Wysłany: Sob 05 Sty, 2008 16:13 co zrobić, żeby pamiętano o Tobie po śmierci?
No, właśnie.
Czy chcielibyście, żeby o was pamiętano po śmierci?
Jeśli tak, to czy chodzi wam o znajomych, którzy znali was osobiście, czy też o tych, o których istnieniu w ogóle nie mieliście pojęcia?
Co robicie w tym celu?
Co zrobić, żeby zostać w pamięci innych po śmierci?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]Czy chcielibyście, żeby o was pamiętano po śmierci? [/quote]
Chyba każdy by chciał, ale nie jest to jakieś pragnienie w moim życiu.
[quote="Księżniczka"]Co zrobić, żeby zostać w pamięci innych po śmierci?[/quote]
Wybić się poza granice przeciętności. Nieważne czy w stronę dobra, czy zła, ważne, żeby być w czymś lepszy od innych.
A ja tam zawsze chciałam, żeby o mnie mówiono, albo przynajmniej mnie kojarzono. Nie tylko po śmierci;) A więc chciałabym, żeby po śmierci też mnie rozpoznawali i o mnie pamiętali.
Kiedyś miałam plany, żeby być znaną, a teraz mi coraz mniej na tym zależy...
Chciałabym tylko, żeby ludzie po śmierci mówili, że byłam zawsze uśmiechnięta. Tylko na tym mi zależy;)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Czy coś robie w tym kierunku, żeby ktoś mnie pamietał?.. hmm nie.. Jeśli jestem ważna dla kogoś za życia to jak umrę, to i tak taka osoba o mnie pamiętać bedzie.. I taka myśl mi wystarczy.. nie zależy mi na tym, żeby pamiętali mnie ludzie, którzy są mi obojetni..
Ostatnio zmieniony przez Nina Sob 05 Sty, 2008 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie muszą o mnie mowic,nie muszą dawać mi najpiekniejszych kwiatow-ktore przewaznie czloiwiek dostaje wlasnie na swoim pogrzebie.Chcialabym aby najbliższe mi osoby po prostu zapamietaly(moze czasami wspominaly cieplym slowem)... to jakim bylam czlowiekiem.Reszta? A co mnie obchodzi reszta.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Wystarczy pamięć tych osób, dla których znaczę coś więcej niż inni...
Którzy mnie teraz za życia pamiętają, dla nich nie muszę robić bic szczególnego, by zostać w pamięci, ważne by zapamiętali mnie dobrze...
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
wystarczy, żeby moi bliscy o mnie pamiętali, nie zależy mi na tym, żeby całe miasto po 5 latach od mojej śmierci rozstząsało sprawy mojego życia...
poza tym, ludzie, którzy mnie kohcają, lub chociaż mnie lubia i tak będa pamiętać...
_________________ "Nastolatek jest biedny w naszym systemie kultury. Ma milczeć i wybaczać. Później wchodzi w dorosłość albo spokojnie przewartościowując swój świat albo bijąc głową w mur, by przetrzymać samego siebie."
W pamieci najblizszych pewnie i tak zostaniemy tylko jak dlugoi w ilu to ciekawe pytanie.Wiadomo ze osoba która udziela sie ma wielu znajomych i jest znana bedzie bardziej pamietana niz "szara myszka" która ucieka przed ludzmi
Chciałbym osiągnąć w swoim życiu coś, co będzie trwało po jego zakończeniu. Stworzyć coś, co zainspiruje innych, sprawi że uśmiechną się lub zamyślą. Odcisnąć swoje małe piętno w historii świata. Nie uważam, żeby to było coś złego, wręcz przeciwnie. Ale najważniejsze jest dla mnie to, o czym mówił BonuSS. Po prostu być dobrym człowiekiem.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="Księżniczka"]Chciałabym tylko, żeby ludzie po śmierci mówili, że byłam zawsze uśmiechnięta.[/quote]
dokładnie...
Kiedys miałam taką sytuacje, że zgubiłam piórnik w szkole i jak pani zapytała sie kogo to, to taki jeden chłoapk odp, ze tej dziewczyny, która cały czas się śmieje. Itak własnie chciałabym, aby mnie ludzie zapamiętali : wiecznie śmiejącą się... chciałabym, aby zapamiętali mnie jako wieczną optymistke.. żeby wywoływała uśmiechy na twarzach gdy o mnie pomyślą...
_________________ "Bo widzisz my tu już dawno zatraciliśmy poczucie tego, co jest godziwe lub niegodziwe. I mnie samemu wydaje się, ze tej różnicy nie ma..."
ja bym chciała zeby zapamietali mnie taka jaka jestem, nawet, nie optymistka. Moze byc, że dziwna osoba. Psychiczna bo z tym sie juz nie raz spotkałam. Ważne, żeby Ci najważniejsi pamiętali.
_________________ [color=lightblue] [b] Sprzedam:
kilo myśli
kilo uczuć
kilo trzydzieści namiętności
pół kilo pokusy [/b] [/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum