [/quote]
no może sie troche źle wyraziłam;p, miałam na myśli prostytucje, a nie sprzedaż dziewictwa.
[quote="Księżniczka"]Już bym wolała być dziwką i robić to regularnie za pieniądze, niż iść z tym do telewizji czy radia:)[/quote]
ale do jakiej telewizji? ja chyba nie do końca wiem o co biega
W noce niespane..
Jego imienia."
[quote]ale do jakiej telewizji? ja chyba nie do końca wiem o co biega [/quote]
Chodzi mi o rozgłos.
Nie słyszałaś o ludziach, co się rozdziewiczają za pieniądze?
W Polsce może jeszcze takiej akcji nie było, ale w innych państwach jest o tym głośno i wiele takich panienek/panów poszło i zarobiło i nawet z nimi wywiady przeprowadzano:)
[quote="Księżniczka"]Nie słyszałaś o ludziach, co się rozdziewiczają za pieniądze? [/quote]właśnie nie słyszałam. Chyba trochę do tyłu jestem;p.
W noce niespane..
Jego imienia."
[quote="Malinka"]właśnie nie słyszałam. Chyba trochę do tyłu jestem;p.[/quote]
[quote]Howard Stern w swoim porannym, autorskim programie radiowym wystawi jutro na aukcji dziewictwo 22-letniej dziewczyny. Młoda Amerykanka, o pseudonimie Natalie Dylan, zarobione w ten sposób pieniądze chce przeznaczyć na opłacenie studiów. Twierdzi, że wybierze mężczyznę, który podoba jej się najbardziej, a wysokość kwoty to kwestia drugorzędna. [/quote]
[quote]Pierwszą osobą, która zaoferowała swoją cnotę, była Peruwianka, Graciela Yataco. Mając 18 lat, w 2005 roku wystawiła swoje dziewictwo na sprzedaż za 20 tys. soli, czyli około 5 tys. dolarów. Wyjaśnieniem jej desperackiego czynu było zgromadzenie pieniędzy na operację chorej matki. Za swoją cnotę mogła dostać 1,5 miliona dolarów, które zaoferował pewien Kanadyjczyk. Jednak Graciela w ostatniej chwili wycofała się, przez co pojawiły się domysły, że za jej czynem stała chęć zdobycia popularności. (...) Włoszka, 20-letnia Raffella Fico. Jest znaną modelką kostiumów kąpielowych i uczestniczką "Big Brothera", zalicza się do grona celebrities. Swoje dziewictwo wystawiła na sprzedaż za milion euro. Pieniądze mają pójść na dom w Rzymie i naukę aktorstwa. (...)Do grona osób, które zaoferowały swoje dziewictwo i faktycznie je sprzedały, jak na razie zalicza się tylko Rosie Reid, 18-letnia studentka Uniwersytetu z Bristolu. Potrzebowała pieniędzy, aby zapłacić za naukę, która rocznie pochłaniała 15 tys. dolarów. W ogłoszeniu podała, że jest lesbijką, która żyje w związku z kobietą. Na anons odpowiedziało ponad 2 tysiące osób, ostateczna cena to 20,5 tys. dolarów. Rosie spośród 5 kandydatów, którzy trafili do finału, wybrała 40-letniego wdowca. Po całym wydarzeniu przyznała, że było to straszne przeżycie i po seksie wypłakała się w ramionach partnerki, która była w pokoju podczas zbliżenia. Pierwszym panem, o którym stało się głośno, a który postanowił zakończyć żywot prawiczka w spektakularny sposób, był 19-letni student, David Vardy. W czerwcu 2004 wystawił na sprzedaż swoje dziewictwo, jak sam twierdził, nie miał czasu na dziewczyny, bo interesowały go tylko komputery. Chłopak się rozmyślił w ostatniej chwili, mimo że pojawiła się chętna, gotowa zapłacić 15 tys. dolarów. Dave w międzyczasie spotkał miłość swojego życia, nawróconą katoliczkę, która z seksem chciała poczekać do ślubu.[/quote]
[i]źródło: papilot.pl [/i] : )
Ja tam w to nie wnikam, ich ciała = ich sprawa. To po prostu taka medialna, eksluzywna, jednorazowa prostytucja. W sumie jeszcze bardziej obrzydliwa, bo bardziej bezwstydna. Taka jest moja opinia.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
O cholera. Przecież moje dziewictwo jest warte więcej niż parę tysięcy, bo jest bezcenne, jest moje i ewentualnie Jego. Ale nie na sprzedaż. Wolałabym umrzeć niż w jakikolwiek sposób sie sprzedać.
[quote="Księżniczka"]Czy uważacie, że to tylko wyzyskiwanie kasy i sposób na zaistnienie w świecie na miesiąc? [/quote]
Sposób na zaistnienie? Przeceiż to budzi tylko ogólne obrzydzeni i niechęć do takich osób. No chyba, ze chcą zaistnieć właśnie w tak niedorzeczny sposób. Pieniądze się rozejdą, a po czynie zostaną tylko 'wspomnienia' i zal do samej siebie. Nie wyobrażam sobie jak można być tak zdesperowanym by to zrobić ;x.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Nie dalej jak tydzień temu... byłam z kumpelą z klasy na wagarach w klubie. Zaczęłam wątpić w jej rozsądek i zdrowy umysł. Dla zabawy założyła się z kumplami, że jeśli kumpel X wygra w bilard postawi mu piwo, jeśli wygra kumpel Y jako prezent urodzinowy da mu swoje dziewictwo. Panikowała. Ok, myślę sobie, no zażartowała i tyle. Kumpel Y przegrał, więc sprawa zamknięta. Za chwile jednak zaoferowała mu znów ten sam zakład. Przy mnie. Wiedziałam, że to nie są żarty, bo on kiedy rozmawiali wziął jej dłoń i nakierował na swoje krocze. Dowiedziałam się jeszcze, że krótko wcześniej byli parą i to już wtedy było ustalone, że to będzie 'jego prezent urodzinowy'. Nie czekałam na to co będzie dalej. Wyszłam. Nie wiem jak potoczyło się dalej, bo wolałam nie pytać...
;|
_________________ Tak, dzisiaj dobrze wiem,
że jestem
na pograniczu światła i cienia,
gdzie abstrakt zlewa się z konkretem,
krzyk zamiera w ciszę,
a śmierć przedłuża życie...
Dla mnie takie coś jest totalnie bez sensu i niemoralne...
Jak już było wyżej napisane...jeśli ktoś się sprzedaje to po prostu nie ma poszanowania dla samego siebie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum