PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Księżniczka
Pią 01 Sie, 2008 02:50
Prostytucja.
Autor Wiadomość

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Czw 06 Wrz, 2007 21:26   Prostytucja.

Co myślicie o sprzedawaniu swojego ciała. Nie ważne za kasę czy za prezenty. Macie szacunek do takich kobiet i mężczyzn, czy uwazcie ich za kompletne dno?
Co myslicie zaalegalizować prostytucje czy nie?
Powiem tak jeżeli prostytucja jest spowodowana trudną sytuacją finansową to jestem w stanie to zrozumieć, ale jeżeli prostytuują się nastolatki, które chciały spróbowac czegoś nowego to jest to poważny problem.

http://fioletowakocica.blog.iwoman.pl/
Ostatnio zmieniony przez Dark_Lady Czw 06 Wrz, 2007 21:28, w całości zmieniany 1 raz  

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 06 Wrz, 2007 21:36   

Dark_Lady napisał/a:
jeżeli prostytucja jest spowodowana trudną sytuacją finansową to jestem w stanie to zrozumieć

A ja nie! Nigdy przenigdy nie zrozumiem, jak mozna sprzedawac swoje ciało, swoja godnosc,honor, niszczyc szacunek do samego siebie.To nie poprawne.
Poza tym,jest teraz tyle pracy w Polsce, ze nie trzeba się szmarcic , zeby zarabiać.wiele prostytutek po prostu sprzedaje sie, bo jest im wygodnie, i zarabiają konkretną kase.
Jednak wole zarobic mniej o kilka tysiecy in szanowac siebie i swoje ciało, ktore nie jest na sprzedaż.
Nie mam szacunku do takich kobiet, mezczyzn tez.
Tak samo nie zrozumiem kobiet, ktore robią to, nie dla kasy, tylko dlatego, ze mają taki styl bycia/zycia ,ale to temat na osobny topic.
sprężynę w materacu.[/color][/b]

poem sometimes 
lektor
Rozświetlany

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 01:02   

Zdecydowanie zero szacunku mam dla takich pań. Nawet brak pieniędzy nie jest dla mnie wytłumaczeniem, bo godność jest najważniejsza. Jak można je szanować, skoro one same siebie nie szanują.
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]

[img]http://imagegen.last...times.gif[/img]

[color=red][b]*: A[/b][/color]

[img]http://img.userbars.pl/91/18003.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/38/7559.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/112/22338.png[/img]
[img]http://img470.imageshack.us/img470/9908/simbar9nd.png[/img]

zielonyd 
przedszkolak

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 14:53   

Cytat:
Co myślicie o sprzedawaniu swojego ciała. Nie ważne za kasę czy za prezenty. Macie szacunek do takich kobiet i mężczyzn, czy uwazcie ich za kompletne dno?

chce, to niech to robi. a szacunek ? na pewno mniejszy niz do "normalnych" ludzi ;)

Cytat:
Co myslicie zaalegalizować prostytucje czy nie?

jasne, ze tak. prostytucja jest i bedzie. byla by legalna, byly by specjalne miejsca, ulice wyznaczone wlasnie do tego celu.

ktos ma chec na sex, to idzie do domu publicznego i dziala. Nie widze w tym nic zlego...

mała_czarna 
licealista

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 16:47   

Dark_Lady napisał/a:
Macie szacunek do takich kobiet i mężczyzn, czy uwazcie ich za kompletne dno?

szacunek ? skoro ktoś się sam nie szanuje to dlaczego ja mam go szanować ?

Dark_Lady napisał/a:
Co myślicie o sprzedawaniu swojego ciała.

uważam, że to najgłupszy i najbardziej poniżający sposób na zarabianie pięniędzy

lavina 
katarynka
Było/ minęło

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 16:58   

Dark_Lady napisał/a:
Co myślicie o sprzedawaniu swojego ciała

na pewno nie jest to zbyt przyjemny sposób, bynajmniej dla kobiety, na zarabianie pieniędzy.

