http://www.wykop.pl/link/121453/validation-eng po obejrzeniu filmu (potrzebna znajomość Angielskiego) refleksja nasuwa się sama.
Pomyślmy jak łatwo sprawić by ktoś się uśmiechnął. I jak bardzo jesteśmy nie docenieni.
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
Jak dla mnie głupie, nie chciałbym, żeby ktoś obcy próbował takich tekstów do mnie. Ale może to ja jestem taki aspołeczny, nie wiem.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
teksty od obcych ludzi w stylu - masz niesamowite kości policzkowe nie ruszają mnie. To musi być bliska osoba zorientowana na nasza osobowość a nie na psychicznie podbudowujące naciągane teksty. Choć to jest jakieś rozwiązanie wśród ludzi zakłamanych którzy wiecznie cos udają aby czuć się lepiej.
_________________ fałszem karmisz kobieto bez skrupułu
fałszem się dławisz
Ale to właśnie bliskie osoby często nie doceniają nas i nie dowartościowują. A taki psycholog nawet (obca osoba) potrafi znaleźć w nas szereg zalet o których istnieniu nic nie wiemy.
Film ukazuje jak bardzo jesteśmy zakompleksieni i jak mało wiemy o swoich zaletach.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
ok, ja wszystko rozumiem, ale weź pod uwagę że moze do niego podejść pani z zawodu "dziwka" i on jej powie, "masz wspaniałe wnętrze..." to taki mocny przykad jak przesande jest chwalenie kogos z kim nie ma się styczności
fałszem się dławisz
A przepraszam Cie bardzo. Kto powiedział że dziwka nie może być dobra? One często robią za psychologów. Dość często zmusza ich sytuacja do tego że sie prostytuują. Często są wkręcone że przez seks łatwo zarobić można pieniądze, są zagubionymi życiowo Kobietami.
W każdym człowieku tkwi Dobro. Trzeba tylko umieć je zobaczyć.
W "11 minutach" Paulo Coehlo masz ładnie zilustrowane życie Prostytutki.
Ewentualnie bliższym przykładem takiej kobiety, Którą możesz znać będzie Maria Magdalena.
weź pan pod uwagę, że nie każda jest jak "magdalena" czy bohaterka rodem z coelho nieświadoma swoich czynów i/lub szczerze żałująca i z domeną na czole "więcej tego nie zrobie" wybacz ale ja np nie mogła bym być z facetem który jęczy co noc z inną bo ktoś mu wkręcił że pieniążki to tylko in this way... mfff...super. ale nie dla mnie. wierzę, że kazdy ma coś dobrego w sobie, prawda niezapzreczalna. Inni sa dobrzy w tym, drudzy w tamtym. inni czynią świat lepszym bo "tworzą" komplementy jak macdnald jadalny papier drudzy żyją swoim życiem i nie popadają w chwilowy narcyzm co to ich wyrzuca na chwilę z rzeczywistości. wiesz, wolę słyszeć rzeczy realne na mój temat - rzadziej... i nie muszą to być komplementy bo i krytyka wpływa konstruktywnie.
finiszując... dobry komplement, nie jest zły ;P
fałszem się dławisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum