[quote="Księżniczka"]Macie może poczucie beznadziejności, smutku? Że nie chcecie już żyć na tym świecie, bo nic wam się nie udaje?
Dopadają was takie myśli? [/quote]
teraz coraz częściej. Często mam ochotę sięgnąć po jakieś ostre narzędzie i przeciąć sobie nim żyły. Chamuje mnie od tego jednak pewna myśl. On. Prawdopodobnie po jego powrocie do Polski, jak się wszystko uda przeprowadzę się do niego. I myśl o nim powstrzymuje mnie od samobója
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
ja też tak mam często, użalam się nad sobą że mni nic nie wychodzi i w ogóle takie tam duperele
Jak sobie z tym radzić ?
[quote="lavina"]idę spać[/quote]
lub jade na miasto z koleżankami pośmiejemy się trochę i się o wszystkim zapomina i jest git albo wchodzi się na paplacza i czyta się problemy innych np. taki jak ten i uświadamia sobie że nie tylko ja jestem taka beznadziejna na świecie .....:D
Teraz kiedy jestem smutna i mam poczucie bezsensu biorę do ręki telefon i dzwonię do pewnej osoby, która mnie uspokaja, wyjeżdzam do ojca i jego rodziny, lub nastawiam sobie magnetofon na cały regulator i przesłuchuję płyty
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Ja ogólnie żadko jestem smutna.
Niestety jak już jestem smutna, to nie z byle powodu i to tak konkretnie. Łzy do poduszki. :?
Co pomaga? Napewno pomagają przyjaciele, i... CZEKOLADA ! ;D ale to drugie tylko na te drobniejsze smutki. :?
Jestem optymistką
_________________ Część ciebie jest jak ogień
Chodź ze mną zabiorę cię wyżej
Jestem obiektem twojego pożądania
I cała twoja uwaga jest na tym skupiona
Nie przestawaj teraz
Bo się kołyszesz
Zabierz mnie gdziekolwiek pójdziesz
Jestem twoim snem gdy zasypiasz
Jestem sekretem który głęboko skrywasz
Powiedziałam nie
Jeśli chcesz to zabrać powoli
Złap to doskonale, teraz chodźmy
Razem dobiegniemy na show
Rozmawiam z Nim.
Jeszcze sie nie zdażyło, żeby mi nie pomógł.
; *
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[quote="butterfly"]Tnę się.[/quote]
jakiś rok temu też się ciełam- dopóki tak konkretnie się nie pociełam
Teraz co robię? Dzwonię do Tomka- rozmawiam z nim i jest OK. Albo idę z kumpelkami na spacer. A ostatnio powzięłam postanowienie, że zacznę się stopniowo zmieniać. Najpierw wygląd, zachowanie itp
[quote="butterfly"]Tnę się.[/quote]
Tyś głupia jest -.-
Nigdy mój świat nie jest aż tak przeciwko mnie, żebym miała mega doła.
Ale jeśli mam 'gorsze' dni, to idę do sklepu i kupuję paczkę czipsów paprykowych, a potem je jem. I mi przechodzi;D
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Tyś głupia jest -.- [/quote]
No nie wiem. Jak się potniesz tak porządnie to później przynajmniej wiesz, że było warto. I żałujesz, 'choć podobno nie tego co powinnaś '.
Był jak cichy wiatr,
[/i]
Taa, było warto się ciąć.
Nie wiem, gdzie podziałaś swój mózg, bo to, co piszesz, mądre nie jest.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Ale uczucie rozcinania sobie czegoś jest bardzo fajne;p, tylko potem piecze przy gojeniu.
Najlepiej to znaleźć sobie kogoś, komu zawsze można powiedzieć o swoich problemach.
Jeśli nikt z ludzi się nie nadaje to może to być nawet zwierze.
Zapewne pomoże.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote="Księżniczka"]Nie wiem, gdzie podziałaś swój mózg, bo to, co piszesz, mądre nie jest.[/quote]
Mózg umarł.
[quote="BonuSS"]"pielgrzym" Paolo Cohelo"[/quote]
Znudziło mnie to po pierwszych dwóch stronach.
[quote]To sobie lepiej wbijaj paznokieć w palca wskazujacego w kciuka.[/quote]
Żadna frajda.
Zawsze uderzałam pięścią w ścianę jak byłam zdenerwowana. Ale na dało to nie pomagało. [quote="Malinka"]Najlepiej to znaleźć sobie kogoś, komu zawsze można powiedzieć o swoich problemach. [/quote]
Nie zawsze chce się i umie o tych problemach mówić.
Był jak cichy wiatr,
[/i]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum