PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Na dnie
Autor Wiadomość

poem sometimes 
lektor
Rozświetlany

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 18:04   Na dnie

Nie wiem czy podobnego tematu gdzieś już nie było. Nie pamiętam, jak coś to powiedzcie.
Otóż, czy byliście kiedyś w takiej sytuacji, kiedy wszystko Wam się zawaliło? Kiedy wszystko, co miało dla Was wartość, sprawiało, że chce Wam się żyć, zniknęło? Nie mam tu na myśli chwilowych dołków, ale jakieś poważne, trudne życiowe sytuacje. Jak z tego wyszliście? Słucham :-)
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]

[img]http://imagegen.last...times.gif[/img]

[color=red][b]*: A[/b][/color]

[img]http://img.userbars.pl/91/18003.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/38/7559.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/112/22338.png[/img]
[img]http://img470.imageshack.us/img470/9908/simbar9nd.png[/img]

Hail88
gimnazjalista
Piotr

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 18:13   

Chyba ciągle trwa... ale jakos czlowiek musi sobie radzić. Natrudniłem sie w prosektorium, to mnie wycisza, uspakaja.... Wogole ludzie ktorzy nie zyja uspakaja, uwielbiam patrzec jak kroja czlowieka, jak wyglada on jakby wszytsko czul... " I nawet stoczyć się na samo dno, czasami wolę to niż czułosc waszych obcych rąk.."

Ojejku. 
przedszkolak

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 19:22   

Hail88 - wbrew pozorom poszedłeś na łatwiznę, bo patrzenie na sekcję martwego człowieka, a na zabiegi wykonywane na żywej osobie, to nie to samo, a ta druga rzecz jest jednak jakby bardziej "odważna".

Cóż, na dnie nie byłam - na krawędzi i owszem, a że z nikim tu nie jestem na tyle blisko, to nie mam zamiaru opowiadać, co to było :) Ważne, że wtedy byli przy mnie rodzice.

Malinka 
teściowa

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 19:47   

chyba nie miałam czegoś takiego. Owszem były chwile, kiedy wszystkiego mi sie odechciewało, nie widziałam dalszego sensu bycia tutaj, ale nie było to spowodowane jedna rzeczą tylko kilkoma czynnikami: wiek dojrzewania, problemy w szkole, ze znajomymi, ciągłe kłótnie rodziców. Teraz myślę, że najgorsze dopiero przede mną, ludzie mają dużo gorsze sytuacje, są nieuleczalnie chorzy, tracą swoich najbliższych, są pozbawieni całego dorobku. Na szczęście mnie to jeszcze nie spotkało.
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."

Emerald 
teściowa
światełko. ha!

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 19:55   

Największy dół przeżyłam w wieku 15 lat. Taki mega dół. Trwał przez dwa miesiące, sierpień i wrzesień, dwa najgorsze miesiące mojego życia. Potem stopniowo z tego wychodziłam, nie sama,ktoś mi pomógł, myśle, że samej, byłoby mi dużo gorzej.
Potem były już tylko takie mniejsze doły, chociaż ciężko było też zaraz przed moją maturą.
Nie jestem silna, nie potrafie radzić sobie w takich sytuacjach i mam nadzieje, że nie często bede musiała się z nimi zmagać.
[color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]

[img]http://imagegen.las...venya.gif[/img]

[color=black][b]*:[/b][/color] [color=red][b]M[/b][/color]
Ostatnio zmieniony przez Emerald Sro 21 Maj, 2008 19:56, w całości zmieniany 2 razy  

motyl 
stały bywalec
rozwydrzony bachor

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 21:16   

Mój największy dół, taki poważny był w zeszłe wakacje. Wtedy wszystko się zawaliło, dwa samobójstwa w najbliższej paczce + moje problemy z wagą i zdrowiem + wiadomość, ze on przeprowadza sie na drugi koniec Polski. Był czas, że nawet na chwilę nie wychodziłam z pokoju i całe dnie ryczałam jak głupia. Ciężko było z tego wyjść, oj ciężko bardzo, ale udało sie, pomogli najbliżsi, ale nie tylko. [quote="~biała~"]Nie jestem silna, nie potrafie radzić sobie w takich sytuacjach i mam nadzieje, że nie często bede musiała się z nimi zmagać.[/quote]
Mam to samo...
Wiele było jeszcze takich trochę mniejszych, ostatni skończył sie niedawno, też było nie najlepiej, pomogła w dużym stopniu jedna osoba stąd;).
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.

Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]

/ [*]

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 23:16   

http://www.paplacz.pl/viewtopic.php?t=1649 tu masz podobny temat. jeśli chcesz zostawić, to zostaw.

Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Staram się czerpać z życia jak najwięcej, praktycznie zawsze jestem szczęśliwa, nawet, gdy płaczę. Szczęście nie ulatuje ot, tak, po prostu. To, że coś mi nie wychodzi, nie znaczy, że muszę się od razu dołować.
Nie przeżyłam nic, co spowodowałoby u mnie załamanie.
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Włóczykij 
gimnazjalista

Wysłany: Czw 22 Maj, 2008 10:35   

Nie miałem takich chwil nigdy. Przez moją cholerną bestroskę nawet nie przeżyłem krótkotrwałych dołów. Ale wiem, że nie zawsze tak będzie. Wręcz czuję, że w przyszłości coś będzie chciało mnie złamać i zniszczyć. Tylko, że się nie dam. Spadnę na dno, ale się nie połamię, potrafię latać z urwanymi skrzydłami, z takim mottem idę przez życie i wiem, że ze wszystkiego wyjdę jako zwycięzca.

Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie

Complicated 
przedszkolak

Wysłany: Czw 22 Maj, 2008 15:15   

Owszem. Bo jak już coś się wali, to za tym wszystko - jak domino.
Na początku długo nie mogłam sobie poradzić. Spowiadać się nie będę, bo po co. ;) A potem poznałam pewnych ludzi i to dzięki nim jakoś podniosłam się na nogi i nabrałam tyle siły, by iść samodzielnie. Szkoda tylko, że z niektórymi z nich nie utrzymuję już kontaktu. Wiem jednak, komu to zawdzięczam i zawsze będę pamiętać. :-)
Czasem wystarczy po prostu świadomość, że ktoś jest przy Tobie, że możesz mu wszystko powiedzieć i zaufać.
[color=#666699]nim zaklniesz się, żeś jego
drżąc przy tym i wzdychając,
a on miłość ci przysięgnie
niczego już nie tając,
pamiętaj tylko o tym, że
jedno z was na pewno łże.[/color]

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 22 Maj, 2008 18:58   

Trwal od 15 do 18 roku zycia, po rozstaniu sie rodzicow.
Reszty nie powiem, bo po co.Nie ma potrzeby.Ale bylo ciezko.
sprężynę w materacu.[/color][/b]

lavina 
katarynka
Było/ minęło

Wysłany: Pią 23 Maj, 2008 10:46   

raczej miałam, ale za bardzo już nie pamiętam. Ostatnio moje życie zawaliło się po wylocie Arka do Niemiec, jak to było mi ciężko znieść to wszystko, bo nadal coś do niego czułam, ale cieszę się, że mam Sławka i teraz jest mi dobrze- przynajmniej się tak nie stresuję jak byłam z Arkiem

Niv 
noob

Wysłany: Sob 24 Maj, 2008 17:05   

Miłam raz bardzo poważną sytłacje... to było po tym jak jedna osoba mnie dośc boleśnie zraniła psychicznie i fizycznie, osoba której ufałam.... Załamanie trwało około pół roku, przez 6 miesięcy chodziłam i sie uśmiechałam i udawałam, że wszytsko jest OK bo nikt o tym nie wiedział, gdy byłam wśród ludzi byłam wesoła, taką udawałam, gdy zostawałam sama towarzyszył mi płacz...
Przełomowy moment nastąpił po 6 miesiącach, gdy zaczełam mieć problemy z chłopakiem i zaczął mi doskierać ból starty bliskiego członka rodziny w dzieciństwie... Przełomowy moment był taki iż próbowałam popełnić samobójstwo, łykama tabletki i alkohol, w pewnym momencie obudziłam się, że nie mogę tego zrobić mojej rodzinie i nie zjadłam do końca tabletek... Skończyło się wymiotowaniem na szczęście. Wtedy zdałam sobię sprawę jakie życie jest ważne, że ja jednak znacze dla innych wiele i że nie dam się temu dupkowi tak łatwo poddać i że musi zapłacić za swoje...
Dość dziwne wyjście z dołu ale pomogło, zaraz po tym zaczełam rozmawiać o tym z moja przyjaciółką, która pomogła mi wyjść z tego....

a ja taka rozczochrana?
noob

Wysłany: Sob 24 Maj, 2008 17:55   

Hm, to bylo blisko rok temu kiedy nie dość, że rozwodzili się moi rodzice to jeszcze bardzo bliska mi osoba popelnila samobójstwo. Bardzo pomogla mi wtedy moja Przyjaciólka, której każdego dnia dziękuję, że wtedy byla przy mnie. Nadal wszystkie te wydarzenia gdzieś tam we mnie siedzą, ale mój stan jest już zdecydowanie lepszy.
Ostatnio zmieniony przez a ja taka rozczochrana? Sob 24 Maj, 2008 17:56, w całości zmieniany 1 raz  

**MadziuNia** 
noob

Wysłany: Wto 03 Cze, 2008 13:30   

Miesiąc temu mój Tata zmarł... Pojechał do Niemiec aby zapracować. Wyszedł na dwór i zasłabł. Przez 2 tygodnie leżał w Szpitalu w Niemczech. trudno było przewieźć go do polski. W końcu udało się. 3 miesiące leżał w śpiączce.Przyjechała do niego jego Matka. A na następny dzień już nie żył. Do tej pory sobie z tym nie radzę...:(

nika440 
początkujący

Wysłany: Wto 03 Cze, 2008 18:37   

bardzo współczuje osobą, które mają takie problemy jak te powyżej
to jest najokropniejsza rzecz w życiu, dodatkowo trudno jest z tego wyjść i w takich sytuacjach są tylko dwa wyjścia podnieść sie i żyć dalej, ale to jest bardzo trudne
albo po prostu poddać sie i skończyć ze sobą, ale to też nie jest łatwe można też skrzywdzić przez to innych ....

Odpowiedz do tematu