Dark_Lady napisał/a:
Macie szacunek do takich kobiet i mężczyzn, czy uwazcie ich za kompletne dno?

w końcu to też ludzie jak my. Uważam, że takim osobom trzeba pomóc i dlatego wybieram sie na studia resocjalizacyjne, żeby uczynic' cokolwiek dla tych ludzi, by im pomóc wrócic' do "normalności". Na pewno nie odtrąciłabym takich osób, tylko dla tego że się prostytuują. A znam również kilka placówek, gdzie takim osobom pomagają. Jest to zakon Sióstr Pasterek od Opatrzności Bożej i te siostry w sprawie pomagania osobom moralnie upadłym, są wręcz niezastąpione, może to za przyczyną Marii Pasterki, która była ich założycielką :-)

Madeline 
technik

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 20:59   

a ja myślę, że żeby inni nie szanowali najpierw sama musze mieć dla siebie szacunek... nic nie usprawiedliwia dwania du** na prawo i lewo... nigdy tego nie zrozumiem... ;|

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 21:03   

Może to lubi jest nimfomanką, a dodatkowo czerpie z tego zyski. Takie przypadki też są.

dziabot 
rekrut

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 22:16   

nic do nich nie mam...
poniewaz mnie ten problem nie dotyczy ani nigdy nie mialam z nimi bezposrednio doczynienia....

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 22:19   

A co z tymi małolatami biegającymi po centrach handlowych i szukającymi sponsora?

aliaska 
noob

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 09:09   

Ananasek napisał/a:
A ja nie! Nigdy przenigdy nie zrozumiem, jak mozna sprzedawac swoje ciało, swoja godnosc,honor, niszczyc szacunek do samego siebie.To nie poprawne.

no ale co zrobisz gdy kobieta ma dziecko, nie ma kasy na jego utrzymanie? niby parcy jest duzo ale jest wymagana szkola. duzo takich kobiet nie ma wyksztalcenia to gdzie je przyjma? sprzatanie chodnika za marne grosze nie starczy jej nawet na utrzymanie dziecka. ale jezeli jakas kobieta robi to bo lubi to juz tego nie popieram.

jezeli chodzi o nastolatki to dla mnie to jest chore. nie wyobrazam sobie ze dziewczyna w moim wieku lub troche starsza ode mnie sprzedaje swoje cialo tylko dlatego ze rodzice nie chca dac im na drozszy kosmetyk lub rodzicow poprostu nie stac. tego nie toleruje i nigdy zdania nie zmienie!

a potem pocaluje delikatnie twoje...

Madeline 
technik

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 11:51   

aliaska napisał/a:
no ale co zrobisz gdy kobieta ma dziecko, nie ma kasy na jego utrzymanie? niby parcy jest duzo ale jest wymagana szkola. duzo takich kobiet nie ma wyksztalcenia to gdzie je przyjma? sprzatanie chodnika za marne grosze nie starczy jej nawet na utrzymanie dziecka

i to ma być usprawiedliwienie? marne... to, ze nie ma pieniędzy nie usprawiedliwa sprzedawania siebie... chyba lepiej już sprzątać ten chodnik za marne pieniądze.. ;|

aliaska napisał/a:
jezeli chodzi o nastolatki to dla mnie to jest chore. nie wyobrazam sobie ze dziewczyna w moim wieku lub troche starsza ode mnie sprzedaje swoje cialo tylko dlatego ze rodzice nie chca dac im na drozszy kosmetyk lub rodzicow poprostu nie stac. tego nie toleruje i nigdy zdania nie zmienie!

własnie... też tego nie zrozumię.. kwestia szacunku do samego siebie..

duże dziecko
niemowa

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 14:58   

nie uwazam tak, kady robi to co chce , to co potrafi robić najlepiej. Myśle ze gdyby prostytucja nie byla tak napietnowana spolecznie to nie byłoby problemu.

Olka
noob

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 15:41   

Wolałabym śmieci pod blokami zbierać niż się sprzedać! Co to za rozumy to ja nie wiem

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 15:47   

Niektóre kobiety to lubią, lub po prostu robią to z przyzwyczajenia. Jednak zgadzam się, że kobieta powinna się szanować, bo jeśli sama się nie będzie szanować, to nikt tego nie będzie robił.
Seks jest dla ludzi, wiadomo, ale nie ponad wszystko i nie za wszelką cenę. Bez przesady. Ja rozumiem, że niektórym z nas jest ciężko, bo nie ma pieniędzy, bo źle się wiedzie, bo jest dużo problemów. Ale to nie znaczy, że od razu trzeba się zabierać za prostytucję.
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Odpowiedz do tematu