Wysłany: Pon 13 Paź, 2008 18:37 Najlepsze i najgorsze cechy Polaków?
Jakie są wg was najlepsze i najgorsze cechy Polaków?
Które przeważają?
Czym możemy się pochwalić, a czego powinniśmy się wstydzić?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
- Zawyżone mniemanie o sobie
- Ignorancja
- Zawiść
To takie najgorsze.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
najlepsze: silnia wiara w porównaniu do innych krajów i ładne Polki są;p
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
jedyne co lubie w polakach to Kuchnia.
Wady?
Chyba wymieniliście
Chociaż dodam jeszcze że jesteśmy bardzo podatnym na stereotypy narodem.
Plotkujemy w ch** i dbamy o siebie najbardziej zamiast o dobro ogołu
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
[quote="BonuSS"]dbamy o siebie najbardziej zamiast o dobro ogołu[/quote]Każdy dba o swoje dupsko, bo wie, że jako naród bezpieczni nie jesteśmy;)
[quote="poem sometimes"]- Zawiść [/quote]
- materializm
- zacofanie
- złe podejście do pracy (i w to wchodzi np. pijaństwo)
- nietolerancja.
Ale wymieniacie tylko złe cechy. A te dobre?
Naprawdę ich nie posiadamy?
Ja myślę, że nie jest tak źle. Bo Polacy są gościnni, np.:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
Najgorsza jest jednak ta zawiść czyli "mnie na to nie stać, a ty sobie kupiłeś więc jesteś snobem, a tak w ogóle to ta rzecz jest do niczego nie potrzebna".
A najlepsze... potrafimy się zmobilizować do wspólnego działania szybciej i konkreniej niż inne narody. Tak mi się wydaje
_________________ [i]Well, Im just a modern guy
Of course, Ive had it in the ear before.
I have a lust for life
cause of a lust for life[/i]
[quote="Mazzy"]nietolerancja. [/quote]
czy ja wiem, że Polska jest krajem nietolerancyjnym? Raczej jest tolerancyjna, chociażby to, że wiele różnych zwyczajów, upodobań itp mamy ściągnięte z innych krajów.
Najgorsze:
-pijaństwo itd, co wymieniliście
A najlepsze to właśnie to co wypisała Marlena i Ewa
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
[quote]czy ja wiem, że Polska jest krajem nietolerancyjnym? Raczej jest tolerancyjna, chociażby to, że wiele różnych zwyczajów, upodobań itp mamy ściągnięte z innych krajów. [/quote]
Nie tolerują homoseksualistów, źle patrzą na osoby uzależnione od seksu, alkoholu, narkotyków, krzywo patrzą na ekstrawagancko ubrane osoby, mocny makijaż, zarabianie dupą, itp.
A wszystko za sprawą tych dziadków i babeczek, których jest mnóstwo w Polsce. Bo młodzi, to jeszcze tolerują, akceptują, ale 'starsi', to już nie zawsze.
[quote]A najlepsze... potrafimy się zmobilizować do wspólnego działania szybciej i konkreniej niż inne narody. Tak mi się wydaje [/quote] Umiemy ale tylko jak nam Ruscy Niemcy albo ktoś inny dupsko klepie. A tak poza tym to się tylko kłócimy i pchamy do władzy
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
Za najgorsze to lenistwo, pijaństwo, brak tolerancji i patrzenie tylko na siebie.
Jakoś czym byśmy mogli się pochwalić nie widzę ; p
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
[quote="Księżniczka"]
Nie tolerują homoseksualistów, źle patrzą na osoby uzależnione od seksu, alkoholu, narkotyków, krzywo patrzą na ekstrawagancko ubrane osoby, mocny makijaż, zarabianie dupą, itp.
A wszystko za sprawą tych dziadków i babeczek, których jest mnóstwo w Polsce. Bo młodzi, to jeszcze tolerują, akceptują, ale 'starsi', to już nie zawsze.[/quote]
to akurat nie ma związku bo taki typ nietolerancji jest niemale wszędzie na świecie. W tych sprawach się nie uogólnia bo to tak samo jak powiedzieć, że każdy polak to złodziej (gdzieniedzie takie opinie są powszechne).
_________________ [i]Well, Im just a modern guy
Of course, Ive had it in the ear before.
I have a lust for life
cause of a lust for life[/i]
- Duma narodowa, czyli te wszystkie powstania, walki o niepodległość. Czyli, że nie chowaliśmy głowy w piach, jak dajmy na to Czesi, którzy oddali swój kraj Hitlerowi za darmo. Zawsze się buntowaliśmy i walczyliśmy o swoje.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="garbatypajak"]to akurat nie ma związku bo taki typ nietolerancji jest niemale wszędzie na świecie. W tych sprawach się nie uogólnia bo to tak samo jak powiedzieć, że każdy polak to złodziej (gdzieniedzie takie opinie są powszechne).[/quote]Zauważ, że w praktycznie każdym kraju starają się pomóc osobom uzależnionym, albo akceptują osoby, które dziwacznie się ubierają, inny stosunek mają do prostytucji. A Polska jest krajem całkowicie zacofanym, gdzie każdy wypina się na każdego, ma w dupie to, co się dzieje z drugim człowiekiem i na osobę 'modnie' ubranego patrzą, jak na dziwoląga.
Chodzi mi o tę akceptację, której w Polsce nie ma, a w innych krajach można się z nią spotkać na ulicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum