Od zwierząt to nas różni bardzo dużo. Poczytaj w tych publikacjach, o których pisałeś :P
Ja rozumiem, że straciłeś wiarę w miłość po jakimś niepowodzeniu, ale tutaj ostro przeginasz. Stałeś się mizantropem? Twoja sprawa ale czyniąc takie grube generalizacje niczego nie udowadniasz.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
tak poemiku:) Różnimy się: http://www.wykop.pl/ramka...k-zyc-po-ludzku
Mizantrop? i tu się mylisz:)
Generalizuje? Przeginam? A może po prostu mam swoje zdanie i je manifestuje.
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
No , tylko tyle, ze zalatwiamy sie inaczej, inaczej zdobywamy pokarm, i bardziej sie krzywdzimy.tyle nas rozni od zwierzat.
A Ty poem nie rob z siebie tkiego znawcy milosci i zwiazku- bo jak na moj widz, nie masz w tym w ogole doswiadczenia.nie na widz,po prostu nie masz i tyle, a starasz sie pisać Bog wie jakie teorie.Czasami mi sie juz czytac ciebie nie chce, i chyba nie bede.
Do tematu.
Tak, nalezy sie wiązac, kazdy czlowiek potrzebuje kogos z kim może przejsc przez to swoje marne lub mniej zycie, kogos kto potrzyma go za reke jesli bedzie tego potrzebowal, kogos kogo moze obdarzyc jakims uczuciem.
A Ty BonuSS tez nie pierdol , ze nie ma milosci, ze tego nie potrzebujesz, bo i ja i Ty wiesz, ze jest inaczej.
Już nie rob z siebie takiego twardziela,pluszaku : )
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote="BonuSS"]A ty starsza to mądrzejsza;[/quote]
Nie, nie , moze nie tyle mądrzejsza, co starsza o jakies tam doswiadczenia jesli chodzi o zwiazki, nigdy nie uważałam sie za mądrą, bo inteligencją nie grzeszę.
[quote="BonuSS"]Ananas zawyżasz średnią wieku forum[/quote]
Zawyzam ? Nie przesdzaj, nie czuje sie stara, i stara nie jestem.
[quote="BonuSS"]a kazania to mi na gg praw! Co?
[/quote]
Prawię, a ty mi za te rady dziekujesz.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote="Ananasek"]A Ty poem nie rob z siebie tkiego znawcy milosci i zwiazku[/quote]
A gdzie ja robię z siebie znawcę? To nie jest kwestia doświadczenia, tylko wyznawanej filozofii. Gdyby nie powiodło mi się w związku to nie zacząłbym głosić, że miłości nie ma. Bo to jest opinia niezależna od osobistych przeżyć. A czy ja kogoś pouczam?
[quote="Ananasek"]Czasami mi sie juz czytac ciebie nie chce, i chyba nie bede.
[/quote]
Nie zamierzam Cię nakłaniać, Twoja sprawa.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="BonuSS"]bo nie ma czegoś takiego jak miłość. [/quote]
aha
Oczywiście że najlepszym rozwiązaniem jest miłość. Bo co to za przyjemnośc wracać codziennie do pustego domu i szarych ścian. Samemu jest na prawdę ciężko.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum