Wysłany: Nie 13 Sty, 2008 16:44 Kiedy cały świat jest przeciwko wam
Macie czasami takie wrażenie, że cały świat jest przeciwko wam?
Macie może poczucie beznadziejności, smutku? Że nie chcecie już żyć na tym świecie, bo nic wam się nie udaje?
Dopadają was takie myśli?
Jak sobie z nimi radzicie?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]Dopadają was takie myśli? [/quote]często. [quote="Księżniczka"]Jak sobie z nimi radzicie?[/quote]zawsze pomaga mi jedna osoba.. często jednym buziakiem. :-)
_________________ [right][color=black][b]`Get me a drink or maybe five and find some girls who will eat me alive![/b][/color][/right]
Nie tyle przeciwko mnie, co czuję, że cały świat ma mnie w dupie. Nie lubi mnie, nie potrzebuje i jestem sam dla siebie tylko w swoim życiu. Oj często mam takie myśli. Jak sobie z nimi radzę?
Mijają. Na jakiś czas.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
No jasne, że czasem dopadają mnie takie myśli..
Ale po 1. niezbyt często.
A po 2. jakoś potrafie sobie dać z tym rade.
Nie lubie i nie uskuteczniam takiego siedzenia i użalania się.
Raczej wole we wszystkim szukać jakiś pozytywów.
No i co? raz mi to wychodzi, raz nie.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
Czasem mam takie myśli, że cały świat i tak stanie po przeciwnej stronie, więc po co się starać. Przechodzą, ale najpierw namieszają w mej głowie.
[quote="jacolz"]Księżniczka napisał/a
Jak sobie z nimi radzicie?
zawsze pomaga mi jedna osoba.. często jednym buziakiem. :-)[/quote]
Też bym tak chciała..
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
[quote="Księżniczka"]Macie może poczucie beznadziejności, smutku? Że nie chcecie już żyć na tym świecie, bo nic wam się nie udaje[/quote]
mam bardzo często w swoim życiu takie myśli.
[quote="Księżniczka"]Jak sobie z nimi radzicie?[/quote]
idę spać i mam wszystko i wszystkich w dupie
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Hm, ja tam chyba jeszcze nigdy się tak nie czułam.
Zdecydowanie częściej jestem zła, jak mi się coś nie udaje, ale myśli, że nie chcę już żyć na tym świecie nie miewam;)
Bo wiem, że ten świat beze mnie byłby uboższy.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
ostatnio rzadziej. kiedyś zamykałam sie w pokoju, włączałam dobijająca muzykę i ryczałam.
potem mi przechodziło. takie myśli wynikają głównie z przemęczenia, zarówno fizycznego jak i psychicznego, więc teraz pierwsze co robie, kładę sie spać, bez względu na porę dnia. Potem jem czekoladę i oglądam ulubiony serial. to szybciej i na dłużej pomaga .
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
czasem... ale zawsze staram sie zająć czyms mysli ;] albo po prostu ide spac i przesypiam wszystko ;]
_________________ "Bo widzisz my tu już dawno zatraciliśmy poczucie tego, co jest godziwe lub niegodziwe. I mnie samemu wydaje się, ze tej różnicy nie ma..."
czasami mam takie myśli... ciężko wybic je z głowy :( tym bardziej dlatego że od jakiegoś czasu jestem sama... wtedy myślę 'pier.dole to wszystko' i idę spac albo czekam aż przejdzie... bo wtedy nawet reggae nie wchodzi :(
Dość często odnoszę takie wrażenie, a ostatnio to nawet cały czas... Jak sobie radze...najpierw płacz, złość i fochy na cały świat, później spanie.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[quote="Księżniczka"]Macie czasami takie wrażenie, że cały świat jest przeciwko wam?[/quote]
chyb a każdy człowiek tak ma, ja tez :P
[quote="Księżniczka"]Jak sobie z nimi radzicie?[/quote]
czas mi pomaga.. życie biegnie dalej, a myśli uciekają.
może nie tyle co przeciwko mnie, co czuje że ja mam tego świata po dziurki w nosie...
czasami po prostu mi pomaga jak się wypłacze, tak po prostu, labo coś przeczytam, żeby się odizolować od tego porypanego świata, ewentualnie jakaś muzyka
_________________ "Nastolatek jest biedny w naszym systemie kultury. Ma milczeć i wybaczać. Później wchodzi w dorosłość albo spokojnie przewartościowując swój świat albo bijąc głową w mur, by przetrzymać samego siebie."
Kiedyś przeczytałam, że w takich chwilach należy spisać rzeczy z których można się cieszyć.
Spisuję. I wiecie... działa.
Przy tym problem jedynki wydaje się błahy. I po pewnym czasie przychodzi rozwiązanie.
Ale nigdy nie myślę, że NIC mi się nie udaje, bo tak nie jest. :-)
_________________ [color=gold][b]Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś.-Mały Książę[/b][/color]
nachodzą mnie czasem takie myśli...ale wtedy albo gadam z rodzinką i jej się żalę albo pisze do kumpla a on jest świetny w udowadnianiu mi, że inni naprawde mają gorzej a moje problemy nie są tak wielkie jak mi się wydaje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum